17/11/18

Χωνέψετε το κ. Ακιντζί μου, ζείτε πάντα στην παρανομία

«Οι Τουρκοκύπριοι αφέθηκαν εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας που ιδρύθηκε το 1960, από τον Δεκέμβριο του 1963», έλεγε ο Μουσταφά Ακιντζί υμνώντας την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Και από τότε, από το 63, «προέκυψε το δικαίωμα του τ/κ "λαού" να δημιουργήσει μια δική του οργανωμένη κρατική δομή». Κάποια λάθος ιστορία θα διαβάζει ο κ. Ακιντζί. Πώς αφέθηκαν εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας οι Τουρκοκύπριοι; Τους άφησαν κάποιοι κακοί Ελληνοκύπριοι; Μόλις χτες δημοσιεύαμε το έγγραφο, που ανακαλύφθηκε στο γραφείο Τ/κ υπουργού, μετά την αποχώρηση των Τ/κ από την κυβέρνηση. Έχει ημερομηνία 14/9/1963, δηλαδή πριν και από τα μαύρα Χριστούγεννα του 63. Φέρει τις υπογραφές του Φαζίλ Κουτσιούκ, αντιπροέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ραούφ Ντενκτάς Προέδρου της Τουρκικής Κοινοτικής Συνέλευσης και ουσιαστικά πρόκειται για το τουρκικό σχέδιο που αναλύει όλα τα βήματα που θα κάνουν οι Τουρκοκύπριοι αποχωρώντας από την Κυπριακή Δημοκρατία: δημιουργία δικής τους κυβέρνησης και βουλής, ανακήρυξη της τουρκικής δημοκρατίας και αναγνώρισή της από την Τουρκία, συγκέντρωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε μια ζώνη… Ένα - ένα περιγράφονται οι ενέργειες που θα έκανε η τουρκοκυπριακή ηγεσία όπως το σχεδίαζαν από την πρώτη στιγμή που υπόγραψαν τις συμφωνίες για την ίδρυση του κοινού κράτους. Μην πάμε και στις γνωστές εκθέσεις του Νιχάτ Ερίμ, που περιγράφουν τη διχοτομική πολιτική της Τουρκίας από το 1956. Από το 1956, κύριε Ακιντζί. 
Ας μην συνεχίσουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Διότι, είναι τους εαυτούς μας που κοροϊδεύουμε. Ο καθένας μπορεί να συνεχίσει να λέει την ιστορία του μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. Αλλά, η ουσία είναι μία: Η Κύπρος καταρρέει, τα σχέδια της Τουρκίας υλοποιούνται και ούτε οι Ελληνοκύπριοι, ούτε οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να βγουν κερδισμένοι. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι οι Τουρκοκύπριοι «αφέθηκαν εκτός Κυπριακής Δημοκρατίας», έτσι όπως εσύ το λες διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα, η πραγματικότητα είναι ότι από το 1963 ζείτε στην παρανομία. Ακόμα και από το 1974 να το δεις, ούτε με 40.000 Τούρκους εισβολείς δεν άλλαξε αυτό. Εφαρμόστηκε απόλυτα το σχέδιο του Ντενκτάς και του Κουτσιούκ, ήρθε η «μητέρα πατρίδα» κι έκλεψε έδαφος για να ζείτε σε δική σας ζώνη, όμως πέρασαν 44 χρόνια κι ακόμα ζείτε στην παρανομία. Αυτό δεν είναι αρκετό για να αρχίσετε να σκέφτεστε και λίγο πιο συγκαταβατικά; Με λίγα λόγια, κύριε Ακιντζί μου, όταν καλείς τους Ελληνοκύπριους «να χωνέψουν μέσα τους ότι δεν ανήκουν μόνο σε αυτούς τα εδάφη αυτά και ο θαλάσσιος πλούτος», δεν πρέπει να καλέσεις και τους Τουρκοκύπριους, και τον εαυτό σου, να χωνέψουν μέσα τους ότι θα συνεχίσουν να ζουν στην παρανομία αν δεν δείξουν την ελάχιστη διαλλακτικότητα που απαιτεί ο συμβιβασμός; Τι διάολο θέλετε στη ζωή σας; Να συνεχίσετε να τρώτε από τα ψίχουλα της Τουρκίας; Να συνεχίσετε να μεγαλώνετε τα παιδιά σας μέσα σε κλεμμένες περιουσίες; Και για να έχουν πρόσβαση στον έξω κόσμο πρέπει να χρησιμοποιούν είτε την Κυπριακή Δημοκρατία, είτε την Τουρκία; 
Για τη διεθνή κοινότητα είστε ανύπαρκτοι, κύριε Ακιντζί μου, λυπάμαι αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ορδές του Αττίλα, αλλά κι εσείς που τις έχετε στο πλευρό σας, δεν είστε και σε καλύτερη μοίρα. Αυτό δεν μπορέσατε να το χωνέψετε. Είναι καιρός, λοιπόν, να το χωνέψετε. Άμα πάψουν, φυσικά, και οι δικοί μας να σας κάνουν να πιστεύετε πως θα συνεχίσουν να δίνουν χωρίς να παίρνουν μέχρι να τα δώσουν όλα, μπορεί να είναι πιο εύκολο. Πάντως, καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μας πείτε κι εσείς και οι δικοί μας εκπρόσωποί σας, τόσα χρόνια τι δώσατε σε αυτή τη συναλλαγή για τον μεγάλο συμβιβασμό. Και δεν ρωτώ τι υποχώρηση κάνατε, αλλά τι δώσατε. Γιατί υποχώρηση κάνεις αν έχεις κάτι δικό σου και το προσφέρεις για να υπάρξει συμβιβασμός, αλλά αν όσα έχεις είναι όλα κλεψιμιά, ε, δεν είναι και τόσο μεγάλη υποχώρηση να επιστρέψεις μερικά από τα κλεψιμιά. Τι επέστρεψες, λοιπόν, τόσα χρόνια για να συνεχίσεις να ζητάς περισσότερα; Τίποτε απολύτως. Ούτε για να δείξεις το καλό σου πρόσωπο. Αν σου απέμεινε καλό πρόσωπο.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.