11/6/16

Νέα σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Η BP Αιγύπτου και ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ENI ανακοίνωσαν άλλη μία ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, στο πεδίο Baltim South στο Ανατολικό Δέλτα του Νείλου, ύστερα από άλλες δύο σημαντικές ανακαλύψεις στην περιοχή τον περασμένο χρόνο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της BP, πρόκειται για μια «σημαντική ανακάλυψη» που επιβεβαιώνει τις προοπτικές της περιοχής. Η ανακοίνωση έρχεται μετά την περυσινή ανακάλυψη του πεδίου Nooros τον Ιούλιο και του γιγάντιου κοιτάσματος Zohr, που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο και σύμφωνα με την ENI αποτελεί τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η ερευνητική γεώτρηση Baltim SW-1 έφτασε σε θαλάσσιο βάθος 25 μέτρων από τη λειτουργό εταιρεία IEOC (Eni) και σε τελικό βάθος 3750 μέτρων, ενώ διείσδυσε σε 62 στρώμα αερίου μέσα σε υψηλής ποιότητας Μεσσήνιους αμμόλιθους.

Η ανακάλυψη, η οποία βρίσκεται 12 χλμ. από τις ακτές, είναι ένας νέος σχηματισμός που σχετίζεται με την ανακάλυψη στο πεδίο Nooros πέρυσι τον Ιούλιο και σήμερα παράγει 65.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα. Ωστόσο η εταιρεία σημειώνει ότι θα απαιτηθούν επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις, για να υπολογιστεί το δυναμικό της νέας ανακάλυψης.

Ο περιφερειακός Πρόεδρος της BP στη Βόρειο Αφρική Hesham Mekawi εξέφρασε την ικανοποίησή του με το αποτέλεσμα της γεώτρησης, αναφέροντας ότι πρόκειται για την τρίτη ανακάλυψη που επιβεβαιώνει τις σημαντικές προοπτικές της περιοχής.

«Το σχέδιό μας είναι η αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της ανακάλυψης και να επιτευχθεί η σύντομη έναρξη παραγωγής. Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της δέσμευσης της ΒΡ να διαθέσει πόρους ώστε να δημιουργήσει σημαντική παραγωγή αερίου στην Αίγυπτο», τόνισε ο Mekawi.

Η BP κατέχει μερίδιο 50% του πεδίου Baltim South, ενώ η Eni, μέσω της θυγατρικής της, IEOC, το υπόλοιπο 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.