23/4/16

FT: Διχάζει την Ευρώπη το «δώρο» της βίζας στην Τουρκία

Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία αγωνιούν για το ενδεχόμενο χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες, με βάση τη συφωνία της ΕΕ με την Αγκυρα για το προσφυγικό. Σε αναζήτηση δικλείδων ασφαλείας η ΕΕ, προειδοποιεί για ενδεχόμενες αλλαγές στα συμφωνηθέντα η Τουρκία.


Ευρωπαίοι διπλωμάτες ανωνιούν σχετικά με την πολιτικά επικίνδυνη υπόσχεση να επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση χωρίς βίζα σε 80 εκατ. Τούρκους, εν μέσω ισχυρών προειδοποιήσεων από την Άγκυρα ότι η συμφωνία με την ΕΕ για τη μετανάστευση θα ακυρωθεί χωρίς θετική απόφαση μέχρι τον Ιούνιο.
Η εδώ και ένα μήνα συμφωνία της ΕΕ να επιστρέφονται μετανάστες από την Ελλάδα στην Τουρκία, έχει μειώσει δραματικά τις ροές από το Αιγαίο, αμβλύνοντας μια οξεία μεταναστευτική κρίση. Αλλά η συμφωνία βασίζεται σε «γλυκαντικά» προς την Άγκυρα, τα οποία η ΕΕ αγωνίζεται να χορηγήσει -το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι η δέσμευση να δώσει στους Τούρκους πολίτες βραχυπρόθεσμα δικαιώματα διέλευσης στην περιοχή Σένγκεν.
Η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες, ανήσυχες για μια πολιτική αντίδραση σχετικά με τη μετανάστευση των μουσουλμάνων, έχουν αρχίσει να διερευνούν επιλογές ώστε να κάνουν την παραχώρηση πιο αποδεκτή πολιτικά, περιλαμβανομένων διατάξεων ασφαλείας, επιπρόσθετων προϋποθέσεων ή πιο ήπιων όρων. Οι πολιτικοί υπολογισμοί είναι ακόμη πιο πολύπλοκοι λόγω των αποφάσεων για ευρωπαϊκή βίζα για την Ουκρανία, τη Γεωργία και το Κόσοβο.

Αρκετοί ανώτατοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες τονίζουν πως οι ιδέες που εξετάζονται περιλαμβάνουν ένα ευρύ φρένο ασφαλείας, το οποίο θα επιτρέψει στην ΕΕ να αναστείλει τη συμφωνία για τη βίζα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, θα περιορίσει τα προνόμια σε στελέχη ή φοιτητές από την Τουρκία ή θα περιλαμβάνει μια μη συμβατική συμφωνία με την Τουρκία που θα επιτρέπει πιο ενδελεχείς ελέγχους των επισκεπτών, όπως περίπου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Για τη συνέχεια Euro2Day

19 σχόλια:

  1. αυτό θα γίνει !!! Να είστε σίγουροι ότι οι Γερμανοί επιθυμούν την χορήγηση βίζας διότι έτσι θα έλθει και το τέλος της Ευρώπης, κάτι που επιθυμούν διακαώς οι Γερμανοί !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί επιθυμούν οι Γερμανοί διακαώς το τέλος της Ευρώπης;

      Διαγραφή
    2. Η Γερμανία (*) επιθυμεί να παραδώσει την Ευρώπη στον έλεγχο των ΗΠΑ

      (*) Ακόμα υπό Αμερικανική κατοχή η Γερμανία από το 1945! - Γράφει η Άννα Μπαλλή

      Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαίτησε πολλές φορές απροκάλυπτα τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας κρατών μελών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομίας. Τι αντιπροσωπεύει, όμως, η χώρα της οποίας ο υπουργός Οικονομικών απαιτεί από τα κράτη της Ευρώπης, στων οποίων την οικονομική εξόντωση συμβάλει η Γερμανία, να παραδώσουν την εθνική τους κυριαρχία;

      Την απάντηση έδωσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας ένα επί χρόνια καλά κρυμμένο από τον πολύ κόσμο μυστικό, σε ομιλία του στις 18 Νοεμβρίου 2011 στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο (European Banking Congress), στο εκθεσιακό κέντρο της Φρανκφούρτης.

      Εκεί ηγετικά στελέχη της οικονομίας και της πολιτικής συναντήθηκαν για να συζητήσουν τη διαμόρφωση της μελλοντικής παγκοσμιοποίησης και ο Σόιμπλε δήλωσε μεταξύ άλλων:

      «Η έννοια της εθνικής κυριαρχίας έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε παραλογισμό κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα. Κι εμείς στη Γερμανία από τις 8 Μαΐου του 1945 ουδέποτε ήμασταν ανεξάρτητη χώρα. Αυτό ήταν ήδη σαφές στον Βασικό Νόμο που υπάρχει στην Εισηγητική Έκθεση του 1949».

      Με λίγα λόγια ο Σόιμπλε λέει ότι η «ισχυρή» Γερμανία, εβδομήντα χρόνια από την ήττα της στον Β’ ΠΠ, δεν είναι ανεξάρτητη χώρα, στερείται εθνικής κυριαρχίας και εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ξένη κατοχή. Και δεν αναφέρει φυσικά τυχαία την ημερομηνία 8 Μαΐου 1945 και τον Βασικό νόμο του 1949.

      < https://seisaxthia.wordpress.com/ >

      Διαγραφή
    3. Να συμπληρώσω ότι η Αμερική δεν έχει υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Γερμανία παρά μόνο παύση των εχθροπραξιών. Υπό αυτή την έννοια οι 60.000 Αμερικάνοι στρατιωτικοί που βρίσκονται στην Γερμανία (χωρίς να ανήκουν όλοι στο ΝΑΤΟ), θεωρούνται στρατός κατοχής.

      Διαγραφή
    4. @ Nikolaos

      Οι Γερμανοί, λοιπόν, κάθε άλλο παρά την διάλυση τής ΕΕ θέλουν. Εκτός κι αν δεν απαντάς σε μένα. Το άρθρο που έδωσες γράφει:

      "Η σύγχρονη Γερμανία έχει κάνει φανερό ότι επιδιώκει τη μετατροπή της Ευρώπης σταδιακά σε μια αυτοκρατορία υπό την απολυταρχική ηγεσία της, τοποθετώντας δικούς της ανθρώπους σε όλες τις θέσεις κλειδιά στην ΕΕ, αλλά και στις κυβερνήσεις και στα ΜΜΕ των χωρών μελών της. Το πιο περίεργο, θα έλεγε κάποιος, είναι ότι αυτό έγινε με τη βοήθεια των νικητών του Β’ ΠΠ, και όχι μόνο καμία από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την ηγεμονία της, αλλά αντιθέτως όλες τη δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα". (ό.έ.δ.) [Όταν δίνεις έναν σύνδεσμο, καλό θα είναι αυτός να παραπέμπει στο άρθρο, ώστε να μπορεί να το διαβάσει κανείς ολόκληρο. Άλλως να επισημαίνεις ότι πρόκειται για απόσπασμα τού άρθρου].

      Η Γερμανία δεν έχει συμφέρον από την διάλυση τής ΕΕ, διότι θα διαλυθεί και η ΟΝΕ και είναι γνωστό ότι η μόνη χώρα που ωφελήθηκε και ωφελείται από το € είναι η Γερμανία. Δικό της κατασκεύασμα είναι, άλλωστε.

      Το κακό είναι ότι κάποιοι αμολούν κοτσάνες και μετά δεν έχουν επιχειρήματα να τις στηρίξουν.

      Διαγραφή
    5. @ Nativist

      [Όταν δίνεις έναν σύνδεσμο, καλό θα είναι αυτός να παραπέμπει στο άρθρο, ώστε να μπορεί να το διαβάσει κανείς ολόκληρο. Άλλως να επισημαίνεις ότι πρόκειται για απόσπασμα τού άρθρου].

      Ευχαριστώ πολύ για την απόλυτα ορθή - παραπάνω - υπόδειξή σου. Με την παρέμβασή σου εδώ κατέδειξες... αντικρουόμενες (;) απόψεις μέσα στο ίδιο άρθρο (αποτέλεσμα συρραφής;).

      Δοκίμασα να βάλω όλο τον Υ/Σ μακρινάρι, που παραπέμπει στο άρθρο (Μαρτίου 31, 2015 από seisaxthiablog), αλλά κάνοντας κλικ επάνω του... μούβγαζε μήνυμα λάθους «Σφάλμα HTTP 404».

      Θεώρησα ότι η απλή αναφορά του τίτλου (*) αρκούσε για κάποιον που ήθελε να βρει (μέσω Γούγλη) την πηγή.

      (*) «Ακόμα υπό Αμερικανική κατοχή η Γερμανία από το 1945! - Γράφει η Άννα Μπαλλή»

      Διαγραφή
    6. To μόνο κακό, που έγινε με την παρέμβασή σου, είναι ότι δεν άφησες ν' απαντηθεί το ερώτημα που έθεσα χθες (6:37 μ.μ.) στον NIKOS.

      Διαγραφή
    7. @ Dimitri

      "On 15 March 1991, the Treaty on the Final Settlement with Respect to Germany—that had been signed in Moscow back on 12 September 1990 by the two German states that then existed (East and West Germany) on one side, and by the four principal Allied powers (the United Kingdom, France, the Soviet Union and the United States) on the other—entered into force, having been ratified by the Federal Republic of Germany (after the unification, as the united Germany) and by the four Allied nations. The entry into force of that treaty (also known as the "Two Plus Four Treaty", in reference to the two German states and four Allied nations that signed it) put an end to the then-remaining limitations on German sovereignty that resulted from the post World War II arrangements" (εδώ).

      Treaty on the Final Settlement with Respect to Germany, September 12, 1990

      ARTICLE 7

      (1) The French Republic, the Union of Soviet Socialist Republics, the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland and the United States of America hereby terminate their rights and responsibilities relating to Berlin and to Germany as a whole. As a result, the corresponding, related quadripartite agreements, decisions and practices are terminated and all related Four Power institutions are dissolved.

      (2) The United Germany shall have accordingly full sovereignty over its internal and external affairs


      Και οι 4 Σύμμαχοι υπέγραψαν ειρήνη (Πράξη 4 + 2) το 1990 και ανεγνώρισαν την πλήρη κυριαρχία τού Γερμανικού Κράτους. (εδώ).

      Αν εσύ έχεις κάποια άλλα στοιχεία, φέρε τα να τα δούμε.

      Οι 50 χιλ (όχι 60) Αμερικανοί στρατιώτες, όπως και Τσέχοι, Πολώνοί κ.ά. ανήκουν στην ΝΑΤΟϊκή δύναμη.

      Διαγραφή
    8. @ Nativist 24 Απριλίου 2016 - 3:39 μ.μ.

      Φαντάζομαι πληκτρολόγιο - εν λειτουργία! - θα διαθέτει ο NIKOS· εάν επιθυμεί, ας απαντήσει στο ερώτημά σου... εγώ τον κρατάω, ίλεως!

      @ Nativist 24 Απριλίου 2016 - 4:35 μ.μ.

      Το κυριότερο όµως είναι ότι και µετά το 1990 εξακολουθεί να είναι απαγορευτικό στο γερµανικό λαό το αυτονόητο δικαίωµα να αποκτήσει µε ελεύθερη βούληση το δικό του Καταστατικό Χάρτη.

      Γερμανικό Ζήτημα - Μελέτη Βενετίας (Βένη) Κάντζια (120118)

      Διαγραφή
    9. Δεν είπα ότι τον κρατάς, αλλά απλώς ότι παρενέβαλες σχόλιο, που δεν απαντά στο δικό μου (δεν ξέρω για ποιον λόγο), ενώ μπορούσες να το γράψεις σαν χωριστό σχόλιο. Ο NIKOS δεν απαντά, διότι απλώς δεν μπορεί να απαντήσει. Γράφει ανοησίες, τις οποίες δεν σκέφτεται.

      Όσον αφορά στον γερμανικό Βασικό Νόμο (Grundgesetz für die Bundesrepublik Deutschland), αυτός κρίθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο (βλέπεις, αυτοί έχουν τέτοιο δικαστήριο, που εμείς δεν έχομε!) ότι έχει ισχύ συντάγματος, όπως και έχει ασφαλώς, ασχέτως τού ότι ουδέποτε τέθηκε σε δημοψήφισμα. Μήπως το δικό μας Σύνταγμα έχει ψηφισθεί από τον λαό; Το ΗΒ που δεν έχει καθόλου σύνταγμα, δεν είναι κράτος ανεξάρτητο; Τελικά, τι θέλεις να αποδείξεις;

      Διαγραφή
    10. Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα απολύτως καθ' ότι... ΔΕΝ είμαι ούτε νομικός μα ούτε και διπλωμάτης· αλλά πάλε και να ήμανε... π.χ. cutty sun... Mohamed Mustafa ElBaradei, πάλι τίποτα δεν θα μπορούσα να αποδείξω και ας είχα πρόσβαση σε μερικά επίσημα στοιχεία (όχι βέβαια της Wikipedia με χορηγό τον φιλάνθρωπο κ. György Schwartz Soros απ' ότι διαβάζουμε)... χαχαχα!

      Μάλλον ξεφύγαμε από το θέμα του post και θα μας πάρουν στο ψιλό εδώ μέσα!

      (Δημοσιεύματα 160426)

      Απόλυτη ως προς τη διαδικασία χορήγησης βίζας στους Τούρκους πολίτες παρουσιάστηκε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο αν η Άγκυρα εκπληρώσει και τα 72 προαπαιτούμενα της ΕΕ θα ανοίξει το θέμα. Τα λεγόμενα της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο μπρα ντε φερ μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για τη συμφωνία που προβλέπει την επιστροφή των μεταναστών και των
      προσφύγων από την Ελλάδα (και που έχει κολλήσει), μετά από τις απειλές Νταβούτογλου πως μπορεί να εκπέσει αν «η Ευρώπη δεν τηρήσει τη συμφωνία από την πλευρά της».

      Διαγραφή
  2. Μεγαλο λαθος η χορηγηση βιζας στους εχθρους . Η βλακια δεν εχει τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο όφελος για τον τουρισμό μας, κυρίως των νησιών του Αιγαίου.

      Διαγραφή
    2. Το ισλαμ πρεπει να τεθει εκτος νομου , οπως σε αλλες χωρες.
      Μαζι με τον τουρισμο θα ερθουν και τα τσιρακια του σουλτανου και της μουσιτσας. Θα ερθουν για να σας εξαφανισουν χωρις μια ντουφεκιά.

      Διαγραφή
    3. Δεν μιλάμε για το Ισλάμ, αλλά για την Τουρκία. Αυτοί που λες, έχουν ήδη έλθει με τούς λαθρομετανάστες, που εδώ και 25 χρόνια εισρέουν στην χώρα. Δεν περιμένουν βίζα (sic).
      Οι Τούρκοι τουρίστες, μαζί με τούς Ρώσους, είναι οι ποιοτικότεροι τουρίστες που έχομε.

      Διαγραφή
  3. Αντιγράφω από... Deutsche Welle (DW):

    Ένα άλλο θέμα που απασχολεί πάντως την κοινή γνώμη και ίσως συνδέεται και με την πιθανή κατάργηση της βίζας είναι η νέα έξαρση της βίας στην νοτιοανατολική Τουρκία, με το κουρδικό ζήτημα να βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο.

    Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι εχθροπραξίες που μαίνονται στην περιοχή ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέο μαζικό κύμα φυγής προς την ΕΕ και ειδικότερα τη Γερμανία, με πολλούς να κάνουν λόγο έως και για 350.000 Κούρδους.

    Πολλοί εξ αυτών έχουν την τουρκική υπηκόοτητα και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να φτάσουν σε ευρωπαϊκές χώρες του Σένγκεν ως τουρίστες, μόνο με βίζα, χωρίς να περάσουν από την ισχύουσα διαδικασία παροχής ασύλου.

    Κι όπως τόνισε ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς στο γερμανικό ARD, όσο ο πόλεμος διαρκεί τόσο περισσότερο και οι Κούρδοι θα θέλουν να φύγουν στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία.

    Ναστάζια Στράουχλερ / Δήμητρα Κυρανούδη

    «Τι σημαίνει η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους»

    < http://www.dw.com/el/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%B6%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82/a-19131308 >

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άρθρο ξεκινάει με δύο λέξεις. "Ευρωπαίοι διπλωμάτες".

    Το συγκεκριμένο επάγγελμα όμως έχει προ πολλού καταργηθεί εις τα ανησυχούντα κράτη (;) του λεγόμενου σκληρού πυρήνα της ΕΕ.

    Στην θέση τους υπάρχουν μερικοί παντελώς εξωνημένοι υπαλληλίσκοι της πολλαπλώς διεφθαρμένης πολιτικής ηγεσίας η οποία απλώς παρίσταται και στην πραγματικότητα υπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας που κατοικοεδρεύει στις Αμερικάνικες Τράπεζες και πολυεθνικές.

    Αυτοί λοιπόν οι περισπούδαστοι διπλωμένοι (οσφυοκάμπτες), αλλ΄ ουχί διπλωμάτες, απλώς εκφράζουν τον φόβο των αφεντικών τους μη τυχόν γίνει καμμία στραβή με τα κουκιά στις εκλογές, και χάσουν την θεσούλα τους στον καλοπληρωμένο βόθρο της Ευρωπαικής πολιτικής σκηνής και μείνουν εκτός μάσας και εκτός προβολής.

    Εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους και οι διπλωμένοι και τα αφεντικά τους, αν ξαφνικά μερικά εκατομμύρια Τούρκοι πλημμυρήσουν τας Ευρώπας, και αρχίσουν να μετέχουν στα "πολιτιστικά δρώμενα" με τρόπο βεβαίως ανάλογον με τις ιστορικές καταβολές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν τελικά συμβεί θα είναι καταστροφικό.
    Ίσως όχι μόνο γιατί θα πλημμυρίσει η Ευρώπη καμουφλαρισμένους τρομοκράτες τού ισλαμικού και τουρκικού κράτους και παρακράτους.
    Αλλά διότι η έλευση τέτοιων υποκειμένων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, αναμένεται με κάθε ανθρωπίνως επιτρεπτή βεβαιότητα να ενεργοποιήσει παροπλισμένα αντανακλαστικά άμυνας και αυτοπροστασίας σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα και σε απροσδιόριστη έκταση.
    Μιλώντας για την τουρκική απαίτηση για είσοδο και μετακίνησή τους μέσα στην Ευρώπη χωρίς “βίζα”, μιλάμε για την κορύφωση τής Ύβρεως.
    Το τραγικό δίδυμο Recep Tayyip Erdoğan - Ahmet Davutoğlu μέσα στην Μουσολινική έπαρσή του, ζαλισμένο από την επιφανειακή επιτυχία κάποιων από τα σχέδιά τους, μέσα στον εκβιαστικό αλαζονικό οίστρο τους , μεγιστοποίησαν σε αφύσικη υπερβολή τις απαιτήσεις τους απέναντι στις Ευρωπαϊκές δυνάμεις. Στην πραγματικότητα ζητούν και νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλουν στην Ευρώπη την εκούσια αποδοχή εισβολής των Οσμανληδικών ορδών που ξεκίνησε το 1361 με την πρώτη εγκατάστασή τους στην Ανδριανούπολη ˙ την ακώλυτη και επί ίσοις όροις εγκατάστασή τους στην Ευρώπη ˙ αυτό δηλαδή που ανύστακτα επεδίωκαν με κάθε βίαιο και εξοντωτικό μέσο οι Οθωμανοί τούρκοι μετά την ολέθρια επικράτησή τους στο Ματζικέρτ τον Αύγουστο τού 1071 (με κορύφωση τής άπληστης επιθετικότητάς τους την πολιορκία τής Βιέννης το 1672, μέχρι να αρχίσει γι’ αυτούς από το 1699 με τις Συνθήκες Ειρήνης Κάρλοβιτς η αντίστροφη μέτρηση) .
    Με απλά λόγια το νεοσουλτανάτο των Recep Tayyip Erdoğan - Ahmet Davutoğlu με την απαίτηση αυτού τού μέτρου τουρκικής εισόδου και μετακίνησης μέσα στην Ευρώπη χωρίς “βίζα”, επιδιώκει να αποσπάσει την χωρίς ολοκλήρωση διαδικασιών εντάξεώς τους, έμπρακτη ένταξη τής χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Όμως η χωρίς βίζα ελευθερία κίνησης στις “χώρες Σένγκεν” αποτέλεσε για τις χώρες που μετέχουν στην ομώνυμη Συνθήκη, προνομιακό αποτέλεσμα και επιστέγασμα των λοιπών προηγηθεισών μακρόχρονων διεργασιών προσέγγισης και σύνθεσης των Καρτών Μελών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και τής Ένωσης (Ε.Ε.) που προέκυψε από αυτές. Είναι επομένως και ιστορικά και πολιτικά “βίαια ανωμαλία” ισοδύναμη προς “φυσική αταξία” η προσπάθεια σύνθεσης τού ξένου και εχθρικού στοιχείου που αποτελούν για την Ευρώπη οι Οσμανλήδες, προς τον σύνθετο οργανισμό (Ε.Ε.) , τον οποίο τα Ευρωπαϊκά Κράτη δημιούργησαν σε μεγάλο βάθος χρόνου και με πολύπλοκες και πολυεπίπεδες διεργασίες αλληλοαφομοίωσης και σύνθεσης τους .
    Όσο και αν αποφεύγουμε να μιλάμε με όρους φυσικής για τις γεωπολιτικές σχέσεις και εξελίξεις, είναι κάποιες περιπτώσεις που η ιστορική εμπειρία το υποδεικνύει : η Ύβρις φέρει Νέμεσιν και οδηγεί σε τύσιν (ύβρις , άτη, νέμεσις και τέλος τίσις) . Όταν αυτό που επιχειρείται είναι τόσο αντίθετο προς τα ανθρωπίνως παραδεκτά και ανεκτά και μάλιστα αποτελεί μεθόδευση συγκεκαλυμμένου βιαίου καταναγκασμού , είναι απολύτως βέβαιο (όσον είναι ανθρωπίνως δυνατόν να προβλέπεται μελλοντική εξέλιξη) ότι θα αποτύχει και μάλιστα μα ασύμμετρες παράπλευρες ζημιές και παρενέργειες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι για γέλια η προσπάθεια μερικών να αποδομήσουν φραστικά την Ε.Ε., με πολύ σκληρές εκφράσεις, νομίζοντας ότι έτσι καλύπτουν εντελώς τις ευθύνες της κυβέρνησης.
    Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο το έφερε ο Τσίπρας, που όπως είπε ο Στόλτενμπεργκ στα μούτρα του Τσίπρα, υπέβαλε έγγραφη αίτηση/έκκληση για να έρθει.
    Επίσης, την αναγκαιότητα της συμφωνίας της Ε.Ε. με την διδακτική πατρίδα του Τσίπρα, την Τουρκία, την επέβαλε ο Αλέξης.
    Αυτός άνοιξε τα σύνορα, ως ιδεοληπτικός αλληλέγγυος, αυτός προσκάλεσε τους λαθρομετανάστες, αυτός απετέλεσε τον Δούρειο Ίππο της Ευρώπης.
    Κατ' επιταγή των Αμερικανών πάντα.
    Το αν κάποιοι στην Ευρώπη θεωρούν λάθος τη συμφωνία αυτή, έχουν δίκαιο.
    Αλλά να κακό χαρακτηρίζουν θαυμαστές του αλήτη Τσίπρα την Ευρώπη πάει πολύ.
    Περίπου σαν το παραμύθι με τον Δράκο.
    Στην προκειμένη ούτε Δράκος υπάρχει βέβαια, αφού τον πλάκωσε το Τέταρτο Μνημόνιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.