3/3/19

Πριν 17 χρόνια χάσαμε την δραχμή και την χώρα μας

Πριν από 17 χρόνια, την 1η Μαρτίου 2002 η δραχμή αντικαταστάθηκε από το ευρώ. Τότε χάθηκε η οικονομική και κατ΄επέκταση η εθνική μας ανεξαρτησία. Και μαζί  χάθηκε ο έλεγχος της χώρας μας, την οποία μας κλέβουν με ένα συστηματικά μεθοδευμένο τρόπο που οργανώθηκε από το Βερολίνο με τη συνέργεια του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου, της Νέας Τάξης και των εδώ προθύμων Εφιαλτών. Όποιος δεν έχει δικό του κουμπαρά, δεν είναι ελεύθερος και γίνεται δούλος του έχοντος και του κατέχοντος. Η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες. Ανήκει στους Γερμανούς.


Το Ευρώ κυκλοφόρησε αρχικά την 1η Ιανουαρίου 2002, και στους επόμενους δύο μήνες, Δραχμή και Ευρώ συνυπήρχαν. Την 1η Μαρτίου 2002, ύστερα από κοντά 3.000 χρόνια, η Δραχμή αποσύρθηκε οριστικά και μπήκε στη ζωή μας το έγκλημα που λέγεται ευρώ.

Εκτός από τα οικονομικά δεδομένα που έχουν αποδείξει περίτρανα τις καταστροφικές επιπτώσεις του Ευρώ στην ελληνική οικονομία,είναι πολύ θλιβερό που πολλοί εξυπνάκηδες “νεοέλληνες” του φραπέ, του μεταμοντερνισμού και του κρετινισμού, μιλούν απαξιωτικά ή και περιφρονητικά για την Δραχμή. Το νόμισμα δηλ. που γεννήθηκε εδώ στην κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού, στην αρχαία Ελλάδα και έχει ιστορία 2.700 ετών.Το νόμισμα με το οποίο έζησαν πολύ-πολύ καλύτερα από σήμερα, στην εποχή της ευρώ-κατάρας, γενιές και γενιές Ελλήνων. Το νόμισμα που είναι ταυτισμένο με την Ελλάδα, την πατρίδα μας, που της οφείλουμε έναν πρέποντα σεβασμό.

Αυτή η απαξιωτική προσέγγιση για το κατ’ εξοχήν αρχαίο και σύγχρονο ελληνικό νόμισμα, αποτελεί ένδειξη περιφρόνησης προς την μεγαλειώδη ελληνιστική παράδοση, ιστορία και παρουσία. Η Δραχμή είναι ταυτισμένη με την Ελλάδα, η οποία σήμερα υφίσταται βαρύτατα πλήγματα από ένα γενικότερα κλίμα ανθελληνισμού και αφελληνισμού από τη μεταμοντέρνα ροζέ αριστερά και τη νεοταξίτικη δεξιά.Και αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η Δραχμή δεν έχει μόνο οικονομική αξία αλλά αποτελεί και μέρος της ιστορίας μας.Και λαοί που απαξιώνουν την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον.

Η ετυμολογία της λέξης

Η Δραχμή,  προέρχεται από το ρήμα «δράττω», και  σημαίνει αρπάζω ή καλύτερα «πιάνω σφιχτά», μπορούσε να εξαργυρώνεται για δυο χρόνια με αντάλλαγμα την προκαθορισμένη αξία της σε ευρώ (1 ευρώ=340,75 δραχμές).

Στα αρχαία χρόνια η δραχμή ήταν ίση με έξι οβολούς. Οι οβολοί είχαν το σχήμα σιδερένιας ράβδου και η παλάμη ενός άνδρα μπορούσε να χωρέσει έξι από αυτούς. Έτσι, οι οβολοί που μπορούσε να «αδράξει» η παλάμη ήταν ίση με μια δραχμή, εξού και η προέλευση από το ρήμα «δράττω».

Μετά από μια παύση χιλιάδων ετών, ο κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας, προέβλεψε την ανάγκη εθνικού νομίσματος από το 1828. Με δάνειο που πήρε από την Ρωσία, αγόρασε από την Μάλτα μια μεταχειρισμένη μηχανή που έκοβε νόμισμα και το νέο ελληνικό νόμισμα που κόπηκε ήταν ο «Φοίνικας». Ο Φοίνικας κράτησε για περίπου 5 χρόνια. Το 1833, επί βασιλείας του Όθωνα, κόπηκε η πρώτη νεοελληνική δραχμή στο Μόναχο. Από το 1836 μέχρι και το 1858 συνέχισε να κόβεται στο Νομισματοκοπείο της Αθήνας.

Τα πρώτα χαρτονομίσματα κόπηκαν το 1841 και είχαν αξία, 25, 50, 100 και 500 δραχμών. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανέλαβε την ευθύνη για την κοπή από το 1843 και μέχρι το 1928. Από τότε ανέλαβε η σημερινή Τράπεζα της Ελλάδος.

Το 1867, η Ελλάδα υπογράφει συμφωνία για να ενταχθεί στην Λατινική Νομισματική Ένωση. Έτσι η δραχμή θα ακολουθούσε τις ισοτιμίες της ένωσης. Η δραχμή όμως προσχώρησε στην ένωση ύστερα από 43 χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης και των πτωχεύσεων που ακολούθησαν. Τότε, η δραχμή εξισώθηκε με τα άλλα νομίσματα της ένωσης, όπως το γαλλικό φράγκο. Σε κάποια χαρτονομίσματα, η ονομαστική αξία στην πίσω πλευρά του χαρτονομίσματος έγραφε στα Γαλλικά «francs», και λογικά από εκεί προέρχεται η ελληνική λαϊκή ονομασία των χρημάτων σε «φράγκα».

Το 2000 ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αγκαλιά με την Goldman Sachs έκανε αίτηση για ένταξη της χώρας στην ζώνη του Ευρώ. Και από την Πρωτοχρονιά του 2002, με θριαμβολογίες και ταρατατζούμ ο Δούρειος ίππος της Γερμανίας, το ευρώ μπήκε στην καθημερινότητ μας που μετατράπηκε σε κόλαση για τους πολλούς και παράδεισος για τους ξένους κατακτητές και τους εδώ καρεκλολάγνους συνεργάτες τους.

14 σχόλια:

  1. Όλα τα κράτη, λίγο-πολύ, που μπήκαν στο €, υπέστησαν ζημία και μόνη ωφελημένη βγήκε η Γερμανία, λόγω τού ότι είναι το ισχυρότερο οικονομικά κράτος τής ΕΕ. Το σπουδαίο είναι ότι οι Γερμανοί, που δεν φημίζονται ως διπλωμάτες, κατάφεραν να "την φέρουν" σε όλους τούς άλλους και ιδίως στους έξυπνους και διπλωματικά πεπειραμένους Γάλλους, οι οποίοι υπήρξαν οι πιο θερμοί υποστηρικτές τής νομισματικής ενώσεως. Κι αυτοί την έχουν πληρώσει. Οι Άγγλοι, παλιές αλεπούδες, την μυρίστηκαν την δουλειά και απείχαν. Τούς μιμήθηκαν οι Σουηδοί και οι Δανοί, αλλά δεν ξέρω με πιο σκεπτικό.

    «Μόνο η Γερμανία πλούτισε με το ευρώ» - Αποκαλυπτικές δηλώσεις γερμανού βουλευτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ. Καλό θα ήταν φυσικά να είχαμε το δικό μας εθνικό νόμισμα, αλλά δεν είναι το πλέον σημαντικό για μια οικονομία. Πιστεύω ότι η Ν1. απειλή για την οικονομία ήταν και δυστυχώς είναι ακόμη η απουσία διαχείρισης εσόδων-εξόδων στα επιμέρους ταμεία αλλά και στη τσέπη του κάθε Έλληνα. Δεν είναι μόνο οι δημόσιοι οργανισμοί που βγάζουν στη τύχη ισολογισμούς είναι και τα νοικοκυριά τα οποία στο κομμάτι της οικονομίας μόνο νοικοκυριά δεν είναι. Και φυσικά πλέον έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση όπου όποιος προτιμάει να αγοράζει Ελληνικά προϊόντα θεωρείται γραφικός και δεν είναι καθόλου υπερβολή το έχω ακούσει πολλές φορές. Οπότε καταλαβαίνετε ότι το να μιλάμε για το πως και το γιατί περάσαμε από τη Δραχμή στο Ευρώ είναι καθαρά ιστορικό το θέμα και όχι οικονομικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης
    Το ευρώ απεδείχθη μηχανή χρεωκοπίας και ληστείας. Σε λίγο σχεδόν δεν θα υπάρχει ακίνητη περιουσία Ελληνική. Αφού με τη χρεωκοπία των Ελλήνων και τα χρέη τους σχεδόν κανείς δεν θα αποδέχεται κληρονομία. Και επίσης ότι ανήκει στο κράτος μεταβιβάζεται στην κατοχή. Αυτό μεταξύ πολλών άλλων πέτυχε το ευρώ με τους εδώ «πατριώτες» υπηρέτες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΝΕ: Ο μηχανισμός της καταστροφής και έγκαιρες προειδοποιήσεις - http://www.ifestosedu.gr/111ONEGreeceWarning.htm

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2000
    http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4112419
    Η επικείμενη ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ είναι θετική εξέλιξη, εάν εκτιμάται πως ενισχύει τη θέση, τον ρόλο και τις δυνατότητες της Ελλάδας στην Ευρώπη και διεθνώς. Η ΟΝΕ συναρτάται, κατά κύριο λόγο, με τη σχέση οφέλους -ζημίας στην οικονομία, τις συνέπειες στη διπλωματία μας και τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια και τη διεθνή θέση της Ελλάδας.

    Ορθές εκτιμήσεις απαιτούν κατανόηση του ρόλου της ΟΝΕ στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. …: υπερίσχυση των διακυβερνητικών οργάνων, κατακερματισμό σε πολλές κατηγορίες συμμετοχής, μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα, σχεδόν πλήρη επικράτηση της Ατλαντικής Συμμαχίας στο στρατηγικό επίπεδο, εγωιστικές στάσεις των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων και βήματα προς διεύρυνση εις βάρος της εμβάθυνσης.
    Αυτές οι εξελίξεις αλλάζουν σταδιακά τον χαρακτήρα της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με τρόπο που προσεγγίζει τον χαρακτήρα του υπόλοιπου άναρχου διεθνούς συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, η αρχή της αυτοβοήθειας υπερισχύει, ενώ υποβαθμίζεται η αλληλεγγύη και ο κοινοτισμός. …. Εκτός του ότι δεν μας τιμά αν χρειαζόμαστε τον μπαμπούλα της ΟΝΕ για να κάνουμε αυτό που μας συμφέρει, αυτή η θέση, αναμφίβολα λογική, επιβάλλεται να σταθμιστεί σε αναφορά με ορισμένους άλλους παράγοντες και κριτήρια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν όχι αλλαγή πορείας, αλλά, ενδεχομένως, επανεκτίμηση των προσδοκιών, αντιλήψεων και ιεραρχήσεων.
    … «κλειδωμένος» σε μια αρένα οικονομικού ανταγωνισμού, δεν προστατεύεται επαρκώς είτε με τη δική του κυριαρχία (που έχει ήδη «εθελούσια» εκχωρήσει) είτε από μια άλλη υπερεθνική ρυθμιστική εξουσία, που θα έπρεπε να συνοδεύει επιλογές αυτής της εμβέλειας. Εάν δεν δημιουργηθούν γνήσιοι δημοκρατικοί υπερεθνικοί θεσμοί, εάν διαιωνιστεί επί μακρόν η αμφιλεγόμενη θεσμοπολιτική δομή των τελευταίων ετών και εάν η χώρα δεν αντέξει τον ανταγωνισμό, το «κλείδωμα» στην ΟΝΕ θα μετατραπεί σε φυλακή χωρίς δυνατότητα απόδρασης. Δηλαδή απαιτείται να εκτιμηθεί η θέση της χώρας υπό συνθήκες μεγάλου οικονομικού ανταγωνισμού και δημοκρατικού ελλείμματος.
    Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης βρίσκεται σε τροχιά μετασχηματισμού, … και άλλες παράλληλες εξελίξεις στην Ευρώπη, ευνοούν τον ανεξέλεγκτο οικονομικό και πολιτικό ανταγωνισμό, χωρίς να διασφαλίζεται ο εξισορροπητικός ρυθμιστικός ρόλος μιας δημοκρατικά εκλεγμένης ευρωπαϊκής εξουσίας.
    Είναι προφανές πως η μετά ΟΝΕ εποχή δεν θα είναι ανθόσπαρτη. Η προσήλωση στο εθνικό συμφέρον και η απαλλαγή από αυταπάτες και ευσεβείς πόθους είναι προϋπόθεση τόσο της εκμετάλλευσης των ευκαιριών όσο και της αντιμετώπισης των προκλήσεων και των κινδύνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς, κ. καθηγητά, μπορείτε να έχετε ήσυχη την συνείδησή σας. Όμως, ούτε γι αυτό, ούτε για πολλά άλλα, είδα ποτέ να κληθεί ο πολύς Σημίτης να δώσει λόγο, γιατί μάς έβαλε στην ΟΝΕ, ενώ δεν πληρούσαμε τα κριτήρια τού Maastricht, ασφαλώς εν γνώσει του ότι αυτό δεν μπορούσε να ωφελήσει την χώρα, γιατί χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία, τι ακριβώς συνέβη με την Goldman Sachs και πολλά άλλα. Ο άνθρωπος αυτός έπρεπε να είναι προ πολλού στην φυλακή για πολλά και διάφορα, κι όμως κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος, χαίροντας μιας ιδιοτύπου ασυλίας, την οποία δεν ξέρω από πού έχει.

      Τι φοβάται ο Κώστας Σημίτης στα 82 του χρόνια;

      Εγώ δεν βλέπω να φοβάται τίποτε.

      Διαγραφή
  5. Ο κ.Κ.Κόλμερ, έξήγησε στο βιβλίο του "Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗς ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ" [Εκδοσεις ΛΙΒΑΝΗ, Αθήναι 2005, Σελίδες 172], το οποίο Ευρώ ονόμασε "Το Όθνειο Νόμισμα" γιατί πολλαπλώς δεν συμφέρει στην Ελλάδα το Ευρώ.

    ¨Άλλωστε ακολουθεί το σχέδιο του Δρ. Βάλτερ Φούνκ, υπουργού του Τρίτου Ράϊχ που απανχονίστηκε από τους Συμμάχους για την συμμετοχή του στην κυβέρνηση του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος Δρ. Βάλτερ Φούνκ ήθελε να επιβάλει στην Ευρώπη το Γερμανικό Μάρκο ως μέσο κυριαρχίας στην Ευρώπη ως ευρωπαϊκό νόμισμα.

    Όπως πάντα, ο κ. Κόλμερ, με πολύ γλαφυρό τρόπο εξηγεί τους λόγους που το Ευρώ τσάκισε την οικονομία μας.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευμένη, παλιόφιλε, χαίρομαι που σε ξανασυναντώ. Προς ενημέρωσή σου, ο Funk καταδικάστηκε σε ισόβια και απεφυλακίσθη το 1957. Πέθανε την 31 Μαΐου 1960. Αν η Γερμανία κατακτούσε την Ευρώπη, ασφαλώς θα επέβαλε το μάρκο. Σήμερα, η Γερμανία πέτυχε με το € αυτό που δεν πέτυχε με τα τανκς.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Nativist,

      Χαίρομαι διότι χαίρεσε που με ξανασυναντάς. Εγώ Σε διάβαζα πάντοτε και ήσουν πάντοτε up to the point!

      Βέβαια,θυμάμαι πάντοτε πως μπέρδεψες την Πρεσβεία μας στην Βιέννη με...την φοιτητική μου ζωή, η οποία κάθε άλλο παρά διασκεδαστική υπήρξε! Σε πληροφόρησε κατάλληλα ο Βιεννέζος Φίλος!

      Άκουσα ότι ο Φλαμπουράρης έμεινε 5 χρόνια στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Graz, είδε και απόειδε, πως μάλλον θα του γίνει ο πισινός .... σφυρίχτρα.
      Ενεγράφει λοιπόν στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη όπουπήρε το Δίπλωμά του σε 5 χρόνια.

      Δεν γνωρίζω αν αυτό αληθεύει! Πάντως η εν γένει παρουσία του έκτοτε υποδηλοί ότι ήταν δείγμα της μετέπειτα σταδιοδρομίας του.

      Στο Γκρατς - την πόλη που αποκαλούσαν οι οπαδοί του Χίτλερ "πόλη εξεγέρσεως του λαού" [Volkserhebungsstadt]" επειδή το 80% των κατοίκων ήσαν Νάτσι(Χιτλερικοί) -,δεν ήταν για γλέντια για έναν Έλληνα φοιτητή. Το Πλυτεχνείο εξαιρετικό με σπουδαία παράδοση (ιδρύθηκε το .....1827) η δε ύλη σχεδόν διπλάσια από αυτήν του Πανεπιστημίου του Μονάχου.

      Οι παλαιότεροι Αυστριακοί πρώην χιτλερικοί μας αποκαλούσαν "γουρούνια ξένους".

      Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι ήσαν παλιάνθρωποι,οι συνθήκες για τον σκληρά εργαζόμενο φοιτητή, -ειλικρινή μελετηρό και σωστό-, ήσαν καλλίτερες από αυτές των εδώ Πανεπιστημίων. Ξέρω τι Σου γράφω διότι το έχω δοκιμάσει!

      Μη νομίζεις λοιπόν ότι οι συνθήκες ζωής και οι σπουδές στην ξένη ήσαν γλέντι!

      Αυτά τα ολίγα!

      ΜΘΦΧ

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    3. >Βέβαια,θυμάμαι πάντοτε πως μπέρδεψες την Πρεσβεία μας στην Βιέννη με...την φοιτητική μου ζωή, η οποία κάθε άλλο παρά διασκεδαστική υπήρξε! Σε πληροφόρησε κατάλληλα ο Βιεννέζος Φίλος!<

      Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω πού αναφέρεσαι. Το ίδιο και για τον Φλαμπουράρη (ποιος είναι αυτός;). Τα υπόλοιπα;

      Διαγραφή
  6. Θυμαμαι με τι χαρα οι ΣΗΜΙΤΗΣ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ παρουσιασαν το ευρω ΤΟΥΣ!!!!! Μελαγχολησα τοτε ....που ηταν οι επαιοντες να πουν την αληθεια στον κοσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με απλά λόγια,το μικρονοϊκό νεοελληνικό κράτος και οι "πολίτες" του,μετά την 400χρονη σκλαβιά κάτω από τον οθωμανικό ζυγό,ψάχναμε διακαώς ένα νέο αφέντη.
    Και ω του θαύματος,τον βρήκαν στο πρόσωπο της ΟΝΕ.
    Ωστόσο,είναι θλιβερό να σκεφτόμαστε όλοι μετά ισχυρογνωμοσύνης με τρόπο τόσο μικρό.

    https://youtu.be/0b2v3YI-yK8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυτταξτε κι αυτα:

    Die Vereinigten Staaten von Europa: Geheimdokumente enthüllen: Die dunklen Pläne der Elite (Janich Oliver FinanzBuch Verlag, 1 Απρ 2014 - 512 σελίδες

    To 45 ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ αλλα ΜΟΝΟ Ο ΧΙΤΛΕΡ

    https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_germany17.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Damit......Hasan Muratoglu Efendi,

      Που διάβολο ξετρύπωσες αυτά τα στοιχεία;;;

      Γνωρίζω ότι υπάρχει η Skull and Bones Society, έχω μάλιστα δει και δύο φιλμς με θέμα αυτήν στην τηλεόραση. Έχω βρεί γιατί το 1821 η ιθύνουσα τάξη των ΗΠΑ (Yale, Bush and co.), επειδή είχε αναπτύξει το εμπόριο χασίς με την Τουρκία και είχε φιλικές μαζί της σχέσεις, δεν αναγνώριζε το δίκαιο της μαχόμενης για την ελευθερία της Ελλαδα

      Που πάτε και βρίσκετε τέτοια θέματα!! Φοβεροί!!!

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
  9. Η ...Αρετη ... να δειτε ποσο....ποτε (?)..και που ηττηθηκε.....Για δεστε μεσα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.