22/3/19

Τουρκικά ΜΜΕ: «Πανηγυρική» υποδοχή δηλώσεων Κατρούγκαλου για δικαιώματα Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

Τουρκικά ΜΜΕ: «Πανηγυρική» υποδοχή δηλώσεων Κατρούγκαλου για δικαιώματα Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο
Με πανηγυρικούς τίτλους υποδέχθηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου περί δικαιωμάτων της Άγκυρας στους φυσικούς πόρους που υπάρχουν στην ανατολική Μεσόγειο, όπως δήλωσε χθες ο Έλληνας ΥΠΕξ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μ. Τσαβούσογλου, έπειτα από τη συνάντησή τους στην Αττάλεια. 
Η φιλοκυβερνητική Sabah τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της «Ο Έλληνας υπουργός μίλησε για την ανατολική Μεσόγειο: Η Τουρκία έχει δικαιώματα» 

 
Αντίστοιχο το κλίμα και στη Yeni Safak που γράφει: «Έλληνας υπουργός Εξωτερικών: Γνωρίζουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας».
 
Το ΝΤV μετέδωσε: «Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Κατρούγκαλος: Έχει και η Τουρκία δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο».
H εφημερίδα Turkiye σε πιο πανηγυρικό κλίμα ανέφερε: «Ο Έλληνας υπουργός αναγνώρισε το δικαίωμά μας. Ο υπουργός της Ελλάδας που συμμάχησε με το Ισραήλ για το αέριο της ανατ. Μεσογείου μίλησε διαφορετικά στην Αττάλεια: ‘Έχει και η Τουρκία δικαιώματα’»
Σημειώνεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος έχει αναφερθεί με διαδοχικές δηλώσεις του ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στην Αν. Μεσόγειο, δήλωση που επανέλαβε και χθες μετά τη συνάντηση με τον Μ. Τσαβούσογλου υπογραμμίζοντας πως «η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί από τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο» και τονίζοντας πως «(σ.σ.: η Τουρκία) έχει δικαιώματα που της αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας που εμείς θέλουμε να διέπει τις μεταξύ μας διαφορές».
Μάλιστα, ο κ. Τσαβούσογλου, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ευχαρίστησε τον κ. Κατρούγκαλο για τη δήλωσή του που είχε προηγηθεί  ότι «δεν μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο» ως προς την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. «Τον ευχαριστούμε για το θετικό μήνυμά του» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τονίζοντας ότι «κανένα προτζεκτ στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία δεν είναι ρεαλιστικό».
Φωτογραφία: AP
Πηγή: liberal.gr

5 σχόλια:

  1. Θαυμαστε φωτογραφια.Οπως λεμε ...με το ζορι παντρεια...
    Οσο για τον ρολο εκαστου, στον δεοντα ρολο τοιυτου ζευγους, αναρωτηθητε και συμπερανατε.
    Εδω σε θελω,.Ο Τουρκος να λεει οτι θελει το μισο Αιγαιο, κι ο Ελληνας να τον επιπληττει , απειλωντας να κλεισει την Τουρκικη πρεσβεια, διοτι κανονικα θα πρεπει να ζητησει ολο το αιγαιο και την κρητη.Με την απρεπη συμπεριφορα του και δολιως ζημιωνει τον αδελφο τουρκικο λαο, φτωχο Τουρκικο λαο , καταστρεφοντας την φιλια των δυο λαων, που δεν μπορουν να ζησουν χωρια και να πολεμησουν μαζι το προλεταριατο της διεθνους, προς δικαιωση της εργατικης ταξης.
    Γρηγορα καταγγελια στην ευρωβουλη μαυτην την ξεχασιαρα που επαιρνε παραδες αππο την θανουσ αμητερα της (την συνταξη της)
    Τουλαχιστον στο ευρωκοινοβουλιο θα μας πουν οτι επιτελους ερχεται ατομο με ..συστασεις.
    Καταλαβατε αγαπητοι?
    Καταλαβατε συντροφοι?
    Η δεν καταλαβατε?
    ΥΓ Και προσοχη. Μηνν ανοιγεστε σε αυτο το μαραφετι καθοτι στα δυσκολα ο καθε νεος ΝΕΝΕΚΟς δεν τοχε ι σε τιποτε να αναθεσει στην ΜΙΤ να<> την δουλεια.Αντιλαμβανεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Perimenate tipota diaforetiko apo ton KATROUGALO (exei piei katourimeno gala)? Me oti asxolithike ta ekane sk@@a. Edv tha prototipisei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για όλα φταίει το Ιστολόγιο ......διότι αναρτά τέτοιες Γεωργιάδιες ανακρίβειες...........!!!!

    Ποτέ του .....δεν μπορεί να έκανε τέτοιες δηλώσεις Γεωργιαδικού (sic!) τύπου...... ο διαπρεπής νομομαθής συνταγματολόγος "συντροφος" (αψού!), Κατρούγκαλος!

    Είναι ξεκάθαρο,... πως φταίει η ΝΔ, ο ... Άδωνις Γεωργιάδης......α ναι και η κυρία Μαρεβα (μη με ρωτάτε πως .... φταίνε όλοι τους ακόμη και εγώ....φταίω!).

    Ελπίζουμε να δικαιωθεί και να πάρει το 15% που, όπως φημολογείτε, πως έπαιρνε ως αμοιβή του για τις νομικές του υπηρεσίες (διεκδικήσεις μισθών κ.τ.λ.), εργαζόμενος ως ιδιώτης.

    Προτείνω στους φίλους του κ. Κατρούγκαλου, μεταξύ των οποίων θα ήθελα να είμαι και εγώ αλλά δεν με θέλει - διότι λέει - ειμαι Έλλην Μακεδών και όχι Βορειομακεδών, να συνεισφέρουμε ώστε να μπορέσει να ξυριστεί επιτέλους, ο κατά τα άλλα αξύριστος και δυστυχής, αλλά κάργα "αντεθνικιστής" ΥΠΕΞ [μας, ....όλων μας,....και πάλι(αψού!)].

    Όπως πάντα φιλικά και με πολύ κέφι,

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατρούγκαλος-Τσαβούσογλου σήμερα, ὅ,τι Πιπινέλης-Τσαγλαγιανκίλ τό 1967.
    Ἡ χούντα τοῦ 1967 δημιουργήθηκε ἀπό τίς ΗΠΑ γιά νά παραδώσῃ τήν μισή Κύπρο.
    Ἡ σημερινή κατάσταση, παρομοίως, γιά τό Αἰγαῖο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὀρθή Ἐπανάληψη
      Ἄν ὅλα γίνονται (μετά τό 2010) μέ κύριο στόχο τό μισό Αἰγαῖο στούς Τούρκους, τότε οἱ Πρέσπες, τί εἶναι;
      α) Δοκιμή γιά τό ὡς ἄνω σχέδιο ΗΠΑ, τῶν ἰδίων Ὑπηρεσιῶν ΗΠΑ πού κατά τό παρελθόν κινήθηκαν με ὅμοιο σχέδιο, τότε κυρίως σχέδιο γεωπολιτικοῦ ἐλέγχου μας.
      β) Παράλληλο σχέδιο ἄλλων ὑπηρεσιῶν ΗΠΑ, ἄς ποῦμε ἀπό τήν ἐποχή Ὀμπάμα-Κλίντον πού διαρκεῖ ἀκόμη, πιό γεωπολιτικό καί πιό ἰδεολογικό, τόσο γιά τή περίσφιγξη τῆς Ρωσίας ὅσο καί γιά τήν συρρίνωση τῆς Ἑλλάδος («ἐπί τέλους!», κατά τίς προδιαγραφές τῆς Μεγάλης Βρετανίας ἀπό το 1920),
      γ) Σχέδιο Γερμανίας, πού σέ ἀντάλλαγμα γιά τίς καλές τους ὑπηρεσίες στόν Σόρος θέλουν νά πάρουν τόν ἔλεγχο και τῆς Ἐλλάδος ἀλλά καί τῆς πορείας τῆς παραφωνίας τῶν Πρεσπῶν, διά μέσου τοῦ business leader Κυρ. Μητσοτάκη.
      δ) Ὅλα μαζί.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.