24/3/17

Υπ. Ενέργειας: Τρεις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ εντός τους έτους (βίντεο)

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΣΙΓA – ΣΙΓA Ο ΟΔΙΚOΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
Υπ. Ενέργειας: Τρεις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ εντός τους έτους
 Ξεκαθαρίζει σιγά – σιγά ο οδικός χάρτης των πολυαναμενόμενων γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, προκειμένου να αποκαλυφθεί το ενεργειακό δυναμικό και η κυβέρνηση να βάλει μπρος τους σχεδιασμούς της για μετατροπή της περιοχής σε ενεργειακό κόμβο.
Μιλώντας στο Reuters, ο αρμόδιος Υπουργός έδωσε τα χρονοδιαγράμματα εντός των οποίων οι εταιρείες θα πραγματοποιήσουν τις ερευνητικές τους γεωτρήσεις. Πρώτη, αυτή το οικόπεδο 11 από τις ΕΝΙ και ΤΟΤΑΛ, η οποία αναμένεται περι τα τέλη του Ιουνίου αρχές Ιουλίου. Εντός του 2017 η ιταλική ΕΝΙ έχει προγραμματίσει δύο επιπλέον γεωτρήσεις στα ήδη αδειοτοτημένα της τεμάχια, ενώ η EXXONMOBIL βάζει τρυπάνι στο οικόπεδο 10 εντός του 2018. «
Η Κύπρος θα προχωρήσει με την παραχώρηση νέων αδειών για γεωτρήσεις. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης αυτή τη στιγμή αποτελεί η εξερεύνηση και αναμένουμε πολλά περισσότερα για την Κύπρο στον τομέα της ενέργειας.
Θα προχωρήσουμε με τα στρατηγικά μας σχέδια στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, προκειμένου να αναπτύξουμε τη βιομηχανία των υδρογονανθράκων με τη βοήθεια μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας. Πάντως η EXXONMOBIL, αξιωματούχοι της οποίας είχαν χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, επιθυμεί να επιταχύνει τους σχεδιασμούς της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις 5 Απριλίου, προγραμματίζεται η κάθοδος του νέου επικεφαλής της εταιρείας στην Κύπρο.
Εν τω μεταξύ, ένας από τους κυρίαρχους παίχτες στην Κυπριακή ΑΟΖ, η ΕΝΙ υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης με τη ρωσική Gazprom για την κατασκευή του νότιου αγωγού για μεταφορά φυσικού Αερόπου από τη Ρωσία προς Ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανόμενης της Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.