8/4/16

Ελλάδα και Ε.Ε. στο... έλεος της Άγκυρας για το προσφυγικό

Υπό την απειλή του Ταγίπ Ερντογάν ότι εάν δεν ανταποκριθεί η Ευρώπη στις δεσμεύσεις της η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει την Συμφωνία για το μεταναστευτικό, η Ε.Ε. πρέπει εντός ολίγων εβδομάδων να αναζητήσει λύσεις σε κρίσιμα θέματα όπως η απελευθέρωση των θεωρήσεων για τα 78 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες, αλλά και το άνοιγμα των διαπραγματευτικών Κεφαλαίων, θέματα για τα οποία υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ε.Ε.
Η απειλή του κ. Ερντογάν έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο, καθώς η Άγκυρα, αφού επέδειξε διάθεση πλήρους συνεργασίας τα πρώτα εικοσιτετράωρα ανακόπτοντας για μερικές ημέρες τις προσφυγικές ροές και αποδεχομένη σχεδόν 200 μετανάστες από την Ελλάδα, στέλνει το μήνυμα ότι η στρόφιγγα, με την οποία μπορεί να πλημμυρίσει και πάλι η Ελλάδα με χιλιάδες μετανάστες και να δημιουργηθούν και πάλι συγκρουσιακές συνθήκες στο εσωτερικό της Ε.Ε., παραμένει στα χέρια της Τουρκίας.
Η κ. Μέρκελ σπεύδει στην Τουρκία για να διασώσει την Συμφωνία και το επόμενο Σάββατο θα εγκαινιάσει με τον Α. Νταβούτογλου στο Κιλίτς της Νοτιοανατολικής Τουρκίας ένα σχολείο και ένα νοσοκομείο που χρηματοδότησε η Ε.Ε. για τις ανάγκες των χιλιάδων Σύρων προσφύγων που έχουν βρει καταφύγιο εκεί.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.