9/9/17

Ποιος επιλέγει πραγματικά τους βουλευτές σ' αυτή τη χώρα, οι πολίτες ή τα κονκλάβια;

 
Πριν από λίγες μέρες, και ενώ είχε συμφωνηθεί το αντίθετο, ο πρόεδρος της ΝΔ «έκοψε» τον γιο εν ενεργεία βουλευτή από τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις προσεχείς εκλογές. Ο λόγος ήταν καθαρά επικοινωνιακός μιας και ο εν λόγω βουλευτής φάνηκε να προεξοφλεί την «αντικατάσταση» του από το γιο του στην βουλευτική έδρα της Β’ Περιφέρειας Πειραιά, κάτι το οποίο εξέθεσε ανεπανόρθωτα το κόμμα.
Τίποτα περίεργο και τίποτα αξιοσημείωτο μέχρι στιγμής. Η ανακοίνωση ωστόσο της ΝΔ για το συμβάν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το πόσο πραγματικά σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας:
«Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος». 
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι οι βουλευτές δεν είναι δικοί μας. Δεν είναι δικές μας επιλογές γι’ αυτό και δεν μας εκπροσωπούν. Το να επιλέξουμε ανάμεσα σε έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ μικρή σημασία έχει μιας και είναι και οι δύο ακριβώς το ίδιο,  υποστηρικτές της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, ενώ το αποτέλεσμα για τη χώρα είναι σε κάθε περίπτωση και όπως το έχουμε βιώσει, πάντα καταστροφικό.
Έχουμε καταλήξει ως πολίτες απλά να διαλέγουμε από τους προεπιλεγμένους  των ανειδίκευτων κομματαρχών και των τεμπέληδων συνεργατών τους. Άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία. Έτσι νομιμοποιούμε δια των εκλογών τους υποστηρικτές του πολιτικού συστήματος, οι οποίοι εξυπηρετούν μόνο το σύστημα και τους εαυτούς τους.
Μόνο το δ ορθώνει τη μοναδική δημοκρατική εναλλακτική: είναι απαραίτητη η διενέργεια προκριματικών εκλογών στις οποίες μπορεί να είναι ελεύθερα υποψήφιος ο οποιοσδήποτε πολίτης. Αυτοί που θα αναδειχθούν νικητές των προκριματικών εκλογών θα είναι και οι υποψήφιοι των κομμάτων τους κατά τη γενική εκλογική διαδικασία η οποία και θα ακολουθεί. Οικουμενικά, δημοκρατικά και ελεύθερα. Με αυτόν τον τρόπο ακυρώνονται οι κομματικοί μηχανισμοί που απαξιώνουν την πολιτική, ενώ ταυτόχρονα καταργείται το απεχθές πελατειακό πολιτικό χρίσμα, αλλά και η οικογενειοκρατία, την οποία ψευδώς διατείνονται ότι θέλουν να πολεμήσουν οι πολιτικοί Ολιγάρχες του σήμερα.
Ώρα να τελειώνουμε με τους εκλεκτούς των κομμάτων, των οικογενειών τους και των φίλων τους. 
Ώρα να φέρουμε τη δημοκρατία.
Τα έχουμε δοκιμάσει όλα. 
Τώρα είναι η ώρα του
Μάθε για το δέλτα και γίνε υποστηρικτής ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. Εντυπωσιαζομε.. Ειναι δυνατον να μην εχεις γινει κατανοητο οτι συστημα σημαινει απολυτα ελεγχομενο πολιτικο συστημα? Ειναι δυνατον ενα οικονομικο συστημα να αφησει πιθανοτητες ανατροπης του απο εκλογικο αποτελεσμα? Συστημα σημαινει, οτι εχω σε πληρη ελεγχο τα κομματα με δικες μου ηγεσιες. Αν αυτο δεν γινει τοτε θα βλεπαμε χωρες να παλινδρομουν μεταξυ ανατολης και δυσης. Μεταξυ Ρωσιας-Κινας και ΗΠΑ. Κατι τετοιο οπως ξερεις δεν εχει καταγραφει. Η όποια αλλαγη στην χωρα μας θα εξαρτηθει απο τις ισορροπιες που διαμορφωνονται διεθνως αλλα κυριως μεταξυ Αμερικης και Ρωσιας. Ως τοτε ειμαστε υποχρεωμενοι να ζουμε στην φορου υποτελεια και στην υποταγη, των αμερικανων δια των εδω τσιρακιων τους των γερμανων. Η υλοποιηση αυτης της υποταγης γινεται απο το στημενο πολιτικο σκηνικο. Στημενο πολιτικο σκηνικο ειναι αυτο όπου τα κομματα και οι αρχηγοι αυτων, οριζονται απο τον επικυριαρχο, που στην προκειμενη περιπτωση ειναι σε πρωτο επιπεδο οι γερμανοι σε ανωτερο επιπεδο το αμερικανικο κρατος και σε ανωτατο, το εβραϊκο τραπεζικο συστημα.... Ατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν επικεντρώνεται το εκλογικό ενδιαφέρον μας σε υποψήφιους βουλευτές των δυο πιο μεγάλων σήμερα κομμάτων, τότε αυτόματα απαξιώνουμε - άθελα ίσως- το δημοκρατικό μας σύστημα που μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε μέσα από αρκετά κόμματα αυτό το κόμμα που μας εκφράζει ιδεολογικά.
    Όταν καλούμαστε να ψηφίσουμε με ένα εκλογικό σύστημα που δεν έχει σαν βασική αρχή ότι η ψήφος είναι ισότιμη όποιο κόμμα και αν επιλέξουμε, δηλαδή όταν ψηφίζουμε με ένα καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, τότε μοιραία ψάχνουν πολλοί μεταξύ των δύο «μονομάχων» δηλαδή μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος
    Στην δημοκρατία όμως ψηφίζουμε πρώτα το πολιτικό κόμμα που ανταποκρίνεται στο μέγιστο βαθμό στην ιδεολογία μας, και σταυρώνουμε στη συνέχεια
    αν θέλουμε κάποιον υποψήφιο βουλευτή
    Όταν αφοριστικά χαρακτηρίζουμε «και τους δυο» υποστηρικτές της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας,όταν χαρακτηρίζουμε «ανώτερα» στελέχη κομμάτων ως ανειδίκευτους και τεμπέληδες τότε πετροβολούμε το κοινοβουλευτικό σύστημα που έχει τα γνωστά σκοπίμως τρωτά , άδικα , αντιδημοκρατικά στοιχεία.
    Το υπαρκτό πρόβλημα που προβάλλει ο συντάκτης κατά κάποιο τρόπο αντιμετωπίζεται εν μέρει με την προεπιλογή των υποψηφίων βουλευτών , όμως αυτό δεν μας διασφαλίζει ότι
    αυτοί που ψηφίσαμε- έστω και μετά την προεπιλογή-θα εφαρμόσουν το πολιτικό πρόγραμμα που έχουν εξαγγείλει προεκλογικά, γιατί η δημοκρατία μας είναι αντιπροσωπευτική, και καθόλου άμεση.
    Εκτιμώ ότι εκείνο που προέχει είναι να εξελιχθεί το δημοκρατικό μας σύστημα - σταδιακά έστω-σε άμεση δημοκρατία, όπου οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα νομικά να ανακαλέσουν αυτόν ή αυτούς που άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν.Αν αυτός ο θεσμός κρίνεται από κάποιους πολίτες ως αδύνατος ή ουτοπικός, τότε ας ανατρέξουν αυτοί
    στην Αθήνα της κλασσικής αρχαιότητας που εφαρμόζονταν πιστά για κάθε εκλεγμένο.
    Υπάρχουν και άλλοι θεσμοί που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτη όχι μόνο να ψηφίζουν πρόσωπα και κόμματα, αλλά και να αποφασίζουν μέσα από δημοψηφίσματα για σοβαρά θέματα. Εξυπακούεται βέβαια ότι η απόφαση των πολιτών θα είναι υποχρεωτικά εκτελεστή ως συνταγματική επιταγή.Έτσι η δημοκρατία μας γίνεται σιγά σιγά λιγότερο αντιπροσωπευτική και περισσότερο άμεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε Σταύρο
    Οταν μια χωρα εγινε προτεκτορατο στους βολευτες θα περιοριστούμε?Αυτοι την κοιλιά τους νοιάζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.