16/5/16

Τι ανησυχεί τις ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο

του Κώστα Ράπτη
Στις συναντήσεις του στις ΗΠΑ, και ιδίως σε αυτήν με την υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις Victoria Nuland, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε την ευκαιρία να αντιληφθεί τις γεωπολιτικές προτεραιότητες της Ουάσιγκτον για την Ελλάδα.

Όπως μεταδόθηκε, "τονίσθηκε από την αμερικανική πλευρά η σημασία που έχει η πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα για την ευρύτερη περιοχή, δεδομένου του κεντρικού ρόλου της χώρας μας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ε.Ε., αλλά και της ενεργούς της συμβολής στη διασφάλιση της περιφερειακής ειρήνης, της σταθερότητας και της ενεργειακής συνεργασίας”.

Με άλλα λόγια η Αθήνα θα πρέπει να φροντίσει ώστε να μην εκτροχιαστούν οι ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, οι οποίες βρίσκονται σε δοκιμασία καθώς παραπαίει η ευρωτουρκική συμφωνία για το προσφυγικό, και παράλληλα να επιμείνει σταθερά στον ενεργειακό σχεδιασμό που αποβλέπει στην "απεξάρτηση” της Ευρώπης από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες – με την Ανατολική Μεσόγειο ως εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας και την Τουρκία ως την πιθανότερη δίοδο προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Για τη συνέχεια Capital

3 σχόλια:

  1. Α ευτυχώς που δεν προσθέσανε κάτι παραπάνω σ' αυτά που μας ζητάνε και υλοποιούμε βέβαια, εδώ και 40τόσα χρόνια. Μεγάλη επιτυχία. Των ΗΠΑ εννοώ. Λίγο πράγμα είναι να κάνεις εξωτερική πολιτική στην περιοχή με έξοδα της Ελλάδας; ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετα το σκηνικο με τον Μισελ και ολο το καραγκιοζιλικι, υπουργος επικρατειας να δινει συνεντευξη πολιτικου περιεχομενου εντελως απροετοιμαστος λες και εδινε συνεντευξη στον Κωστοπουλο, συμπεριφορα κατινας κλπ, σκεφτομαι τον Παππα να συνανταει την Νουλαντ και με πιανει καλυσιγελος...Αυτες οι συναντησεις πρεπει να ειναι του χαρακτηρα, Νικο θα κανεις αυτα σε αευχαριστω για τον χρονο σου αντιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αλλα λογια η Αθηνα πρεπει να φροντισει να βρισκεται μπρουμητα ξαπλωμενη ώστε να μην βλεπει τον επιβητορα που την 'περιποιειται'.,ενώ και ο επιβήτορας δεν θα βλεπει το 'προσωπο' της Αθηνας,δηλ.την οποιαδηποτε 'κυβερνηση' που θα είναι στην εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.