13/3/19

Δεν μιλούσαμε τυχαία για προδοσία! Θρασύτατη απαίτηση του «Ουράνιου Τόξου» για διδασκαλία της «μακεδονικής» στο ΠΑΜΑΚ

  • Θρασύτατη απαίτηση του «Ουράνιου Τόξου» για διδασκαλία της «μακεδονικής» στο ΠΑΜΑΚ
    (Φωτ.: Flickr / Nikos Pappas, Yannis Voutsalas)
Τα προφανή κενά που υπάρχουν στην ανεκδιήγητη Συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθούν να δίνουν αφορμές σε Σκοπιανούς για απαιτήσεις που μόνο ως παράλογες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Έτσι μετά τα φροντιστήρια για την εκμάθηση της «μακεδονικής γλώσσας» που προγραμματίζει να κάνει το «Ουράνιο Τόξο» σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας ή τα δημοσιεύματα περί «μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα» και την επιστολή στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για εκκλησιασμό στη «μακεδονική», τώρα ζητούν από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας να εντάξει τη διδασκαλία της «μακεδονικής» στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών!

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΜΑΚ που κάνει λόγο για «απολύτως αντιδεοντολογική» την πρωτοβουλία της οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο».
«Τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διαμορφώνουν τα Προγράμματα Σπουδών τους ανεξάρτητα και αποκλειστικά και μόνο με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια και προτεραιότητες που υπαγορεύονται από τη στρατηγική του ιδρύματος. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν δέχεται υποδείξεις ως προς τη διαμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών του από κανένα πρόσωπο, σύλλογο ή πολιτικό σχηματισμό. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένα θέμα συζήτησης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία.
Και το ΥΠΕΠΘ να το ζητούσε, θα ήταν αντιδεοντολογικό
Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Στέλιος Κατρανίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είπε ότι μεταξύ άλλων πως οι άνθρωποι που έγραψαν την επιστολή δεν αντιλαμβάνονται πώς λειτουργούν τα πανεπιστήμια.
«Οι άνθρωποι που έχουν συντάξει την επιστολή δεν αντιλαμβάνονται πώς λειτουργούν τα πανεπιστήμια. Δεν δέχονται αιτήματα από συλλόγους, κόμματα, φορείς για τα προγράμματά τους, όποια μαθήματα θα βάλουν στα προγράμματα σπουδών τα διαμορφώνουν στη βάση επιστημονικών δεδομένων με άξονα τις ακαδημαϊκές τους προτεραιότητες» εξήγησε ο Στέλιος Κατρανίδης.  Και όπως τόνισε «Πρώτη φόρα κατατίθεται τέτοιο αίτημα... Δεν απαντούμε στην επιστολή, θεωρούμε την κίνηση αντιδεοντολογική. Και το ΥΠΕΠΘ να πρότεινε να εισάγουμε συγκεκριμένα μαθήματα στη διδασκαλία των φοιτητών μας θα το θεωρούσαμε αντιδεοντολογικό, ποσό μάλλον να μας το ζητεί κομματικός σχηματισμός».
Στην επιστολή του το «Ουράνιο Τόξο» με παραλήπτες τον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ και τον πρόεδρο του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Χάρρυ Παπαπανάγο αναφέρει πως «με την επικύρωση της Συμφωνίας της Πρεσπών κλείνει μια μακρά περίοδος διαμάχης σχετικά με την ονομασία της γειτονικής μας χώρας, την εθνικότητα των κατοίκων της καθώς επίσης και τη μακεδονική γλώσσα που πλέον είναι επισήμως αναγνωρισμένη με αυτό το όνομα και από τη χώρα μας». Και με το παραπάνω επιχείρημα αξίωσε «την εισαγωγή της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας, όπως αυτή ομιλείται τόσο στη γειτονική μας χώρα όσο και στην Βόρεια Ελλάδα, στο πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος».

4 σχόλια:

  1. Το "ουράνιο τόξο " πρέπει να παραδεχτεί ότι είναι Βουλγαροφωνη η γλώσσα τους και δεν έχουν καμία σχέση με Μακεδονία !!!!!
    Την Ελληνική προδοτική κυβερνηση πρέπει να βάλουν μυαλό, διότι τα λάθη που έκανε δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ανεπανόρθωτα! !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω αν μιλας κ.Νικο σοβαρα....
      Κι αν ...δεν παραδεχτει ....τι ???? Για πες..
      .

      Διαγραφή
    2. Φιλε Δημήτρη, αν δεν πειστούν με τα τόσα ευρήματα ότι δεν έχουν σχέση με Μακεδόνες τότε οι δικοί μας , και όχι αυτοί, οι άλλοι ας το παλέψουν και ίσως κάποτε να δικαιωθουμε !!!!
      Κάτι εν πάση περιπτώσει να κάνουμε, κάτι !!!

      Διαγραφή
    3. Μα δεν ειναι θεμα να πειστουν αυτοι..Αυτοι δεν υπαρχουν στην ουσια.Αλλοι ειναι.Συμμαχοι ..κιολας.!! Κι αδιαφορουν πληρως για καθε αποδειξη.Πληρως...οκ ? Ας πουμε αυτοι το κατασκευαζουν ολο ετσι.Προμελετημενα να κοπουμε σε κομματια εμεις.Οχι τα Σκοπια.Εμεις..Τι ακριβως θελεις να το χωνεψεις ?? Νιτρικο οξυ ??Αν δεν ηταν ετσι...σε τρια λεπτα θα τους διαλυαμε πληρως.Θα μας λεγαν ....φατε τους να τελειωνουμε...Τι αποδειξη θελεις ?? Γραπτη ?? Ποσο νιτρικο οξυ ?? ...Οι δηθεν συμμαχοι ...οι δηθεν εταιροι...μας σημαδευουν ...Τι αλλο ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.