7/7/16

Ο Maduro φλερτάρει με το ΔΝΤ


Του Γιάννη Κουζηνού
Ο Maduro φλερτάρει με το ΔΝΤ; Περισσότερο ακούγεται σαν αστείο, αλλά τελικά, αφού τα έχουμε δει όλα με αυτό το καθεστώς, γιατί όχι και το κλείσιμο του ματιού ή την απόλυτη στροφή προς το μισητό όργανο του καπιταλισμού. Ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του και ο χρεοκοπημένος από τα μαλλιά της... Λανγκάρντ. Έρχονται ηρωικές διαπραγματεύσεις; Θα δούμε τον Maduro με επιχείλιο έρπη να κλαίγεται για τις ατελείωτες, ίσως 17 ώρες, διαπραγματεύσεις; Ίσως ακόμα και ένα δημοψήφισμα που θα σεβαστεί απόλυτα τη λαϊκή βούληση;
Αφού ο ηρωικός λαός της Βενεζουέλας έτρωγε για καιρό σκυλοτροφές για να καταφέρει να ξεφορτωθεί το ΔΝΤ, τα χρόνια πέρασαν, οι σκυλοτροφές, όπως και όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα, εξαφανίστηκαν από τα ράφια και ίσως να ζήσουμε την απόλυτη ανατροπή βλέποντας τον Maduro να μεταλλάσσεται και να ακολουθεί την πολιτική Τσίπρα, όσο κι αν ο δεύτερος, διότι, όπως δήλωσε, είχε αυταπάτες, επιθυμούσε να συμβεί το αντίθετο. Τελικά δεν θα γίνει η Ελλάδα Βενεζουέλα, αλλά η Βενεζουέλα Ελλάδα; Και το κυριότερο, ίσως πιο κρίσιμο ερώτημα. Τζάμπα αποθηκεύαμε χαρτί υγείας και εμείς εδώ στη Βενεζουέλα και εσείς εκεί στην Ελλάδα;

Για τη συνέχεια LIBERAL

15 σχόλια:

  1. Οι πολίτες της Βενεζουέλας πίνουν νερό στις επιτυχίες του τσαβισμού και πιστεύουν ότι οι κακοί αμερικανοί και λοιποί αντικομμουνιστές διεξάγουν έναν βρόμικο πόλεμο κατα του Μαδούρο, ενώ ο προκάτοχός του και αυτός έκαναν τα πάντα για να προοδεύσει η Βενεζουέλα. Ακόμη και χρήματα έδιναν στους Podemos και στον Σύριζα. Τί άλλο να κάνουν πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, μόνον καλά πράγματα κάνουν οι αμερικάνοι σε τούτον τον ντουνιά! Εμένα με παίρνουν πάντα τα δάκρυα όταν διαβάζω για την τόση φιλανθρωπική τους δράση, λίγο κράτει θα έπρεπε να κάνουν κι αυτοί...όχι τόση καλωσύνη βρε παιδιά!

      Διαγραφή
    2. Tα δάκρυα θα επρεπε να σε πιάνουν για τα παιδάκια που πέθαναν στα νοσοκομεία της Βενεζουέλας εξαιτίας των συνθηκών που προκάλεσε ο τσαβισμός. Σπάστε όλοι επιτέλους τις παρωπίδες.

      Διαγραφή
    3. Αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων είναι οι απανταχού νεοταξίτες και οι εγκληματικές οικονομικές τους πολιτικές όπως αυτές που καταστρέφουν χώρες που δεν εννοούν να σκύψουν το κεφάλι όπως Βενεζουέλα, αυτό είναι κάτι που οι ελιτ δεν το αντέχουν με τίποτα και επιτίθενται σκληρότατα κατά των λαών αυτών!

      Διαγραφή
    4. Οι νεοταξίτες κυβερνούσαν στη Βενεζουέλα; Δεν το ήξερα.

      Διαγραφή
    5. οχι, αυτοί που την έφεραν στο σημείο το σημερινό διεξάγωντας οικονομικό πόλεμο εναντίον της, επειδή όρθωσε ανάστημα, για αυτούς τους νεοταξίτες μιλώ που σου είναι...άγνωστοι!

      Διαγραφή
    6. Θα σταματούσα τη συζήτηση γιατί φαίνεσαι πωρωμένος. Αλλά εξήγησε αν σου είναι εύκολο τι οικονομικό πόλεμο έκαναν στη Βενεζουέλα;

      Διαγραφή
    7. Βρε φιλε...όχι δεν είμαι πορωμένος, απλά δεν πιστεύω στα ίδια πράγματα με σένα, μάλιστα θεωρώ πως οι ιδέες που μάλλον υποστηρίζεις (κρίνοντας απο τα γραφόμενα σου εννοείται)είναι οι κύριες υπέυθυνες για την κατάσταση όχι μόνο στη Βενεζουέλα, αλλά σε πολλά μέρη του κόσμου, της πατρίδας μας συμπεριλαμβανομένης, "τι πρώτον και τι ύστερον" να αναφέρει κανείς ως απάντηση στο ερώτημα σου; Μερικά πράγματα είναι τόσο μα τόσο αυτονόητα που δεν χρειάζονται καν να συζητούνται. Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
    8. Δεν υποστήριξα καμία άποψη. Γεγονότα ανέφερα για τα οποία εσύ είπες αυτό που έχεις μάθει. Μου θυμίζεις το φυλλάδιο της ΚΝΕ κάποτε και αυτούς που το έκαναν διανομή. Καλημέρα τους έλεγες και σε κοιτούσαν τόσο καχύποπτα γιατί η απάντηση στην 'καλημέρα' δεν υπήρχε στο φυλλάδιο. Καλή σου ημέρα.

      Διαγραφή
    9. Ε όχι και δεν υποστήριξες καμμία άποψη, τότε με ποιον συνομιλούσα τόσην ώρα, με τον τοιχο; Φυσικά και υποστήριξες μια νεοφιλελεύθερη άποψη των πραγμάτων με την οποία καθέτως διαφωνώ και η διαφωνία μου δεν έχει καμμιά σχέση με αριστερές καταβολές (μιας και μου απένειμες τον χαρακτηρισμό του κνίτη...περίπου).

      Διαγραφή
    10. Θα ήταν κουραστικό να μεταφέρω το αρχικό μου σχόλιο ξανά εδώ εντός εισαγωγικών. Ξαναδιάβασέ το σε συνδυασμό με τις ειδήσεις για τη Βενεζουέλα. Ο λαός είναι στους δρόμους, όπως είπα με ειρωνικό τρόπο. Δεν πιστεύει όσα λέει η άρχουσα τάξη ότι ευθύνονται οι αμερικανοί και οι αντικομμουνιστές. Και γεγονός είναι ότι ο Τσάβες και ο διάδοχός του έδιναν χρήματα στους POdemos και στον Σύριζα. Αντί να κοιτάνε τον λαό τους.

      Διαγραφή
    11. Ενας λαός εντός ή εκτός εισαγωγικών μπορεί να βγεί στους δρόμους απο πολλές και διάφορες αφορμές και κινούμενος απο διάφορες αιτίες είτε φυσικές είτε και..."κατασκευασμένες" απο τα διάφορα think tank, όπως εκείνα που μακέλεψαν ολόκληρους λαούς στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική με τις περίφημες "αραβικές ανοίξεις" στέλνοντας καραβιές προσφύγων στην Ευρώπη. Τώρα αν πράγματι είναι ο λαός στους δρόμους στην Βενεζουέλα κι εσύ κι εγώ δεν είμαστε εκεί για να το διαπιστώσουμε ιδίοις ομμασιν, ότι μας σερβίρουν τα διάφορα μέσα ενημέρωσης γνωρίζουμε, προσωπικά είμαι πάντα επιφυλακτικός πριν χαρακτηρίσω μια λαϊκή αντίδραση ως εξέγερση...

      Διαγραφή
    12. Δε μίλησα για εξέγερση. Σου μίλησα για ένα λαό που δεν μπορεί να πάρει πάνω από δύο χαρτιά υγείας καθημερινά λόγω έλλειψης. Σου μίλησα για ένα λαό που μπορεί να πάρει μόνο μία φραντζόλα ψωμί τη μέρα. Σου μίλησα για ένα λαό που ψήφισε στις εκλογές, έχει μαζέψει υπογραφές και με ανελεύθερο τρόπο ο Μαδούρο κρατάει την εξουσία. Σου μίλησα για ένα λαό. Τον ίδιο που αποθέωνε και ψήφιζε τους τσαβιστές επειδή πίστευε στον 'δημοκρατικό σοσιαλισμό'. Ο ίδιος λαός ήταν εντάξει όταν υποστήριζε τον τσαβισμό, που κυβερνάει 20 χρόνια, και σκάρτος τώρα που γεύτηκε τους καρπούς του. Μην το ψάχνεις αλλού. Κοίτα την αλήθεια κατά πρόσωπο. Αφού ενημερωθείς για το τι συμβαίνει. Η Βενεζουέλα είναι η χώρα με τις περισσότερες δολοφονίες στον κόσμο.

      Διαγραφή
  2. He is "going" to IMF so no competition can use it to attact the vampires. See Brazil that lost its central bank to Goldman Sacks or Ukraine with its gold reserves and grain production rights

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύσκολο το βλέπω να παει ο Μαδουρο στο Δ.Ν.Τ .Αν παει η Βενεζουέλα μαλλον με άλλη κυβέρνηση θα παει...Μέχρι στιγμής πάντως μονο στοιχεία εχει στείλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.