8/6/16

Όπως κατέστρεψαν τη Μυτιλήνη οι ιδεοληπτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι καταστρέφουν την Ελλάδα

Μυτιλήνη: Αρνητικό ρεκόρ 20ετιας στις αφίξεις τουριστών τον Μάιο
Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες του τουρισμού
Η μείωση στις αφίξεις με τσάρτερ έφτασε το 65% - Για κίνδυνο απώλειας τζίρου 20 εκατ. ευρώ μιλούν οι επιχειρηματίες
Αρνητικό ρεκόρ 20ετιας κατέγραψε ο αριθμός των αφίξεων τουριστών με πτήσεις τσάρτερ τον Μάιο στη Μυτιλήνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου «Οδυσσέας Ελύτης» τον φετινό Μάιο έφτασαν 4.217 επισκέπτες όταν τον περσινό αντίστοιχο μήνα ο αριθμός τους ήταν 12.043, με τη μείωση να είναι της τάξης του 65%.
Ανάλογη είναι και η μείωση στις αφίξεις αεροσκαφών. Από 85 αφίξεις πέρυσι το Μάιο, φέτος ήρθαν μόλις 38 πτήσεις και αυτές με λιγοστούς επιβάτες που αποβιβάσθηκαν στη Λέσβο, ενώ οι πτήσεις συνεχίστηκαν με τον περισσότερο κόσμο να κατευθύνεται σε άλλους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω και του προσφυγικού είναι το γεγονός ότι απο Αυστρία και Γερμανία, δύο χώρες απο τις οποίες παραδοσιακά έρχονται τουρίστες στο νησί του ανατολικού Αιγαίου, στη Μυτιλήνη τον φετινό Μάιο έφτασαν μόλις 415 και 534 επισκέπτες αντίστοιχα.

«Η Λέσβος έχει καταρρεύσει» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, ο οποίος μετέφρασε τη μείωση κατά 65% των επισκεπτών του νησιού κατά το μήνα Μάιο σε απώλεια πέντε περίπου εκατομμυρίων ευρώ για το νησί. Κάνοντας την απλή αριθμητική πράξη του πολλαπλασιασμού των 8.000 τουριστών που δεν ήρθαν το Μάιο με 600 ευρώ που είναι ο μέσος όρος της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης.

«Δυστυχώς, αν και προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο και μέσο, από τον περασμένο Σεπτέμβρη να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να αντιληφθούν όλοι την ζημιά που θα βιώναμε φέτος, δεν εισακουστήκαμε. Προτείναμε λύσεις γιατί ξέρουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα, αλλά λύσεις δεν δόθηκαν. Τώρα πια είναι αργά για δάκρυα, συσκέψεις και αποφάσεις γιατί, όπως αποδείχθηκε, αυτές δεν οδηγούν σε λύσεις» κατέληξε ο κ. Αντωνίου.

Όπως τονίζουν παράγοντες του τουριστικού χώρου στη Λέσβο, «η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε πέρυσι τον Αύγουστο, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατούσε στο νησί από την έκρηξη των προσφυγικών ροών. Η κατάσταση αυτή είχε ως συνέπεια ‘να γυρίσουν την πλάτη στο νησί’ οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά γραφεία. Σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, οι προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι ήταν δυσοίωνες. Διάφορες Ευρωπαϊκές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης μιλούσαν για τραγικές καταστάσεις στις ακτές της Λέσβου με στόχο τις χορηγίες και τις πωλήσεις ενώ δημοσίευαν παλιές φωτογραφίες από ναυάγια και αφίξεις λεμβών που μήνες τώρα είναι παρελθόν».

Αν η σημερινή κατακόρυφη πτώση στον τουρισμό της Λέσβου συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, η Λέσβος θα χάσει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που δίνουν κάθε χρόνο δουλειά σε εκατοντάδες επιχειρήσεις και οικογένειες.
Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

  1. Άντε .... εγώ είμαι μακριά αλλά με ανησυχεί το θέμα και φωνάζω αυτούς τους εθνοκτόνους συριζαιους ( δεν είμαι δεξιός ούτε αριστερός ) . Φτάνει ρε αλήτες καταστρέψατε ένα σορό νησιά, τι θέλετε να κάνετε ακόμα !!! Εσείς εκεί στο νησί , πάρτε τους στο κυνήγι , μη πατήσουν το πόδι τους εκεί !! Ένα μεγάλο ΟΥΣΤ να τους πίτε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με πολύ περιέργεια αναμένω τα αποτελέσματα των εκλογών στη Λέσβο όποτε κι αν γίνουν αυτές...Είναι παραδοσιακά αριστερό νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.