4/9/17

Τι μας διδάσκει η βουτιά των επενδύσεων


"Ακου business plan οι @@@@κες!"

Τα καλά νέα πρώτα: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το ΑΕΠ αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2017 κατά 0,8% σε ετήσια βάση. Εάν λοιπόν επιταχυνθεί η ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2017 (κάτι το οποίο μάλλον θα επιτευχθεί), το 2017 ενδέχεται να κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 1,8% που είναι κάπως μικρότερος από την εκτίμηση του ΔΝΤ για ανάπτυξη 2,15%.
Το πρόβλημα δυστυχώς έχει να κάνει με την κατάρρευση των επενδύσεων κατά 17,1% σε ετήσια βάση. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της κατάρρευσης, σημειώνω ότι το μέγεθος της πτώσης, ενώ είναι μικρότερο της κατάρρευσης κατά 21% (σε ετήσια βάση) που έλαβε χώρα το δεύτερο τρίμηνο του 2015 (την περίοδο δηλαδή της σκληρής διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη), υπερβαίνει την κατάρρευση κατά 16% (σε ετήσια βάση) που σημειώθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2015, περίοδο δηλαδή του ένδοξου Δημοψηφίσματος Τσίπρα (με τον κυνικό τρόπο που γύρισε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ) και της επιβολής των capital controls!!

για τη συνέχεια liberal

2 σχόλια:

  1. Ο κ. Χατζής ίσως θα έπρεπε να αλλάξει τον τίτλο της εκπομπής του σε "ΑΠΑΛΑ-ΑΠΑΛΑ" ή σε "ΓΛΥΦΕΙΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΚΡΑΙΩΣ" Το πέσιμο στα μαλακά των κυβερνητικών καλεσμένων του ήταν εξώφθαλμο κατά τις εκπομπές της περασμένης Τ/Ο περιόδου όπου τελευταία έπαψα να τον παρακολουθώ όχι γιατί δεν είχε "αίμα" αλλά γιατί το γύριζε σε παιδική χαρά με άσκοπες φωνασκίες, άγαρμπες διακοπές των συνομιλητών, πετάγματα από θέμα σε θέμα και της μπάλας στην κερκίδα κλπ. Δεν γίνεται τώρα, σήμερα, να φέρνεις έναν...Φλαμπουράρη, βούτυρο και ψωμί για τον πιό άσχετο δημοσιογράφο να τον "σκίσει" δεδομένης της λεξιπενίας και της ασχετίλας του με ό,τι κινείται και δεν κινείται στο Σύμπαν και να βγαίνει μια εκπομπή copy -paste όλων των εμφανίσεων του Φλαμπουρό από τότε που πρωτοβγήκε στο γυαλί. Γενικολογίας το ανάγνωσμα και "όλοι θα ζήσουμε" στυλ! Πάω φυλακή αν δεν ήταν σούπερ στημένη προσυνεννοημένη εκπομπή. Πάει κι ο Χατζής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαριστοι Ευρωπαιοι!Να δωσουν χρηματα με Business plan...Τι φασισμος!!!

    Χαθηκαν οι ενισχυσεις για κανενα επιδομα,να ανοιξουμε καμια θεση μετακλητων υπαλληλων στο δημοσιο;
    Αναπτυξη και πρασινα αλογα...τα κορακια δηλαδη δεν ανηκουν στη φυση;Νηστικα θα μεινουν;

    Σημ. Αληθευει οτι το γραφειο του Μπαρμπα Αλεκου εχει τριπλασιασει τον προυπολογισμο του απο αυτον του 2015,προφανως με σεβασμο στα χρηματα των φορολογουμενων πολιτων;Αν ναι,να μας το...business plan που εφτιαξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.