16/11/18

Ποιος φοβάται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;


Ας δούμε ποιος αντιπροσωπεύει τη φωνή της συλλογικής συνείδησης ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τα κόμματα, οι ακαδημαϊκοί δημόσιοι υπάλληλοι, αρκετοί «επιφανείς» δημοσιογράφοι, οι απανταχού συνδικαλιστές και οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων.
Λίγο πολύ, αυτοί είναι οι «δυναμικοί» και «επίσημοι» εκπρόσωποι στην άρνηση, για απελευθέρωση των πανεπιστημίων και ίδρυση ιδιωτικών. Οι υπόλοιποι, γονείς, μαθητές, φοιτητές, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και ευρύτερη κοινή γνώμη συντηρούν μια γενικόλογη αντίδραση, που οφείλεται περισσότερο στην άγνοια και στην έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος. 
Όποτε όμως ανοίγει συζήτηση, ο χαμός γίνεται για τον περίφημο μικροαστό! Γι΄ αυτόν τον «ανήμπορο» πολίτη «παλεύουν» όλοι κι αυτόν έχουν στη «γενναία» τους συνείδηση! Σ' αυτόν αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και του άρθρου 16.
Τι θα γίνει με το παιδί του, που δεν θα έχει να δώσει τα δίδακτρα, γιατί να αποκλειστεί από τις σπουδές, τι κράτος ανάλγητο θα είναι αυτό που δεν θα μεριμνά για τη μόρφωσή του; Οι ίδιοι βέβαια, οι «φιλολαϊκοί» πνευματικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι, έχουν εξασφαλίσει τα προνόμια του «αμαρτωλού» ιδιωτικού χώρου, για τις δικές τους οικογένειες κι έτσι μπορούν πια, απαλλαγμένοι από τα βάρη, να μάχονται για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Πάντα για το καλό του μικροοαστού…! Όχι για το δικό τους…! 

Για τη συνέχεια Liberal

7 σχόλια:

  1. Και οι υπερασπιστές του δημοσίου πανεπιστημίου στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Αγγλίας και των ΗΠΑ, αφού πρώτα τα έστειλαν στα Ελληνικά ιδιωτικά σχολεία.
    Τα δημόσια πανεπιστήμια φτιάχτηκαν μόνο και μόνο για να ταΐσουν τον κομματικό στρατό της αριστεράς, μόνιμους καθηγητές δεν έχουν πολλά τμήματα πανεπιστημίων, μόνιμο κομματικό στρατό έχουν όμως.
    Η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων θα φανερώσει σε όλους πόσο ξεφτιλισμένα είναι τα δημόσια πανεπιστήμια, εξαιτίας της προχειρότητας που στελεχώθηκαν στην επαρχία και την κομματοκρατίας-αναρχίας.
    Ακόμα και οι πιο φτωχοί θα προσπαθήσουν να σώσουν τα παιδιά τους από το δημόσιο πανεπιστήμιο, το αιώνιο φοιτητιλίκι, τις καταλήψεις, τα τριτοκοσμικά κτήρια, τον παρωχημένο εξοπλισμό, τους ανίκανους καθηγητές(που παραδίνουν μαθήματα μεσημέρι γιατί είναι δίπλο-τρι-τέσσερα-θεσίτες στο δημόσιο-ιδιωτικό τομέα), κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλληνες μηχανικοί, εχτισαν την Σαουδική Αραβία, τη Λιβύη, τα Εμιράτα το Ντουμπάι κλπ.
    Έλληνες γιατροί χειρουργουν στα καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου.
    Τα μεγάλα ιδιωτικά πανεπιστήμια εχουν Έλληνες καθηγητές.
    Ολοι οι παραπανω τελείωσαν Ελληνικά πανεπιστήμια, αυτα ΔΕΝ διαστρεβλωνονται με τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. You are right and in the US the minority group with most PhD' S are Greek.
      BUT, academia dying its job in Greece? I will let you with an example and judge for yourself.
      When Menzies was preparing to publish how book 3500, The Year the Minoans Discovered América (was forced to publish as The List Atlantis), the Chairman of the Department of Paleontology of the University of....Athens, wrote an article at the paper TA NEA attacking Menzies!!!
      His argumentos ridicoulous at best. "Greeks has no stargazing knowledge, couldnt navigate at night, needs constant visual with the land, etc.
      Imagine, a respected Naval Officer from England not only claims, but proves our ancestors maintained commercial activities with the "New" World and we attact him!

      Διαγραφή
    2. Απ οτι λες Ολα για ολα...μονο για την Ελλαδα δεν δουλεψαν..

      Διαγραφή
  3. Στην Ελλάδα ήδη υπάρχει υπερπληθωρισμός πτυχιούχων. Ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν με την μορφή των ποκιλονύμων κολλεγίων, οι απόφοιτοι των οποίων, για όσους γνωρίζουν, σαφώς υστερούν των αποφοίτων των δημοσίων πανεπιστημίων. Όπως και να το κάνουμε δεν είναι ΟΛΟΙ οι νέοι κατάλληλοι για πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Το μόνο που θα προσφέρουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην κοινωνία είναι περαιτέρω αύξησις των πτυχιούχων και δη ηλαττωμένων γνώσεων, οι οποίοι θα αξιούν ίσην μεταχείρισιν με τους αποφοίτους των κρατικών ΑΕΙ. Φυσικά ανοίγεται πεδίον της κερδοφορίας λαμπρόν για τους "επενδυτές", ή απεκδυτές, των οικογενειών του κάθε φερέλπιδος όστις αδυνατεί να εισέλθει εις τα κρατικά ΑΕΙ, η οικογένεια του οποίου θεωρεί ότι ανατρέφει έναν αδικημένο Αϊνστάιν. Επιπροσθέτως θα απασχοληθούν πάμπολλοι κάτοχοι διδακτορικών, ή ΜΑ's, κύριος οίδε από πού προερχόμενοι. Στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού, στις ΗΠΑ σχεδόν οι πάντες εξωθούνται προς τα colleges με τραγική αιμορραγία των οικογενειών και/ή γεωμετρική άνοδο των φοιτητικών δανείων, σε μεγάλο βαθμό μη εξυπηρετούμενων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε να πεισουμε τις ...μανες οτι γεννησαν ..τενεκε...Αποκλειεται...
      Ευθυμα ...ολα απ τις μανες με τον αρρωστο εγωισμο τα τραβαμε εδω.Δεν ξερουν τι κουμασια γεννησαν ? Ξερουν...χρονια τα ανεθρεψαν..τα ειδαν αριστα στα παντα...Αλλα ειναι τοσο εγωιστριες που δεν δεχονται την φυσικη αληθεια.!! Οτι Αινσταιν ειναι λιγοι..και θα ξεχωρισουν...κατω απ ολες τις συνθηκες...και τις πιο ασχημες! Αδυνατον να το δεχτουν αυτο !! Το ..παιδι μου ???Αν ειναι δυνατον !! Γεννησα ....θεο !!! Θελω πρωτος στα παντα να ειναι.!! Βασιλιας...ηγετης...παμπλουτος...ενδοξος...ξεχωριστος...δεν με νιαζει πως. Αλλα να ...ειναι.!! Ακομη και δολοφονος αρκει ναναι ...Θεος !! Κι εδω ..απο τι νομιζετε οτι τραβαμε τοσα ?? Απ αυτο ...και μονο !! Ειδατε τις μανες των καθηκιων πχ..Τσιπρα...Παπανδρεου...Καραμσνλη....οταν ειδαν τι τερατα κανουν στον τοπο...να πανε στα παιδια τους και να πουν " Ελα εδω βρε κωλοπαιδο...εγω σε γεννησα ...τι κανεις εδω τσογλανε ??? Βλεπω τι κανεις...δεν ειμαι χαζη...Ετσι σε ανεθρευσα εγω ρε τσογλανε ?? Ετσι ξοδευτηκα..πονεσα ..υπεφερα για σενα ??? Παρτα ολα πισω ..γιατι θα βγω στο μπσλκονι να σε κανω ρεζιλι κοπανε !!".......Και τι λετε εσεις θακανε ο ..κοπανος ?? Εεεε ?? Θα σκοτωνε την ..μανα του ??? Τι ?? Θα την εδερνε ?? Τι ??
      Ομως αυτες τους...καμαρωνουν !!!!!!!! Ζουν την μεθη οτι γεννηααν ..θεο !!!! Αυτες φταινε..οχι η ...Τροικα ....ουτε ο Ερτογαν....Οι σχολες απ ...αυτες χαλασαν στο βαθος....

      Διαγραφή
  4. "αυτα ΔΕΝ διαστρεβλωνονται με τίποτα". Τι να διαστρεβλώσει κανείς; Τα διαστρεβλωμένα; Νούμερα έχεις; Δεν έχεις! Χαζαομάρες λες, όπως όλα οι συνήθεις νεοελληνικές φανφάρες! Νούμερα έχεις; Χωρίς νούμερα είμαστε οι καλύτεροι απλά φυτοζωούμε και αυτοκαταστρεφόμαστε . . . εμείς οι καλύτεροι όλων! Έχεις τη ιδέα αυτή επειδή όλα όσα διάβασες ήταν γιά Έλληνες και μάλιστα στην ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.