6/9/17

"Σαν να ξοδεύω κάθε μήνα περισσότερα από αυτά που κερδίζω και προκειμένου να λύσω το πρόβλημα πουλάω το σπίτι που μένω».

Η Βραζιλία και το στοίχημα για ιδιωτικοποιήσεις-μαμούθ

Oι διεθνείς επενδύσεις στην Ελλάδα μπορούν να... περιμένουν, όταν στη χώρα της Λ. Αμερικής ξεκινά ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Οι ενστάσεις των αναλυτών και η ιστορία.

Αυτή τη στιγμή, το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών στρέφεται χωρίς αμφιβολία στο πρόγραμμα-μαμούθ ιδιωτικοποιήσεων που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση του Μίκαελ Τέμερ στη Βραζιλία.
Το πρόγραμμα αφορά 57 κρατικές μονάδες που περνάνε στα χέρια του ιδιωτικού τομέα. Μεταξύ αυτών είναι 14 αεροδρόμια, 17 λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι, υδρογονάνθρακες καθώς και άλλες σημαντικές δημόσιες επιχειρήσεις, που αναμένεται να αποφέρουν στο κράτος 14 δισ. δολάρια.
Μεταξύ των επιχειρήσεων που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στη Λατινική Αμερική, η Εlectrobras. Πρόκειται για μια εταιρεία της οποίας η ιδιωτικοποίηση έχει τεράστια συμβολική σημασία καθόσον, όπως και η ελληνική ΔEH, ταυτίζεται με την ιδεολογία της καθοδηγούμενης από «το στιβαρό χέρι του κράτους» οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Ο venceremos συντροφος Λουλα φαινεται οτι δεν προλαβε να τα αρπαξει ολα αλλωστε στην φυλακη που βρισκεται για διαφθορα τον ταιζει το κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.