22/2/18

Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Οι πληροφορίες και τρομερές εικόνες από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης κατά της ανατολικής Γκούτα αναφέρουν μάχες ακραίας βίας, έως και μάχη σώμα με σώμα, τη χρήση φλογοβόλων και μια έξαλλη ανταλλαγή βλημάτων, τη συσσώρευση πτωμάτων κατά δεκάδων σε κάθε γωνιά του δρόμου και καταστροφές πέρα ​​από αυτές που μπορεί να προκληθούν από σεισμό πολύ μεγάλου μεγέθους. 

Κάποτε εύφορος σιτοβολώνας της περιοχής της Δαμασκού, γνωστή για τους οπωρώνες και εύφορη γη της, η ανατολική Γκούτα υπέστη ανεξέλεγκτη αστικοποίηση που εν μέρει προκάλεσε η εγκατάλειψη της υπαίθρου, αλλά επίσης και από την εμφάνιση αυτού που θα μπορούσε να ονομάζεται επιχειρηματική αστική τάξη που αποτελείται κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, από ισλαμιστές που βιώσαν έναν θεαματικό εμπλουτισμό χάρη της κερδοσκοπίας σε ακίνητη περιουσία και τη γη. 

Κατοικούταν από 2,8 εκατομμύρια άνθρωπους πριν από τον πόλεμο, η ανατολική Ghouta πολιορκήθηκε από δεκάδες ένοπλες ομάδες που δημιούργησαν ένα είδος Εμιράτο στα προάστια της πρωτεύουσας Δαμασκού, όπου αναπτύχθηκε η τρίτη θωρακισμένη μεραρχία του Συριακού Αραβικού Στρατού . 

Σήμερα η ανατολικό Ghouta, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, έχει μόνο 389.000 κατοίκους, από τους οποίους περίπου 40.000 ένοπλους αντάρτες σταθερά εδραιωμένους σε μια ζούγκλα σκυροδέματος. 

Οι περισσότεροι από αυτούς τους αντάρτες είναι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές από τις πιο εξτρεμιστικές τάσεις που υπήρξαν μέχρι σήμερα και των οποίων οι ιδέες ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ. 

Η συριακή κυβέρνηση της οποίας οι δυνάμεις πολιορκούν αυτό το προπύργιο για χρόνια προσπάθησε να διαπραγματευτεί αρκετές φορές με τις πιο ισχυρές ένοπλες ομάδες στη Ghouta για μια συμφωνία εκκένωσης των γυναικών και των παιδιών, αλλά οι αντάρτες ήταν πάντα αντίθετοι. 

Για τους στρατιωτικούς ηγέτες των ανταρτών, η μόνη δυνατή διαπραγμάτευση με την «αιρετική και άπιστη» κυβέρνηση βρίσκεται στο πεδίο της μάχης. 
Η Δαμασκός είναι μια σχετικά ήρεμη και ασφαλής πόλη. Οι μόνες απειλές για τη Δαμασκό είναι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που ο Συριακός Στρατός προσπαθεί να σταματήσει και η πυροδότηση όλμων και ρουκετών από την Ανατολική Γκούτα. 

Ένας στρατηγός των συριακών δυνάμεων ελίτ απευθύνθηκε στους αντάρτες, προκαλώντας τους σε άμεση και τακτική μονομαχία μετά την αποχώρηση των συζύγων και τα παιδιών τους και όλων των ατόμων που είναι ακατάλληλα ή δεν μπορούν να φέρουν όπλα να πολεμήσουν. Η απάντηση ήταν άμεση και εντυπωσιακή με τη μορφή ενός μακρού κτυπήματος όλμων. 

Εξοργισμένος από την αμερικανική κατοχή της βορειοανατολικής Συρίας (10 βάσεις και 21.900 στρατιώτες των ΗΠΑ μεταξύ 60.000 Κούρδων μαχητών), ο πρόεδρος Άσαντ αποφάσισε να ενισχύσει την εξουσία του κράτους πάνω από την ανατολική Ghouta μετά την αποτυχία αμερικανορωσικών διαπραγματεύσεων. 

Διάταξε επίθεση. 

Περισσότεροι από 290 αξιωματικούς-συνδέσμους από περισσότερες από 13 χώρες του ΝΑΤΟ και αραβικών χωρών βρίσκονται μεταξύ των ανταρτών. 

Οι χώρες που υποστηρίζουν τους αντάρτες ήδη φωνάζουν για σφαγή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.