7/7/16

Νέα «βόμβα» από Λαφαζάνη: Ποιο «Plan B»; Εδώ δεν υπήρχε «Plan A»!

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται
«Κανένας σχεδιασμός, 
καμία εκτίμηση της πορείας των δυνατοτήτων, 
των βημάτων που έπρεπε να γίνουν, 
μέχρι πού μπορούσαμε να φτάσουμε, 
μέχρι πού θα έπρεπε να συνεχίσουμε, 
τί εναλλακτικές επιλογές είχαμε ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας
Ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την... ελπίδα, ήταν η μοναδική τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την άνοιξη του 2015, ξεκινώντας τις «σκληρές», όπως υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα τα στελέχη της κυβέρνησης, διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δίχως κανένα σχέδιο, πλάνο ή έστω κατεύθυνση. Το συγκεκριμένο συμπέρασμα εξάγεται από τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος το διάστημα εκείνο, ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις.

Ο νυν επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, μίλησε στον Flash 96,0 FM, αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε κανένα πρόγραμμα και ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς «πήγαιναν μέρα με τη μέρα». «Δεν υπήρχε γενικά σχέδιο. Ούτε σχέδιο εναλλακτικό, ούτε σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις"», τόνισε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το θόρυβο που έχει ξεσπάσει από τις αποκαλύψεις του Αμερικανού οικονομολόγου Γκαλμπρέιθ, στο βιβλίο που εξέδωσε.

«Μα δεν υπήρχε γενικά σχέδιο. Ούτε σχέδιο εναλλακτικό, ούτε σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις. Κανένα απολύτως σχέδιο για διαπραγματεύσεις. Μέρα με την ημέρα πήγαιναν οι διαπραγματεύσεις. Κανένας σχεδιασμός, καμία εκτίμηση της πορείας των δυνατοτήτων, των βημάτων που έπρεπε να γίνουν, μέχρι πού μπορούσαμε να φτάσουμε, μέχρι πού θα έπρεπε να συνεχίσουμε, τί εναλλακτικές επιλογές είχαμε ανά πάσα στιγμή. Δεν υπήρχε επεξεργασία επ' αυτών... Δεν υπήρχαν αυτοί οι σχεδιασμοί. Η χώρα και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο δεν είχε μια σαφή γραμμή πλεύσης και είχε απέναντί της επαγγελματίες και επαγγελματίες αποικιοκράτες, ξεσκονισμένους με πείρα αιώνων... Ούτε καν μπλοφάραμε. Στο τραπέζι δεν βάλαμε ποτέ, έστω ως μπλόφα, την εναλλακτική λύση της εξόδου από την ευρωζώνη... Αυτό ήταν η αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης. Αυτό ήταν το πρόβλημα, το πρόβλημα των προβλημάτων», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, με αφορμή την άποψη που εξέφρασε, ζητώντας να επιληφθεί η δικαιοσύνη και να εξεταστεί αν υπάρχουν ευθύνες στους εμπλεκομένους.

Επανερχόμενος στο περίφημο plan b, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούνται οι άνθρωποι εκείνοι οι οποίοι έκαναν το μαύρο - άσπρο, Ο Αλέξης ο Τσίπρας ειδικότερα, που πούλησε και πρόδωσε ένα ολόκληρο δημοψήφισμα και συνθηκολόγησε ταπεινωτικά, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και συνομολογώντας μνημόνιο, κατηγορείται αυτός ο άνθρωπος ότι προετοίμαζε άκουσον - άκουσον την έξοδο της χώρας από το ευρώ και είχε εκπονήσει σχέδιο επ' αυτού. Μα τώρα είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα; Και σε ποιους απευθύνονται; Ο Αλέξης ο Τσίπρας δεν είχε επιλογή να βγούμε από την ευρωζώνη... Και αυτό άλλωστε το γνωρίζω από πρώτο χέρι γιατί είχαμε συνεχείς αντιπαραθέσεις... Όταν το άκουγε από εμάς, τον έπιανε πανικός. Επίσης ο Γιάνης ο Βαρουφάκης, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, είναι ο άνθρωπος ο οποίος υπεραμύνεται του ευρώ».
Πρώτο Θέμα

9 σχόλια:

  1. To Φεβρουαρίο του 2015 έπρεπε να θέσει το ζήτημα δραχμής ο ΣΥΡΙΖΑ και νομιμοποιημένος από τη λαική εντολή με το που βγαίνει να το έθετε σε εφαρμογή.Από τη στιγμή που βγαίνει και πας στη Φρανκφούρτη να συνομιλήσεις κλάφτα.Αν πάλι δεν έβγαινε ακόμα καλύτερα για αυτόν διότι συντόμως θα ξαναείχαμε εκλογές.Με το ευρώ κυβέρνηση πάνω από χρόνο δεν φτουράει.Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις έρθει ο κόφτης το Σεπτέμβριο θα φύγει με τα ελικόπτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Λαφαζάνης λέει αυτό που καταλάβαινε κάθε πολίτης με στοιχειώδη λογική. Είναι πολλά τα σημάδια που δείχνουν ότι οι ελίτ της χώρας θα το πάνε μέχρι το τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαλίστατε κ. Παπαδόπουλε, ως έχοντα άποψη περί πολλών και διαφόρων θεμάτων εδώ, μου προξενεί κατάπληξη που λείπετε από ζητήματα όπως το πιο πάνω περί ταφής ζωντανών Ελληνοκύπριων αιχμαλώτων. Γράφετε περί οικονομίας, πολιτικής, γεωπολιτικής, ιστορίας και μπράβο σας, όμως ως πολυγραφότατος σχολιαστής επί σχεδόν παντός επιστητού, πώς και σας ξεφεύγουν τέτοια θέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαλίστατος δεν είμαι, όλα τα σχόλιά μου μαζί ένα άρθρο δεν κάνουν. Το ξέρω το θέμα, τα βάσανα της Ρωμηοσύνης με βαραίνουν από μικρό παιδί, δεν έχω να πω κάτι εκτός από αυτό, Είχαμε ποτέ κράτος που να ενδιαφέρεται να προστατέψει τον Ελληνισμό; Όχι, ούτε στο παρελθόν ούτε και τώρα.

      Διαγραφή
  4. Νομίζω ότι αυτά που λέει ο Λαφαζάνης είναι αλήθεια. Απέναντι σε γνώστες επαγγελματίες βάλαμε τους δικούς μας άσχετους ερασιτέχνες. Ούτε PLAN A ούτε PLAN B ούτε γνώση του τι σημαίνει σχέδιο.
    Τώρα για να πιπιλίζουν τα ΜΜΕ συνέχεια αυτήν την καραμέλα του PLAN B κάποιο στόχο θα έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι αυτά που λέει ο Λαφαζάνης είναι αλήθεια. Απέναντι σε γνώστες επαγγελματίες βάλαμε τους δικούς μας άσχετους ερασιτέχνες. Ούτε PLAN A ούτε PLAN B ούτε γνώση του τι σημαίνει σχέδιο.
    Τώρα για να πιπιλίζουν τα ΜΜΕ συνέχεια αυτήν την καραμέλα του PLAN B κάποιο στόχο θα έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρόκειται γιά ἐσχάτη προδοσία; (δεῖτε τόν ποινικό κώδικα):
    Αν γινόταν κάποιος Προϊστάμενος μιᾶς Δημοσίας Ὑπηρεσίας μέ σκοπό νά μήν ἐφαρμόζῃ τόν νόμο, ἀλλά νά κάνῃ μόνο ὅ,τι θά τοῦ ὑπαγόρευε τό προσωπικό του συμφέρον, τότε καί ἐπίορκος θά ἦταν, καί ἀπό τίς παρανομίες του θά γινόταν ἀντιληπτός, καί θά ἐδιώκετο γιά παραβάσεις καθήκοντος -τοὐλάχιστον!
    Ἄν κάποιος προσέρχεται καί καταλαμβάνει τήν ἐξουσία στήν κορυφή τῆς Ἑλλάδος, ἔστω μέ ἐκλογές, ἀλλά ὄχι γιά νά κάνῃ τό καθῆκον του, δηλαδή γιά νά ἐφαρμόσῃ κατά τό δυνατόν ὅσα προεκλογικά ὑποσχέθηκε καί νά ἐκτελέσῃ κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο ἐξόδου τῆς Ἑλλάδος ἀπό τήν κρίση, μάλιστα δε, στήν πραγματικότητα, δέν σχεδιάζει κάν τρόπους εξόδου τῆς Ἑλλάδας ἀπό τήν κρίση, ἀλλά ἁπλῶς ὑποκρίνεται ὅτι κυβερνᾶ καί ὑποκρίνεται ὅτι "διαπραγματεύεται" τρόπους ἐξόδου ἀπό τήν κρίση ναζί μέ τούς ξένους "ἑταίρους μας" (δηλαδή ἑταίρους τους), τότε τί ἔχουμε;
    Ὅ,τι εἴχαμε καί ὅταν κάποιοι ἄλλοι, μιλοῦσαν γιά "μονόδρομο", μέ μόνο ἀληθινό κίνητρο νά παραμείνουν στήν ἐξουσία, καί μέ μόνο πρακτικό ἀποτέλεσμα τό βάθεμα καί τήν περαιτέρω διάρκεια τῆς κρίσεως, μέχρις ἐθνικῆς ὑποδουλώσεως.
    Πάντως, τέτοια πράγματα, δημοκρατία δέν εἶναι. Ὑπονόμευση τοῦ δημοκρατικοῦ πολιτεύματος, καί δή ἐκ τῶν ἔνδον μέ βοήθεια ἀπό τό ἐξωτερικό (πρβλ. τεχνητή διόγκωση τοῦ ἐλλείμματος ἀπό ΕΛΣΤΑΤ-Ευρ.Επιτροπή), καί μέ παραβιάσεις καί μέ καταστρατήγηση τοῦ Συντάγματος, εἶναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπηρχε σχεδιο απο τη μια απο την αλλη τορπιλιζαν τις διαπραγματευσολεις οι πολιτικοινπαραγοντες της νεαδημοκρατιας!! Και μας εφτασαν εδω που μας εφτασαν γιαβμια καρεκλα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.