12/7/16

Η κοινωνία σπάει την απομόνωση


Του Γιάννη Κουζηνού
Τα σύνορα Κολομβίας και Βενεζουέλας δεν ήταν ποτέ κλειστά από την πλευρά της Κολομβίας. Τα σύνορα τα είχε κλείσει εδώ και καιρό η κυβέρνηση της Βενεζουέλας και ο Πρόεδρος Μαδούρο. Έτσι για να γράφουμε και να μεταφέρουμε τις ειδήσεις σωστά, αφού σε πολλούς ελληνικούς ιστότοπους αλλά και παγκοσμίως είδα να γράφετε ότι η Κολομβία άνοιξε τα σύνορα της και πέρασαν χιλιάδες Βενεζολάνοι προς αναζήτηση προϊόντων, τροφίμων. Η κυβέρνηση της Κολομβίας ποτέ δεν ζήτησε το κλείσιμο των συνόρων και μάλιστα δήλωναν έκπληξη με την κίνηση του Μαδούρο.
Όταν μετά από ασφυκτικές πιέσεις από τον κόσμο ο Μαδούρο αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα για 12 ώρες, η κυβέρνηση της Κολομβίας κινήθηκε άμεσα για να βοηθήσει την πιο γρήγορη και εύκολη μετάβαση των χιλιάδων Βενεζολάνων, αφού παραιτήθηκε του δικαιώματος της να ελέγχει τα διαβατήρια των Βενεζολάνων που εισέρχονται στο έδαφος της. Προχώρησε μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα, προωθώντας άμεσα πολλούς τόνους τροφίμων στα καταστήματα της πόλης Κουκουτά για να διευκολυνθούν και να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες της Βενεζουέλας.

Για τη συνέχεια Liberal

14 σχόλια:

  1. Ο κύριος Κουζηνός μπορεί να μας πει πότε και γιατί έκλεισε τα σύνορα στην Κολομβία ο Μαδούρο ? Πέρα από τα σκηνοθετημένα κόλπα των Αμερικάνων υπάρχει και η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://en.wikipedia.org/wiki/Venezuela%E2%80%93Colombia_migrant_crisis

      Διαγραφή
    2. Δεν βλεπω αυτο που εχεις αναρτησει να ειναι και πολυ θετικο για τον Μαντουρο....

      Διαγραφή
  2. Με το να γίνονται αναλύσεις που παραπλανούν και κρύβουν την πραγματικότητα δεν λύνονται τα προβλήματα. Διότι την πραγματικότητα που την γνωρίζει και η κουτσή -δημοσιογραφική- μαρία βρίσκεται απλά και μόνο στο γεγονός ότι το καθεστώς της Βενεζουέλας δεν ήταν ελεγχόμενο από τους πολυποίκιλους ημι παράνομους μηχανισμούς των ΗΠΑ.

    Πρό Μαδούρο, επί Τσάντες δηλαδή, αλλά και επί Μαδούρο, η Βενεζουέλα ζούσε αξιοπρεπώς λόγω του πετρελαίου που ήταν σχεδόν η μοναδική πηγή για το ΑΕΠ της χώρας.

    Η Βενεζουέλα τώρα πληρώνει την τεχνητή πτώση της τιμής του πετρελαίου που αν και είχε σαν πρώτο στόχο την Ρωσία, κτύπησε ωστόσο μόνο την Βενεζουέλα, και έτσι με το αεπ της βενεζούέλας να πέφτει στο 1/3 και χωρίς άλλη σοβαρή παραγωγή και χωρίς δυνάτοτητα δανείσμου, ξέμεινε έτσι από βασικά αγαθά.

    Σε ότι αφορά την Κολομβία που είναι πασιγνωστη για την παραγωγή της (σνιφ και ξανά σνιφ) μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η τροφοδοσία από την Κολομβία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ
      Ο Κουζηνός τα γράφει γιατί τα ζει. Τα βιώνει. Αν εσύ έχεις άλλη άποψη πάει να πει ότι ξέρεις. Αν ξέρεις διαφώτισε μας.
      Υ.γ.: Δεν έγραψες Τσάντες!

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη ηταν η κακια ωρα ολα πριν ηταν μελι γαλα και απο το 2009 που εφευγε ο κοσμος και οι φυλακισεις της αντιπολιτευσης ηταν για να προστατευτει η Βενεζουελα....κατι τετοια ελεγαν και οι ερυθροι χμερ, καλοι ανθρωποι απο την Καμποτζη τους λατρευουν εκει κατω....

      Διαγραφή
    3. @Unknown, το ότι τα ζει κάποιος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα βλέπει και σωστά, και αν ήταν έτσι όπως ισχυρίζεστε εσείς που μάλλον δεν τα ζείτε πως εκφερετε ωστόσο γνώμη, πράγμα που δείχνετε εμμέσως μεν να απαγορεύετε σε εμενα να εκφράζω; Για παράδειγμα εδω στην Ελλάδα όλοι ζούν περίπου τα ίδια γεγονότα αλλά από οτι φαίνεται υπάρχουν μία ή δύο ή και περισσότερες απόψεις των ίδιων ακριβώς γεγονότων.

      @Alexandros, για την κατάσταση ασφαλώς και δεν ήταν η κακιά η ώρα, αλλά ήταν ακριβώς η αβασταχτη επιπολαιότητα και η προχειρότητα με την οποία η εκεί ηγεσία δεν λειτουργησε οπως έπρεπε για να προστατέψει τον λαό της χώρας. Αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Καθεστώτα τα ίδια και χειρότερα υπάρχουν παμπολλα και στην λατινική αμερική και όχι μόνο, ωστοσο κανένα από αυτά δεν διαπομπεύεται από τα συστημικα μέσα τοιουτοτρόπως. Και γιατι νομίζετε εσείς ότι συμβαίνει αυτό; Μήπως ισχυρίζεστε ότι το καθεστώς της βενεζουέλας είναι το χειρότερο στον πλανήτη και για αυτό έχει αυτήν την τύχη, ετσι πιστεύετε;

      Διαγραφή
    4. Για το Τσαβες απλα ήταν λαθος εκ παραδρομής.

      Διαγραφή
    5. Με έκανες αγαπητέ να ξαναδιαβασω το σχόλιο μου για να δω που εξέφρασα άποψη. Ίσα ίσα που σου είπα να μας πεις τη δική σου, αν έχεις. Ακόμα και να είναι όπως τα λες, αρχηγός χώρας που δεν προστατεύει το λαό του είναι πετυχημένος; Και ακόμα αρχηγός χώρας που δεν σέβεται την απόφαση του λαού του λέγεται δημοκράτης; Τώρα εξέφρασα άποψη αγαπητέ, εμμέσως.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ μου, είναι απλό διότι νομίζω οτι απλά εξεφρασες άποψη στηριζόμενος ωστόσο απλά και μόνο σε μία αποψη τρίτου. Αλλά το θέμα μας νομίζω δεν είναι αυτό και εν τοιαύτη περιπτώσει επάνω σε αυτό το θέμα δεν επιμένω. Ποιος δηλαδή τα έζησε ή μόνο τα διάβασε κτλ κτλ κτλ.

      Ως προς την ουσία του θεματος λοιπόν, εγώ δεν υποστήριξα κανέναν Μαδούρο, καθότι το ίδιο πιστεύω και εγώ ότι δηλαδή υπήρξε εντελώς ανίκανος να προστατεψει τον λαό του και συνεπώς σε ότι αφορά την ηγεσία της βενεζουέλας έχουμε πανω κάτω την ίδια γνώμη. Η βενεζουέλα εφαγε πιστεύω μία επίθεση, που λόγω της ανίκανης και κοντόφθαλμης ηγεσίας της εμεινε γυμνή και ανυπεράσπιστη σαν χώρα να σώσει τον λαό της.



      Διαγραφή
    7. @ Unknown

      http://vlr.tynt.com/?format=txt&key=284d869ffe43382ebe88a02cabb697ab&u=http%3A%2F%2Finfognomonpolitics.blogspot.com%2F2016%2F07%2Fmaduro.html%3FshowComment%3D1467879081234%23c2712911465503668102&subId=w!eyc1drkxk43j&txt=7%20%CE%99%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85%202016%20-%2011%3A11%20%CF%80.%CE%BC.&loc=http%3A%2F%2Finfognomonpolitics.blogspot.gr%2F2016%2F07%2Fmaduro.html%3FshowComment%3D1467887965699%23c4925754312007799897&ref=&title=%CE%9F%20Maduro%20%CF%86%CE%BB%CE%B5%CF%81%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9%20%CE%BC%CE%B5%20%CF%84%CE%BF%20%CE%94%CE%9D%CE%A4

      Διαγραφή
  3. Κύριε Αsper είναι καλοκαίρι και μπορείτε να οργανώσετε ένα ταξίδι διακοπών στη μαγευτική Βενεζουέλα που τόσο θαυμάζετε.
    Ισως τότε τα επιχειρηματά σας γίνουν πιο πειστικά μιας και θα βασίζονται σε πραγματική εμπειρία και όχι σε φανταστικά ιδεολογήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γίνουν πειστικά τα επιχειρήματα μου ότι δηλαδή η τιμή του πετρελαίου έπεσε σε εξευτελιστικές τιμές και πως αυτή η εξελιξη είχε σημαντική αρνητική επίπτωση στην οικονομία της βενεζουέλας, δεν νομίζω να απαιτεί διακοπές ή φαντασία. Αρκει νομίζω η στοιχειώδης γνώση και στοιχειώδης μελέτη.

      Αλλά τέλος πάντων αν εσείς έχετε ήδη κάνει διακοπές στη κόλαση που υποθέτω επικαλείστε, και για να έχουμε και μία άποψη ανθρώπων που βιωματικά τα έζησαν τα γεγονότα και έχουν κάτι να πουν, ευχαρίστως περιμένω να διαβάσω την άποψη σας.

      Διαγραφή
  4. Όποιος συγκρίνει την Ελλάδα με άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας ή το κάνει εκ του πονηρού ή είναι παλαβός, αυτό το blog που αποτελεί αυθεντικό τρολάρισμα πολλών εννοιών τις οποίες και διαστρεβλώνει βάναυσα ανήκει στην πρώτη κατηγορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.