8/2/19

Η "κακή" Κύπρος και η "καλή" Κρήτη

30-32.000 φοιτητές στην Κρήτη, σχεδόν όλοι Έλληνες, 45.000 στην μη κατεχόμενη Κύπρο, απ΄ τους οποίους οι 22.000 ξενοι, ευρωπαίοι και μεσανατολίτες. 15Κ το μέσος ετήσιο κόστος για φοίτηση στην Κύπρο (διαμονή και δίδακτρα) ισοδυναμεί με εισροή 300+ εκ το χρόνο, στην τοπική οικονομία.
Όμως σε μας η γνώση δεν είναι εμπόρευμα! Έτσι βοά εν χορώ το εγχώριο κατεστημένο, αν και ευχαρίστως, ευκαιρίας δοθείσης, κάνει επ΄ αδρή αμοιβή μάθημα στη Κύπρο (όπως εκείνος ο απίστευτος καταληψίας, ο συριζο-πρύτανης Μουλόπουλος).
Η απάντηση της πολιτείας θα έπρεπε να είναι μία.
“Αν δε θες να πουλάς κύριε καθηγητά μου, και σε στεναχωρεί το 'εμπόρευμα', να μη θες και να αγοράζεις. Ούτε ψωμάκι, ούτε νεράκι, ούτε γαλατάκι για το μωρό σου.”
Κι επιπλέον: “20 εισιτήρια ο καθείς για μέση ανατολή να πουλήσει τη σοφή πραμάτεια του. Μετά την πάροδο διετίας 50% περικοπή των μισθών- τα υπόλοιπα απ΄ τα εμπορεύματά σας! Κι αν σκούξετε, φέρνω και Κινέζο μάνατζερ για στρώσιμο κι εμπέδωση, επί το ορθόν, του κομμουνιστικού μανιφέστου”!

1 σχόλιο:

  1. Όχι μόνο ο κακός Μουλόπουλος αλλά όσοι είχαν θέσεις ευθύνης στην Παιδεία στην Ελλάδα εργάζονται στην Κύπρο.

    Εργάζονται μόνο; Όχι μόνο αλλά οργανώνουν και την Παιδεία στην Ελλάδα.Πως;
    Κυπριακά Πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια έχουν προσλάβει δεκάδες στελέχη από την Ελλάδα.Τι ικανότητες πρέπει να έχουν;Να είχαν επιτελικές θέσεις στην Δημόσια Εκπαίδευση της Ελλάδας.
    Δηλ.πρώην υπουργούς Παιδείας (και όχι μόνο),πρώην πρυτάνεις κυρίως ΕΚΠΑ και ΑΠΘ ομότιμοι καθηγητές αλλά και εν ενεργεία.
    Με την βοήθεια αυτών οργανώθηκε μια μεγάλη συνομωσία ,μια μεγάλη ληστεία.
    Οι προαναφερόμενοι κατάφεραν (ο Γραβρόγλου είναι θύμα ούτε καν καταλαβε) μέσω διασυνδέσεων να καταργήσουν το ΑΣΕΠ και πιό συγκεκριμένα τον γραπτό διαγωνισμό
    διορισμού Εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ.
    Αυτός ο γραπτός διαγωνισμός ήταν θεσμός στον χώρο της Εκπαίδευσης από το 1998,πρόσφερε αρίστους εκπαιδευτικούς στα Δημόσια σχολεία και ήταν δίκαιος.

    Ο Νέος νόμος καταργεί τις γραπτές εξετάσεις και τους αντικαθιστά με αξιολογικούς πίνακες δηλ. Μόρια, ακαδημαϊκά προσόντα.
    Το πρελούδιο ήταν τα Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής.Πολλά Πανεπιστήμια προσφέρουν Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής στην Ευρώπη αλλά τα Κυπριακά Πανεπιστήμια το έχουν κάνει βιομηχανία.
    Το 2015 τα Κυπριακά Πανεπιστήμια έχουν δώσει 1500 μεταπτυχιακά διπλώματα Ειδικής Αγωγής και σε όλα τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της Ευρώπης δόθηκαν 200.
    Ποιάς εθνότητας και υπηκοότητας είναι αυτοί οι 1500 πτυχιούχοι του 2015.Καλά το καταλάβατε, Έλληνες.
    Τα μαθήματα γίνονταν εξ αποστάσεως και τα δίδακτρα είναι 6000.
    Μια υπόγεια συνομωσία υπήρξε,από στόμα σε στόμα,πληροφορούνται οι πελάτες ότι το μεταπτυχιακό θα είναι απαραίτητο για τους πολλούς διορισμούς που θα γίνουν μετά το τέλος του μνημονίου. ΚΑΙ Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ.
    10 Ομότιμοι καθηγητές για ψίχουλα οργάνωσαν αυτή την μηχανή.Τα Κυπριακά ιδρύματα προσπόρισαν 36.000 € έως σήμερα μόνο από τα προγράμματα Ειδικής Αγωγής.Πλήρωναν αυτή την ομάδα 5000 € το μήνα για τον καθέναν τους.
    Οι Έλληνες έστελναν βαλίτσες με χρήματα και οι Κύπριοι έστειλαν χαρτιά.
    Απ'την άλλη το Υπουργείο Παιδείας δια πυρός και σιδήρου προχωρά σε 4.500 προσλήψεις Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής για τον Σεπτέμβριο του 2019.
    Γιατί άραγε ,βιάζεται τόσο πολύ.
    Υπάρχουν πολλές λεπτομέριες,στις διαπραγματεύσεις με διαμαρτυρόμενους όπου το Υπουργείο συζητούσετα πάντα εκτός από τα μόρια που δίνουν τα μεταπτυχιακά διπλώματα.Δεν έκαναν με τίποτα πίσω.

    Οι Γενικές ειδικότητες (φιλόλογοι ,φυσικομαθηματικοί,Ξενόγλωσσοι, Γυμναστές κτλ ) είναι το επόμενο πεδίο.Οι αριθμοί ζαλίζουν: 150.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί•και χωρίς αιδώ το Υπουργείο τους λέει:για να έχεις πιθανότητες πρέπει να έχεις μεταπτυχιακά.

    Αν τα καταφέρουν θα φύγει 1 δισεκατομμύριο ευρώ από τη χώρα,χιλιάδες πτυχιούχοι θα πετάξουν τα πτυχία τους στα σκουπίδια.

    Βέβαια οι εκπαιδευτικοί δεν είναι ο μόνος κλάδος που θα τον "αρμέξουν".Είναι και οι Δημόσιοι υπάλληλοι,που λόγω αξιολόγησης νοιώθουν αβεβαιότητα και προσπαθούν να οχυρωθούν πίσω από ένα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Δημόσια Διοίκησης.
    Πρώην Κοσμήτορες και Καθηγητές Νομικών Σχολών Ελληνικού Πανεπιστημίου οργανώνουν αυτό το project.
    Tο ερώτημα είναι πρόσβαση των Κυπριακών συμφερόντων μόνο στη Συριζαϊκή Διοίκηση βρέθηκε ή υπάρχουν σχέσεις και με την Μελλοντική Νεοδημοκρατική ( το πιό πιθανόν ).

    Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.