7/6/16

Συρία: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν συμφωνία. Η Ρωσία επιστρέφει για άλλον ένα γύρο.

Το Φεγγάρι της Αλαμπάμα (ΗΠΑ)
Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θέλει την ειρήνη στη Συρία. Οι Ρώσοι τελικά αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συνεργάζονται για τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός, ούτε για μια συντονισμένη επίθεση εναντίον του ισλαμικού κράτους και της Αλ Κάιντα, ούτε για την ειρήνη στη Συρία. 
Πράγματι, όπως εξήγησε ο Λαβρόφ, οι ΗΠΑ πάλι κάλεσαν τη Ρωσία να μην βομβαρδίσει την Αλ Κάιντα, παρότι δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απαιτούν την εξάλειψή της. Τεράστιες συνοδείες (βίντεο) φτάνουν πάλι από την Τουρκία για τους "αντάρτες", οι οποίοι, ως συνήθως, θα τα μοιραστούν με την Αλ-Κάιντα και άλλους τρομοκράτες.

Η σημερινή επίθεση του Συριακού Αραβικού στρατού προς την Ράκκα παρεμποδίζεται όχι μόνο από τις ανεμοθύελλες, αλλά και από μια έγκαιρη επίθεση της Αλ Κάιντα, της Ahrar αλ Σαμ και των δυνάμεων του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν κατά κυβερνητικών θέσεων, νότια του Χαλεπίου.

Περισσότεροι από 1.000 μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση κατά των θέσεων του Συριακού Αραβικού στρατού στα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, δήλωσε το ρωσικό κέντρο ελέγχου της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, σε ανακοίνωση του το Σάββατο .

Το κέντρο ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα με πολίτες του Χαλεπίου, ένοπλες ομάδες, μερικώς αποτελούμενες από Τούρκους στρατιώτες, είχαν εμφανιστεί στα βόρεια της πόλης .

Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο σενάριο όπως το Μάρτιο και τον Απρίλιο 2016, όταν ο Συριακός Αραβικός στρατός αναγκάστηκε να σταματήσει την προέλαση του προς τα ανατολικά της Συρίας, για την πρόληψη περαιτέρω ζημιών στον πόλεμο εναντίον της Αλ-Κάιντα στα νότια του Χαλεπίου. Είναι προφανές ότι αυτές οι επιθέσεις από δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ως στόχο να παρεμποδίσουν τη συριακή κυβέρνηση να ανακτήσει έδαφος προς τα ανατολικά.

Σήμερα (4.6.2016) μίλησε πάλι ο Λαβρόφ με τον Κέρι:

«  Ο Λαβρόφ εξέφρασε την ανησυχία του για τις προσπάθειες να καθυστερήσει η επανάληψη των πολιτικών διαπραγματεύσεων κάτω από διάφορα προσχήματα », ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να επιλυθεί η σύγκρουση στη Συρία, η Ρωσία θα πρέπει να ξαναπάρει την πρωτοβουλία.

Πρόκειται για παγίδα; Θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να βυθιστεί η Ρωσία στη Συρία;  Είναι πολύ πιθανό, αλλά δεν βλέπουμε πώς θα μπορούσε να συμβεί, επειδή η Ρωσία έκανε μια δυναμική επιστροφή και οι επιθέσεις της είναι αστραπιαίες.
Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατά των τρομοκρατών στη Συρία έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες. Πρόσθετοι πόροι έχουν σταλεί διακριτικά .

Χωρίς να γίνουν πρωτοσέλιδα όπως με τη πρώτη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αυτή τη εβδομάδα οι Ρώσοι έφεραν χερσαίες δυνάμεις και αλεξιπτωτιστές στο λιμάνι της Ταρτούς για να υποστηρίξουν τους πάνω από 3.000 Ρώσους εθελοντές που είχαν σταλεί στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός με τον Συριακό Αραβικό στρατό...

Συριακές πηγές ανέφεραν ότι το ρωσικό προσωπικό διοίκησης το οποίο συντόνιζε τις επιχειρήσεις αεροπορικής υποστήριξης το περασμένο φθινόπωρο, είχε επιστρέψει στην στρατιωτική βάση του Hmeimim στην επαρχία της Λατάκειας για να ξεκινήσει να προετοιμάζει νέες επιχειρήσεις.

Πρέπει να ελπίσουμε ότι οι Ρώσοι ηγέτες έμαθαν το μάθημά τους, και δεν θα σταματήσουν πλέον να κυνηγούν τον εχθρό, χωρίς κανένα πολιτικό κέρδος, όταν ο τελευταίος, ίσως και σύντομα, θα αναγκαστεί να τραπεί πάλι σε φυγή.
Το Φεγγάρι της Αλαμπάμα

Μετάφραση αγγλικά-γαλλικά: Dominique Muselet
Μετάφραση γαλλικά-ελληνικά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά: Κριστιάν Ακκυριά, 7.6.2016

http://reseauinternational.net/syrie-les-etats-unis-ne-veulent-pas-daccord-la-russie-revient-pour-un-nouveau-round/

1 σχόλιο:

  1. Οι αμερικάνοι έφαγαν τα μούτρα τους πλέον ξεκάθαρα στην προσπάθεια της αποσταθεροποίησης του Άσσαντ στη Συρία, κάτι που στοίχησε τόσα αθώα θύματα στο Συριακό λαό που οδηγήθηκε ως πρόβατο επί σφαγή στα παιχνίδια που έχουν αποκληθεί "αραβική άνοιξη" η οποία τελικά έκρυβε εναν βαρύττατο χειμώνα και θέριεψε το τέρας της ισλαμικής τρομοκρατίας την οποία αναιδέστατα καμώνονται πως πολεμούν οι διάφοροι ευρωπαιο-αμερικάνοι ενώ στην ουσία φέρουν την κύρια ευθύνη για την δημιουργία της, όλα αυτά πλέον είναι κατανοητά σε όλους. Η Ρωσία αναγορεύεται σε παράγοντα σταθερότητας στην Μέση Ανατολή και ισχυροποιεί τη θέση της ειδικά στη Συρία απο την οποία ματαίως επεδίωξαν οι αμερικάνοι την εκδίωξη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.