13/11/18

Δελτίο Τύπου από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους


Βρυξέλλες, 12 Νοεμβρίου 2018
Ελένη Θεοχάρους: «Να σταλεί ad hoc επιτροπή του ΕΚ στη Βόρεια Ήπειρο»
Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR Δρ Ελένη Θεοχάρους, μετά από απόρριψη αιτήματος της ομάδας του ECR για συζήτηση της υπόθεσης σχετικά με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Δρ Θεοχάρους ζητώντας εφαρμογή της διαδικασίας one-minute speech (δικαίωμα ομιλίας για ένα λεπτό), πρόεβη στην ακόλουθη δήλωση έναντι του Σώματος: «Χθες η Κυβέρνηση της Αλβανίας με κήρυξε persona non grata. Γιατί υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που καταπατούνται από το αλβανικό καθεστώς και η οποία ζει μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και σιωπηρής εθνοκάθαρσης.

Η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού σε περιοχές αμιγώς ελληνικές αλλάζει δραματικά με την μεταφορά εποίκων, τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων καταπατούνται από το κράτος με εκφοβισμό και αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, ενώ τα εκπαιδευτικά δικαιώματα τους και η χρήση της Ελληνικής γλώσσας διώκονται συστηματικά.
Πριν λίγο καιρό οι Αλβανοί δολοφόνησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα γιατί μιλούσε Ελληνικά, πριν λίγες μέρες τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γιατί ύψωσε την Ελληνική σημαία.
Λυπάμαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θέλησε να συζητήσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας. Θεωρώ ότι οφείλει να αποστείλει πάραυτα μία ad hoc επιτροπή που θα αναζητήσει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Kοινότητα, χωρίς την παρουσία των χαφιέδων του καθεστώτος που τρομοκρατούν τους πολίτες».

8 σχόλια:

  1. Μπραβο στην κ. Θεοχαρους που τολμα να πει οτι δεν τολμα η δεν θελει να πει ο Τσιπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Να υπενθυμίσω ότι στο Ευρωκοινοβούλιο οι περισσότεροι ευρωβουλευτές, είναι προς το παρόν όχι “λαϊκιστές" και όχι "εθνικιστές".

    Ως είναι και η τέως ευρωβουλευτής του Σημίτη και νυν υπουργός της κατοχικής κυβέρνησης του Τσίπρα (του νέου ΠΑΣΟΚ), η σύζυγος του τέως προέδρου του νεοταξικού «εκσυγχρονιστικού» κατ ευφημισμό ΟΠΕΚ ( Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας) Αντώνη Λιάκου, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη.

    Που έβριζε τους Βορειοηπειρώτες πρόσφατα ότι της χάλασαν τη γιορτή.

    Κατωτέρω φωτογραφία (λινκ), με τον σύντροφο της και όχι , λόγω «εκσυγχρονισμού», σύζυγο της. Καλή ώρα όπως και ο «προοδευτικός» Άλεξις τους.

    https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/44043552620/in/dateposted-public/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρσίνη, όνομα που βγαίνει από το μυρτιά, και ήταν το ιερό φυτό της Πάφιου Αφροδίτης, η οποία όταν βγήκε γυμνή από τη θάλασσα κρύφτηκε πίσω από μια μυρτιά. Η μυρτιά ήταν το σύμβολο της ομορφιάς και της νεότητας. Αυτή βέβαια είναι άλλου "είδους" σύμβολο! (που στο διάολο τους εκπαιδεύουν έναν - έναν, αν και ξέρω ρητορικό είναι το ερώτημα)
      Η μυρτιά δοξαζόταν στις σημιτικές θρησκείες για τον λόγο αυτό το χρονικό διάστημα 2009-2015 διετέλεσε Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη έτσι για να το χαρούμε λίγο.
      Όπως αναφέρθηκε σύντροφος του Αντώνη Λιάκου

      https://www.protothema.gr/politics/article/816636/video-mursini-zorba-adonis-liakos-heraki-heraki-stin-orkomosia/

      https://tolmima.wordpress.com/2014/05/11/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%AF-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85/

      εδώ στα από κάτω στοιχεία καλό θα ήταν να ξέραμε μια διαχείριση όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς από που πήραν τα έσοδα διότι ούτε λίγο ούτε πολύ διαχειρίστηκαν 1 και εκατομμύριο ευρώ και ποιος τα πήρε, ποιοί πληρώθηκαν με ονόματα δηλαδή τα τιμολόγια γιατί βάσει των ψήφων δεν είναι πάνω από 80-90 μέλη και μην πει κανένας πως αυτού του είδους οι άνθρωποι πληρώνουν ευρώ...αντιθέτως αν δουν 2ευρω στο χέρι σου σου έφαγαν και το χέρι...δεν υπάρχει φραγκάτος που να δίνει ευρώ...απαπαπαπαπα ούτε πορτοκαλάδα δεν κερνάνε...δεν ξέρω η συγκεκριμένη μπορεί να είναι αβέρτα - κουβέρτα όσοι την ξέρουν θα έχουν ιδίαν άποψη...ώστε της χάλασαν την γιορτή οι Βορειοηπειρώτες?
      εδώ είναι τα στοιχεία των ισολογισμών
      http://ddp.net.gr/wp-content/uploads/2010/12/%CE%99%CE%A3%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-2014.pdf

      http://ddp.net.gr/wp-content/uploads/2010/12/%CE%99%CE%A3%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-2015.pdf

      http://ddp.net.gr/wp-content/uploads/2010/12/%CE%99%CE%A3%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-2015.pdf

      http://ddp.net.gr/wp-content/uploads/2010/12/%CE%99%CE%A3%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-2017.pdf

      βλέπω εκτός κι αν λανθάνω μια πρόσθεση μου βγάζει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ...μπράβο Μυρσίνη (μυρτιά) και συνεργασία βλέπω με ολλανδικό αδελφό σωματείο που βοηθάει για έκδοση βιβλία...κι όλα αυτά χωρίς τον Λιάκο έτσι?
      http://ddp.net.gr/2018/03/23/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%85/

      Διαγραφή
  3. ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΨΥΧΗ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΚΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τους 27 Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών ψήφισαν 10 για τον Κατσίφα στην πρόταση του Μαριά! Αναγράφονται τα ονόματα στο διαδίκτυο τα άλλα 17 γαϊδούρια μάλλον είχαν πάει για σανό να φάνε.

      Διαγραφή
  4. Φανταστείτε να είχε σηκωθεί κάποιος στην Θράκη κουνώντας τη σημαία της Τουρκίας και ρίχνοντας μπαλωθιές στον αέρα να τον είχαν σκοτώσει οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Θα σέρνονταν η Ελλάδα σε διεθνή δικαστήρια, η Τουρκία μπορεί να έκανε και μία μίνι εισβολή με διεθνή ανοχή αν όχι υποστήριξη, ενώ οι εδώ προοδευτικοί, αυτοί που δικαιολογούν απόλυτα και δίνουν συγχαρητήρια τώρα στους Αλβανούς αστυνομικούς, θα ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία των Ελλήνων αστυνομικών τους οποίους θα κατονόμαζαν ως, τι άλλο, φασίστες. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές - οι προοδευτικοί - θα ηγούνταν εκστρατείας καταδίκης της Ελλάδος, ενώ σύσσωμο το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα ζητούσε την έναρξη διαλόγου για την παραχώρηση αυξημένου καθεστώτος αυτονομίας στη δυτική Θράκη.

    Λέω κάτι λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λες ολόσωστα! Και επιεικής είσαι! Υπάρχει περίπτωση να σήκωναν αεροπλάνα από την Λάρισα και να βομβάρδιζαν εγκαταστάσεις στην Καβάλα και Αλεξανδρούπολη! Δεν νιώθουν αυτοί εδώ! Να του πειράξεις Τούρκο του Φίλη? Δεν είσαι στα καλά σου! Αν έπαιρνε ο Ερντογάν κανά τηλέφωνο και του έλεγε ώπα έτσι μπορεί να γλιτώναμε...να πειράξεις Τούρκο του Φίλη, Σκοπιανό του Κοτζιά, Αλβανό του Πάγκαλου!!! Απαπα άνοιξε τον τάφο σου μόνος σου...να πεις του Μπουτάρη για τον Σόρος? Σ έσκισε! Λίγα είπες!

      Διαγραφή
    2. Σακη....αν μας ...σκιζουν ...αυτες οι ..μπαχαντελες...χαθηκαμε....
      Εγω μονος θελω ενα ..τρενο απο δαυτους !!!! Θα θελει οινοπνευμα ο ...πωπος τους μετα !! Σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω !!! Καλα δεν ντρεπεται κανεις ????? Δυο τρενα βαλε ...!!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.