5/9/17

Stratfor: Γιατί δεν θα σταματήσει η Βόρεια Κορέα

Τα νέα δεδομένα μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας. Γιατί στενεύουν όλο και περισσότερο τα περιθώρια στρατιωτικής αντίδρασης της υπερδύναμης και ποια χάσματα στη στρατηγική ΗΠΑ, Νοτίου Κορέας και Ιαπωνίας εκμεταλλεύεται ο Κιμ.

Η Βόρεια Κορέα έκανε την έκτη της πυρηνική δοκιμή. Η γεωλογική υπηρεσία των ΗΠΑ και η αντίστοιχη της Κίνας κατέγραψαν σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ως αποτέλεσμα της πυροδότησης, τον οποίο ακολούθησε ένας 4,1 βαθμών, που εκτιμάται ότι οφείλεται σε κατάρρευση σπηλαίου ως αποτέλεσμα της έκρηξης.
Δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή πόση ραδιενέργεια ή άλλα ραδιονουκλίδια (ασταθή άτομα που απελευθερώνονται από υπερβολική πυρηνική ενέργεια) έχουν διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα, αλλά αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας ειδικευμένα να παρακολουθούν τη ραδιενέργεια είναι ήδη στον αέρα. Πολλοί επίγειοι σταθμοί παρακολούθησης της συνθήκης περί απαγόρευσης πυρηνικών δοκιμών προσπαθούν να συλλέξουν δείγματα δεδομένων για περαιτέρω αξιολόγηση της δοκιμής.
Ως τώρα όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μια πολύ ισχυρότερη έκρηξη από κάθε προηγούμενη στη Βόρεια Κορέα. Με βάση το μέγεθος της έκρηξης, η απόδοση της συσκευής μπορεί εύκολα να υπερβαίνει το επίπεδο των 100 κιλοτόνων, υποδεικνύοντας την υψηλή πιθανότητα να δοκιμάστηκε μια πολύ ισχυρότερη βόμβα υδρογόνου.

Για τη συνέχεια Euro2Day

3 σχόλια:

  1. Θεωρω αυτην την ιστορια με τα πυρηνικα ,τις απειλες και τις δοκιμες της Β.Κορεας ως ενα θεατρο του παραλογου και της υποκρισιας εκ μερους της παγκοσμιας κοινοτητας χωρις αυτο να σημαινει οτι τασσομαι στο πλευρο του χοντρουλη.Οταν τοσα χρονια οι 'ευαισθητες' και 'δημοκρατικες' χωρες εκλειναν τα ματια στις πυρηνικες και ατομικες δοκιμες τους,δεν ετρεχε τιποτα.
    Ολοκληρες περιοχες στον Ν.Ειρηνικο και κατοικισιμες ατολες εξαφανιστηκαν και μολυνθηκαν,δεν ενοχλειτο κανεις.
    Οταν η Νεβαδα εχει γινει σουρωτηρι,δεν το βλεπει κανεις.
    Οταν Πακισταν,Ινδια,Ισραηλ ακομα και η Νοτιος Αφρικη επι ηρωα Μαντελα,οπως και η οψιμη προσπαθεια της τουρκιας να αποκτησει πυρηνικα ενω η Γαλλια,Αγγλια,ΗΠΑ,Κινα κλπ εχουν τιγκα τα οπλοστασια τους με πυρηνικα,σκιζουν υποκριτικα τα ιματια τους για τον εκτος μαντριου χοντρουλη.
    Οπως σωστοτατα ανελυσε καποιος στην Politiko,τιποτα δεν θα του κανουν η θα κανει αυτος και σε λιγο οταν τα σιγουρεψει ο Κιμ θα ξεχαστει το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που ενοχλεί τους αμερικάνους είναι πως μάλλον είναι αναγκασμένοι να δεχτούν άλλον έναν στο κλαμπ των πυρηνικών χωρών κι αυτό είναι κάτι που δεν τους αρέσει καθόλου μα καθόλου, φαίνεται από τις ξινισμένες τους δηλώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά απ΄αυτήν την ηχηρή "" ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ"" ήδη ο Θεός των αδικημένων, η πολυμήχανη αλεπού.... του κόσμου,ετοιμάζει την αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος ενός λαού λαμπρού όπως οι Κορεάτες,και προμηνύει την επανένωση τους,όσον ούπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.