8/7/16

Βέβαιος ο Ομπάμα για την εξομάλυνση των σχέσεων Ε.Ε. - Βρετανίας

REUTERS/JONATHAN ERNST
Ο Ομπάμα είπε ότι η συμμαχία των ΗΠΑ με τη Βρετανία θα διατηρηθεί και συμπλήρωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως η Βρετανία θα παραμείνει ένα από τα πιο ικανά μέλη του ΝΑΤΟ, σε αμυντικό επίπεδο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή άμυνα.
Τη βεβαιότητά του ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα συμφωνήσουν για την ομαλή μετάβασή τους σε ένα νέο επίπεδο σχέσεων εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας πάντως ότι το Brexit εγείρει πολλά ερωτήματα για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης. 
Aκόμη είπε ότι η συμμαχία των ΗΠΑ με τη Βρετανία θα διατηρηθεί και συμπλήρωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως η Βρετανία θα παραμείνει ένα από τα πιο ικανά μέλη του ΝΑΤΟ, σε αμυντικό επίπεδο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή άμυνα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη επιβεβαίωσης από το ΝΑΤΟ της υποστήριξης της συμμαχίας σε κάθε κράτος-μέλος της, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και ενίσχυσης της υποστήριξης προς την Ουκρανία. 
Ο Ομπάμα δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών των κρατών-μελών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Λένε μερικοί στην Ελλάδα ότι οι ΗΠΑ ήθελαν το Brexit ως αντίβαρο σε μία γερμοαμερικανική διαμάχη εξουσίας.Αν αναλύσουμε όμως τις κινήσεις τις επίσημες των ΗΠΑ προ του Brexit θα δούμε ότι μάλλον ήθελαν πάσει θυσία να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Μέχρι και επίσκεψη επίσημο έκανε ο Ομπάμα για να πείσει τη βασιλική οικογένεια ! Ενω τα συμφέροντα τους θα ήταν να το επιδιώξουν.Άλλη μία απόδειξη του γεγονότος ότι παράλληλα με τα εθνικά προγράμματα και συμφέροντα τρέχει και ένα παγκόσμιο σχέδιο μακρυά από εθνικά συμφέροντα.Στις διάφορες αντιφάσεις από τη λογική επεξεργασία κινήσεις των κρατών γίνεται πλήρως φανερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.