11/3/19

Ο στρατιωτικός απολογισμός της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Τουρκικού Ναυτικού με συναδέλφους των άλλων Κλάδων, σε εκτέλεση κάποιου σεναρίου στο Αιγαίο.
Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Και τώρα που ολοκληρώθηκε η άσκηση ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ (MAVI VATAN) πλήρης σιγή από τα ελληνικά ΜΜΕ και τις αναλύσεις τους, που εστίαζαν στο προφανές. Δηλαδή στο πολιτικό μήνυμα Αποτροπής, έναντι των ελληνικών, κατά βάση, σχεδιασμών για εκμετάλλευση του υποθαλασσίου πλούτου μεταξύ Αιγαίου και Κύπρου. Σε στρατιωτικό επίπεδο όμως, τίποτα ουσιώδες δεν αναλύθηκε.
Ασφαλώς, κανένα “ατύχημα” δεν συνέβη, υπό την έννοια που παρουσιαζόταν από τα ελληνικά ΜΜΕ, δηλαδή μιας προκλήσεως η οποία θα οδηγούσε ακόμη και σε ένοπλη αντιπαράθεση. Αυτό που αδυνατεί να αντιληφθεί η κοινή γνώμη, είναι ότι οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο Αιγαίο έχουν απέναντί τους σύγχρονες και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, που δεν έχουν καμμία σχέση με στρατιωτικούς αντιπάλους όπως το Ιράκ ή η Συρία, ακόμη και όταν αυτοί ήταν σε καλή κατάσταση.
Για τη συνέχεια Doureios 

1 σχόλιο:

  1. O πρώην Καταδρομέας Δημοσιογράφος-Εκδότης κ. Σάββας Βλάσσης, έχει συγγράψει και τον "Απόρρητο Αττίλα", στον οποίο δίδει μια άλλη εικόνα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο μας.

    Το βιβλίο "Κύριοι Πάτε για Ύπνο" του τότε Λοχαγού και νυν Αντιστρατήγου Ελευθερίου Σταμάτη, είναι εκ των ουκ ανευ βιβλίων για όσους θέλουν να έχουν μια άποψη της τουρκικής εισβολής του 1974. Επίσης,το βιβλίο που συστήνει: "Περιμένοντας τονΑττίλα" του Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Χαραλαμπόπουλου, Βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ, Ι.Δ.Κολλάρου & Σίας Ο.Ε. Σελίδες 446.

    << Κάθε φορά που οι Τούρκοι εκτελούν γυμνάσια, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τίθενται σε αυξημένη κατάσταση επαγρυπνήσεως, αεροπορικές, ναυτικές και στρατιωτικές δυνάμεις τελούν σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητος, με πλήρεις φόρτους πυρομαχικών, έτοιμες για άμεση επέμβαση και δεν είναι δυνατόν να πετύχουν κανενός είδους αιφνιδιασμό υπό τέτοιες συνθήκες. >>

    Καλά κάμνουν!

    Αφ΄ενός μεν έτσι βρίσκονται εν εγρηγόρση και αφ΄ ετέρου γυμνάζονται σε συνθήκες πολέμου!

    Όσον αφορά το κόστος, διάβολε, εδώ πληρώνουμε πλήθος άχρηστων διορισμών και γίνεται διασπάθιση του δημοσίου χρήματος!

    Ας μην κάνουν κομματική πολιτική μια φορά και ας φροντίσουν για την ασφάλεια της χώρας!

    Αυτό έκαμνε πάντοτε και ο Στρατηγός Γεώργιος-Γρίβας Διγενής, κάθε φορά που ο τουρκικός στόλος εξήρχετο από το αγκυροβόλιό του του τουρκικού Ναυστάθμου. Κάτι που όπως αφηγείται ο Αντιστράτηγος κ. Σταμάτης δεν έκαμαν, οι τότε στρατιωτικοί διοικητές στην Κύπρο μας. Γιατί;;;

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.