13/10/16

Με το Κυπριακό ψηλά στην ατζέντα η επίσκεψη Νούλαντ

Γιώτα Αποστολίδου
Στο πλαίσιο της πιο κρίσιμης φάσης της διαπραγμάτευσης για επίλυση του Κυπριακού έφθασε το βράδυ στην Κύπρο η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ, κομίζοντας μήνυμα υποστήριξης των ΗΠΑ για ακριβοδίκαιη και διαρκή διευθέτηση του Κυπριακού. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του State Department η κα Νούλαντ θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη, και τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
Θα συναντηθεί, επίσης, με αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τους οποίους θα συζητήσει διμερή και περιφερειακά θέματα, κυρίως θέματα ενέργειας και ασφάλειας. 
 
Την άποψη ότι τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν ρόλο να διαδραματίσουν και στην επίλυση του Κυπριακού και στην επόμενη μέρα της λύσης εξέφρασε ο Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι επιδιώκουμε την εμπλοκή τους.
 
Στο πλαίσιο αυτό, είπε, εντάσσονται και οι πρόσφατες επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Βρετανία και Παρίσι, καθώς και η επίσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ στη Μόσχα, κομίζοντας μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη.
 
Η επίσκεψη της κας Νούλαντ αποτελεί, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στη Νέα Υόρκη.    
 
Η πτυχή της ασφάλειας, σε σχέση με την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών της Αμερικανίδας αξιωματούχου στην Κύπρο δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Sigmalive 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.