2/8/17

Τα παιχνίδια με το άσυλο

O κ. Νίκος Παρασκευόπουλος ήταν καθηγητής Νομικής στο ΑΠΘ και ξεκινώντας την ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έκανε έναν συλλογισμό που δεν κάνουν ούτε πρωτοετείς φοιτητές. Είπε πώς από το 2012 που καταργήθηκε το άσυλο [Λάθος που επανέλαβε δύο φορές: το άσυλο «καταργήθηκε» το 2011 και όχι το 2012. Και δεν καταργήθηκε το άσυλο ως προστασία της διακίνησης ιδεών. Καταργήθηκαν τα εμπόδια και τα προσχήματα για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας], αυξήθηκε η παραβατικότητα στα πανεπιστήμια. Μετά είπε «Φυσικά, δεν πρόκειται να κάνω την αφελή εξήγηση ότι η κατάργηση του θεσμού του ασύλου, ήταν αυτή που έφερε την περισσότερη εγκληματικότητα». Και κατέληξε λέγοντας  «Όχι μόνο λοιπόν η κατάργηση, δεν έφερε καταστολή της παραβατικότητας, αλλά την αύξησε». Αυτό λέγεται non sequitur. Δεν έπεται. Είναι λογική πλάνη. Το επιχείρημα δεν στέκει, δεν αποδεικνύει  τίποτε πέραν του προβληματικού τρόπου συλλογισμού. Και ο Υπουργός κ. Κώστας Γαβρόγλου τον θαύμασε και αναρωτήθηκε αν όλοι οι βουλευτές μπόρεσαν να συλλάβουν το μέγεθος της σοφίας του κ. Παρασκευόπουλου!

Για τη συνέχεια AthensVoice

3 σχόλια:

  1. Όταν η ιδεολογία συγκρούεται με τη λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων με τον απολογισμό των δειγμάτων γραφής εκείνων και όσων λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες τον ακαδημα'ι'κό χώρο δεν επαρκεί από μόνη της και 'μπορεί να οδηγήση,από την άλλη,'σε μιαν αέναη,αγωνιώδη απόπειρα εγκαθίδρυσης του Μεγάλου Αδελφού(=μια γυάλινη εικονική και φαντασιοκοπι-αριστι-κή πραγματικότητα όπου παρακολουθούνται ανελλιπώς τα πάντα,με τη Μητέρα Θεά,για τον ά-πιστο Υιό Του..!Η ιδεολογία δεν έχει και πολλές ελπίδες.Τώρα,με τη λογική,(ανα-)θεμελιώνονται ανώγια και κατώγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβερνηση θελει στα ελληνικα πανεπιστημια να μπορουν να γινονται ελευθερα καταληψεις,διακινηση ναρκωτικων,παραεμποριο κ.α. ετσι ωστε τα ε.π να γινουν παγκοσμια προτυπα αναρχιας και ανομιας.Φυσικα αυτοι ολοι τα παιδια τους τα στελνουν σε πανεπιστημια ευρωπαικα ή αμερικανικα που εχουν "ντεμοντε" νομους και κανονες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.