5/3/19

Μήνυμα Ακάρ από τη «Γαλάζια Πατρίδα» προς την Ελλάδα

  • (Φωτ.: Twitter / Millî Savunma Bakanlığı)
Μπορεί να είναι ο Τούρκος υπουργός που έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί τη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο αυτή τη φορά ο Χουλουσί Ακάρ έκανε και μια… προσπάθεια να φανεί πιο διαλλακτικός. Ο υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε χθες το κέντρο επιχειρήσεων της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», στη ναυτική βάση Γκιολτζούκ στη Νικομήδεια, και έστειλε ξανά το μήνυμα ότι η χώρα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.

Παρ’ όλα αυτά τόνισε ότι η Τουρκία εργάζεται για τη βελτίωση των σχέσεων της με την Ελλάδα.
«Στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας με την γειτονική χώρα Ελλάδα σε καλύτερο επίπεδο», σημείωσε ο Χουλουσί Ακάρ, και πρόσθεσε:  «Με τις συναντήσεις μας με τους ομολόγους μας και με τις επιτροπές που κάνουν συναντήσεις εργαζόμαστε για να φτάσουν οι σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο υπουργός φρόντισε να επαναλάβει ότι στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στον Εύξεινο Πόντο η Τουρκία εργάζεται ακατάπαυστα προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους.
Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου. Στη ναυτική βάση Γκιολτζούκ ο Χουλουσί Ακάρ συνοδευόταν από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ. Μέσω τηλεδιάσκεψης μίλησε με ανώτερους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που συντονίζουν τις επιχειρήσεις στα τρία θαλάσσια μέτωπα, και ευχήθηκε όλα να ολοκληρωθούν χωρίς να υπάρξει ατύχημα. Στη συνέχεια μπήκε στο υποβρύχιο DATAS προκειμένου να παρακολουθήσει την εικονική εκτόξευση τορπίλης, και η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε στο ναυπηγείο όπου κατασκευάζονται τα υποβρύχια Reis. 

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.