13/3/19

Πόλεμος Νετανιάχου-Ερντογάν: Δεν είμαι εγώ ρατσιστής, εσύ είσαι δικτάτορας!

  • Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου (κέντρο) με τον Αμερικανό γερουσιατή Λίντσεϊ Γκράχαμ και τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν, στα υψίπεδα του Γκολάν (φωτ.: EPA / Ronen Zvulun / POOL)
Φραστικά πυρά ανταλλάσσουν τις τελευταίες μέρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και η κόντρα τους φαίνεται να κορυφώνεται επικίνδυνα. Μετά την καταγγελία της τουρκικής προεδρίας για τον «κατάφωρο ρατσισμό» του Ισραηλινού πρωθυπουργού ήταν η σειρά του Βενιαμίν Νετανιάχου να χαρακτηρίσει τον Τούρκο πρόεδρο «δικτάτορα»!

«Ο Ερντογάν, ο Τούρκος δικτάτορας, καταφέρεται εναντίον της ισραηλινής δημοκρατίας ενώ οι φυλακές είναι γεμάτες Τούρκους δημοσιογράφους και δικαστές. Τι αστείο», δήλωσε σήμερα ο Ιραηλινός πρωθυπουργός.
Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή όταν ο Νετανιάχου αντέδρασε σε τοποθέτηση της ηθοποιού και μοντέλου Ροτέμ Σελά που υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα της αραβικής κοινότητας τόνισε «το κράτος του Ισραήλ είναι το κράτος όλων των πολιτών του». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σχολίασε ότι όλοι οι πολίτες περιλαμβανομένων των Αράβων, απολαμβάνουν ισότητα δικαιωμάτων, όμως υπενθύμισε την ύπαρξη ενός αμφιλεγόμενου νόμου, που εγκρίθηκε πέρυσι, σύμφωνα με τον οποίο το Ισραήλ είναι το κράτος-έθνος του εβραϊκού λαού.
Με αφορμή αυτή την απάντηση, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν έγραψε στο Twitter για τον «κατάφωρο ρατσισμό» του Ισραηλινού πρωθυπουργού, για να πάρει την απάντηση περί δικτατορίας Ερντογάν.
Το σήριαλ αναμένεται να έχει συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.