24/3/17

Παραίτηση Ελένης Ράικου με βαριές καταγγελίες

Η Εισαγγελέας Κάνει λόγο για σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου που πλήττονται από την έρευνα για την υπόθεση Novartis. Διαπιστώθηκε άμεσος χρηματισμός μεγάλου αριθμού κρατικών αξιωματούχων.
Έγγραφη αναφορά της προς την Εισαγγελέα του Αρείου πάγου Ξένη Δημητρίου στην οποία περιλαμβάνει καταγγελίες για σχέδιο ηθικής της εξόντωσης και στοχοποίησής της από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου (με αφορμή σοβαρές εξελίξεις στην έρευνα για μίζες από την εταιρία Νοvartis), πραγματοποιεί η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου (φωτο), η οποία ζητεί την «άμεση αντικατάστασή της από τη θέση.

Η κα Ράικου, η οποία ήταν η πρώτη εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς στη χώρα, επέλεξε χρονικά να υποβάλλει παραίτηση (από τη θέση της όχι από το εισαγγελικό σώμα) λίγες μέρες, πριν κριθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η ανανέωση της θητείας της για 3 φορά.
Συμπίπτει χρονικά δε (και αιτιολογικά όπως καταγγέλλει) με δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο, στο οποίο, όπως η ίδια αναφέρει, περιγράφεται αναφορά ανακρίτριας κατά της διαφθοράς που εστάλη στον εισαγγελέα επόπτη δικαστηρίων κ. Δασκαλόπουλο και σε αυτή περιγράφονται "παραλείψεις και καθυστερήσεις" στην υπόθεση Λιακουνάκου- Παπαντωνίου καθώς "υπήρξαν στοιχεία για συγκεκριμένη υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων που - εκ παραδρομής- είχαν ξεχαστεί και δεν είχαν σταλεί στην ανακρίτρια".
Σύμφωνα με πληροφορίες δε η συγκεκριμένη αναφορά είχε παραμείνει επί μακρόν στα χέρια του κ. Δασκαλόπουλου. 

Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. χμμμμ...διυλιζουμε τον κωνωπα και καταπινουμε την καμηλον ή μου φαινεται;
    Για 28 εκατομυριακια τοση φασαρια;
    εδω η Ελλας χρωσταει καποια 300αρια δις...που λεει ο λογος...
    Αντε αγαντα και βγαινουμε οπου ναναι στο φως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ονοματα γιατι δεν λεει; Εισαγγειλεας δεν ειναι; Οι εισαγγελεις δεν προιστανται της ατυνομιας; Δεν μπορει να ελεγξει αυτους που δηθεν την υποσκαπτουν; Τον Λιακουνακο ποιος τον αποφυλακισε με τοσα κακουργηματα; Και του εβγαλε μαλιστα και το βραχιολακι; Τον Γιαννο; Ο αυτοκτονησας δημοσιογραφος, μου ειπε προσωπικα σε παρεα φυσικα, οτι ο συντροφος του, Γιαννος, ζητησε απο το δικηγορικο γραφειο του .... μυθωδες ποσο ως μιζα για τα DUTY FREE, για να τα δωσει στην γαλλικη εταιρεια που εκπροσωπουσε ... Αυτα δεν τα ηξερε η κυρια, παρότι εχουν κατατεθει... Δεν μας τα λεει καλα η κυρια "ελλα Ελενη, εχω Θεμα" του Δελατολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.