14/11/18

Ξένη Δημητρίου, η νέα Ρόζα Λούξεμπουργκ

Πού θα οδηγήσει η κομματικοποίηση της Δικαιοσύνης;
Του Σάκη Μουμτζή
Αν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης πιστεύουν πως ο ρόλος τους είναι να κάνουν τους μαθητές τους λαϊκούς αγωνιστές, γιατί οι δικαστές να μην πιστεύουν πως η αποστολή τους είναι η κοινωνική αλλαγή; Νομίζω πως η διαστροφή των ρόλων που έχουν αναλάβει, από την Πολιτεία, συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες είναι μια από τις παθογένειες της κοινωνίας μας. Οι καθηγητές είναι επιφορτισμένοι να μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας. Γι΄αυτό πληρώνονται από τους φόρους όλων των Ελλήνων. Και οι δικαστές πληρώνονται για να δικάζουν δίκαια, με βάση τους κείμενους νόμους. Ολα τα άλλα είναι νοσηρά συμπτώματα.

Σε αυτήν την κατηγορία των νοσηρών συμπτωμάτων εντάσσεται και η ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σχετικά με την απόπειρα κατά του Ι. Ντογιάκου. Η κυρία Ξένη Δημητρίου, αν το έχετε καταλάβει, αφού μέσα σε μια αράδα εκφράζει την συμπαράσταση της στον συνάδελφό της, μετά ανοίγει έναν διάλογο με τους τρομοκράτες. Αναπτύσσει με, γυμνασιακού επιπέδου επιχειρήματα, το όραμά της για το πώς θα αλλάξει ο κόσμος, λες και αυτό μας ενδιαφέρει.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Γιατί η κυρία εισαγγελέας, που μισθοδοτείται πλουσιοπάροχα από όλους τους Έλληνες, θεωρεί βέβαιο πως όλοι οι πολίτες–εργοδότες της θέλουν να αλλάξει η κοινωνία; Γιατί προβαίνει σε μια τοποθέτηση, πέραν των καθηκόντων της, και μάλιστα απευθυνόμενη προς τους τρομοκράτες με τρόπο μητρικό, σαν να γνωρίζει τα κίνητρα τους, με τα οποία όπως φαίνεται συμφωνεί. Κάτι μου θυμίζει. Εκείνον τον απίθανο τυπάκο του ΣΥΡΙΖΑ που είδε στους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη καλές προθέσεις.
Αλλά πώς κατάλαβε η κυρία εισαγγελέας τα κίνητρα των τρομοκρατών; Γιατί απέδωσε σε αυτούς αγαθές προθέσεις για τις οποίες αγωνίζονται με λάθος τρόπο, όπως η ίδια υποστηρίζει; Και αν οι προθέσεις τους είναι σκοτεινές, τι γίνεται; Αν ο Ι. Ντογιάκος στοχοποιήθηκε για τον χειρισμό του π.χ. στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πού βρίσκεται το όραμα της κοινωνικής αλλαγής των τρομοκρατών στο οποίο πιστεύει και η κυρία Ξένη Δημητρίου;
Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας αυτήν την ανακοίνωση μια μόνο σκέψη έρχεται στο μυαλό μου. Δεν πάμε καλά. Δεν πάμε καθόλου καλά. Το επόμενο βήμα της κυρίας εισαγγελέως θα είναι, αν τους συλλάβει ποτέ, να τους κάνει ντα. Παλιόπαιδα! Όπως η μητέρα τα άτακτα παιδάκια της. Τα ίδια έλεγαν και κάποιοι προοδευτικούληδες δημοσιογράφοι στους «εν όπλοις συντρόφους τους». Στους, κατά συρροήν, δολοφόνους 23 ατόμων.
Αν η κυρία Δημητρίου επιθυμεί την κοινωνική αλλαγή, ας στρατευθεί πολιτικά παραιτούμενη του αξιώματος της. Όμως, όσο το κατέχει, ο δημόσιος λόγος της θα πρέπει να κινείται αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που της δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι του Κράτους.
Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θέλουμε. Όχι μια νέα Ρόζα Λούξεμπουργκ (μοιάζουν κιόλας).
Πηγή: Λίμπεραλ

3 σχόλια:

  1. κ Σάββα Καλεντιρίδη.
    Ο τίτλος «Ξένη Δημητρίου, η νέα Ρόζα Λούξεμπουρκ» που επιλέξατε για το άρθρο του Σάκη Μουμτζή νομίζω ότι είναι άκρως ατυχής. Με την άποψη μου αυτή εκτιμώ ότι θα συμφωνήσετε αν ανατρέξετε στα βιβλία που τιτλοφορούνται
    1)Η Ρωσική επανάσταση (συγγραφέας Ρόζα Λούξεμπουρκ - εκδόσεις Ποντίκι)
    2)Ρόζα Λούξεμπουρκ (συγγραφέας Πάουλ Φρέλιχ - εκδόσεις ύψιλον/ βιβλία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που έχει σημασία είναι πως έπρεπε να σταματήσει στην καταδίκη της πράξης ως πράξη!Τι δουλειά είχε να πει αν ήταν τρομοκράτες και να δώσει ντε και καλά πως ήταν πράξη που είχε πολιτική χροιά! Ξέρει και τι γόμωση είχε η βόμβα? Και εγώ λέω πως είναι βαλτοί από τον Σύριζα ή από ομάδα ανθρώπων που θα έλεγχε ο Ντογιάκος σε παραπομπή δικών για υποθέσεις του κοινού Ποινικού Δικαίου!Ας είμαστε σοβαροί, μετά από μισή ώρα όλοι είχαν τα αποτελέσματα και είχαν αποφανθεί? Μήπως τους είχε στείλει η ίδια, ήταν σε γνώση? Ας αφήσουμε όσους έχουν υπεύθυνη θέση να αποφανθούν! Τώρα με ποιόν μοιάζει και με ποιόν δεν μοιάζει δεν μας ενδιαφέρει και ούτε αναλωθούμε σ αυτό!Αυτό που ξέρουμε πως δικαστικός μεν μιλάει έξω από κάθε βάση για ένα γεγονός που δεν είναι της αρμοδιότητάς της! Τι δουλειά έχει να αφήσει να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς συνταυτιζόμενη με δηλώσεις κύκλων πως είναι τρομοκράτες συγκεκριμένης ομάδας ,τους είδε, έστειλαν επιστολή που ανέλαβαν την ευθύνη, τι έγινε που βγαίνει με βεβαιότητα? Μπορεί να ήταν πληρωμένοι του κοινού ποινικού δικαίου, αν και τους τρομοκράτες με πολιτικά κίνητρα έτσι τους αντιμετωπίζουν!Ας αποφασίσουμε υπάρχει τρομοκρατία και άρα χρειάζεται αντιτρομοκρατική? Αν όχι ας αναλαμβάνει το τμήμα εκβιαστών!Μην παίζουμε τώρα!Η συγκεκριμένη έπρεπε να μείνει στον ρόλο της πρώτα ως δικαστικός διότι αυτόν υπηρέτησε μια ζωή και τέτοιες δηλώσεις τον βεβηλώνουν, με συνέπεια να φθείρει και την ακεραιότητα και των ενεργών δικαστικών στα μάτια των πολιτών!Είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σε ότι αφορά την Δικαιοσύνη αυτήν την στιγμή η χώρα...ωστόσο εκ του αποτελέσματος αυτό υπηρετεί μάλλον η εν λόγω κυρία...μην λέμε πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικός και καίριος ο τίτλος. Το να διαβάζει κανείς περί Οκτωβριανής επανάστασης (στάση, κίνημα του κερατά δηλαδή) εν έτη 2018, και μάλιστα γραπτά κείμενα μίας γυναίκας που αγωνίσθηκε ψυχή τα σώματι για μιά ανισόρροπη ιδεολογία, γενεσιουργό αιτία καταστροφής κοινωνιών, κρατών και εκπόρνευσης των πολιτών της, πάει πολύ. Και όσοι επιμένουν σ' αυτή τη διαστροφή, πρέπει να το κοιτάξουν. Σε γιατρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.