20/6/16

Ελληνικής καταγωγής Τούρκος πολίτης από την Παύρα του Πόντου αναζητά τους συγγενείς του

Τους συγγενείς του στην Ελλάδα αναζητά ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί, από το χωριό Ασάρ της Παύρας της Αμισού, που έμαθε τα τελευταία χρόνια ότι προέρχεται από ελληνική οικογένεια του Πόντου. Ο Γιαϊλαλί απευθύνει έκκληση για πληροφορίες που θα τον οδηγήσουν στους απογόνους της ποντιακής οικογένειάς του.
Η ιστορία
Μεταξύ των ετών 1910-1915, τα χρόνια που αρχίζουν τα γεγονότα της Γενοκτονίας, ο Κωνσταντίνος και η Παρασκευή, από το συνοικισμό Γιαϊλά, του χωριού Ασάρ, της Παύρας, δίνουν το παιδί τους, που ήταν σε ηλικία τεσσάρων χρονών, σε μια οικογένεια Τούρκων. Το παιδί εγγράφεται με το όνομα Μεχμέτ (δεν θυμόταν το όνομα με το οποίο το είχαν βαπτίσει) στα δημοτολόγια της συνοικίας Büyükcami της Παύρας.
Ο Μεχμέτ μεγάλωσε, παντρεύτηκε και το 1940 γέννησε τον Γιαβούζ, που φέρει πλέον το επώνυμο Γιαϊλαλί, από το χωριό καταγωγής του πατέρα του, τον Γιαϊλά του Ασάρ.
Τώρα, ο δισέγγονος τού Κωνσταντίνου και της Παρασκευής, που ζει στην Τουρκία και πήρε το όνομα Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί έχοντας μάθει ότι είναι ελληνικής καταγωγής, ψάχνει να βρει τους συγγενείς του στην Ελλάδα.
Ας βοηθήσουμε να τους βρει. Ιδιαίτερα μπορούν να συνεισφέρουν με πληροφορίες όσοι κατάγονται από το Ασάρ και τον Γιαϊλά. Μπορείτε να επικοινωνείτε με το info@infognomon.gr ή στο τηλέφωνο 210 3316 036 και στο info@pontos-news.gr.

1 σχόλιο:

  1. Ελληνικη Μικρα Ασια...ποσα εκατομμυρια θα ψαξουν στο μελλον το ιδιο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.