9/3/19

Όταν μια χώρα καρταργεί τα εμβατήριά της, μπορεί να έχει μέλλον - Ο ΥΠΑΜ Αποστολάκης δηλώνει ότι θα τιμωρείται όποιος στρατιωτικός λέει το "Μακεδονία Ξακουστή"

Τέλος το «Μακεδονία ξακουστή»; Κυρώσεις σε όποιον φωνάζει «αλυτρωτικά» συνθήματα

Την ώρα που οι Σκοπιανοί καταπατούν καθημερινά τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας με αλυτρωτικούς και ανιστόρητους χάρτες που δείχνουν τα σύνορά τους μέχρι τη Λάρισα, στην Ελλάδα υπάρχει έντονη φημολογία για κατάργηση συνθημάτων και εμβατηρίων στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» (07.03.2019), στις 20 Ιανουαρίου 2019 υπήρξε οξύτατη αντίδραση εκ μέρους της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εξ αφορμής του γεγονότος ότι η μπάντα του Λιμενικού που συνόδευε το άγημα Ευζώνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, παιάνισε το γνωστό εθνικό εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή”.
Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα πραγματοποιούνταν στην πλατεία Συντάγματος το μεγάλο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Για το θέμα αυτό κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ζητώντας να ενημερωθεί από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας αν αληθεύει ότι θα απαγορευτούν τα άσματα, όπως το «Μακεδονία Ξακουστή», από κάθε επίσημη εκδήλωση.
Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Χαρακόπουλου:
Η κυβέρνηση απαγόρευσε το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή»;
«Αληθεύει ότι στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών άσματα όπως το «Μακεδονία Ξακουστή» θα απαγορευτούν από κάθε επίσημη εκδήλωση;». Τα παραπάνω ζητά να πληροφορηθεί, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει στην ερώτησή του ότι «σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” (07.03.2019), στις 20 Ιανουαρίου 2019 υπήρξε οξύτατη αντίδραση εκ μέρους της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εξ αφορμής του γεγονότος ότι η μπάντα του Λιμενικού που συνόδευε το άγημα Ευζώνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, παιάνισε το γνωστό εθνικό εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή”.
Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα πραγματοποιείτο στην πλατεία Συντάγματος το μεγάλο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ως εκ τούτου, το πλήθος επέδειξε εύλογο ενθουσιασμό στο άκουσμα του εμβατηρίου, το οποίο άλλωστε παιανίζεται μονίμως στην μηνιαία εμφάνιση της συγκεκριμένης μπάντας του Λιμενικού στο συγκεκριμένο σημείο. Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα, η αρμόδια υπουργός επιτίμησε σε υψηλούς τόνους ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού για την επιλογή της μπάντας, προφανώς θεωρώντας το συγκεκριμένο εμβατήριο ως μη αρμόζον με την κυβερνητική πολιτική.
Αν ισχύουν τα παραπάνω, γεννώνται εύλογα ερωτήματα για τη στάση του υπουργείου, και κυρίως αν αυτή εντάσσεται σε μια συνολικότερη πολιτική, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, και έχουν ως συνέπεια ακόμη και την απαγόρευση εμβατηρίων όπως το “Μακεδονία Ξακουστή”, σύμφωνα και με τις επιθυμίες της κυβέρνησης των Σκοπίων».
Καταλήγοντας ο κ. Χαρακόπουλος ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς:
1. Αληθεύει ότι επιτιμήθηκε ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επειδή η μπάντα του Λιμενικού έπαιξε το εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή”, στην πλατεία Συντάγματος, συνοδεύοντας το άγημα των ευζώνων, στις 20 Ιανουαρίου 2019;
2. Αληθεύει ότι έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι μπάντες των Σωμάτων Ασφαλείας να μην παίζουν πλέον το άσμα “Μακεδονία Ξακουστή”;
3. Αληθεύει ότι στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών άσματα όπως το “Μακεδονία Ξακουστή” θα απαγορευτούν από κάθε επίσημη εκδήλωση;

ΚΚΕ: Να λάβει μέτρα η κυβέρνηση για τα αλυτρωτικά συνθήματα

Παράλληλα, το ΚΚΕ, με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ζήτησε την απαγόρευση συνθημάτων για την Μακεδονία, καθώς και συνθήματα κατά άλλων λαών.
Ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης απάντησε πως πλέον δεν ακούγεται κανένα αλυτρωτικό σύνθημα από τα στελέχη και τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων και κανένα εμβατήριο που να αναφέρεται στη Μακεδονία.Επίσημαίνει δε πως όποιος τολμήσει να το κάνει θα υποστεί κυρώσεις.
Η ερώτηση του ΚΚΕ ήταν η ακόλουθη:
«Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της αναφώνησης αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το περιεχόμενο των συνθημάτων αυτών είναι αντιδραστικό και προκλητικό – προσβλητικό απέναντι σε άλλους λαούς, με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει να μοιράσει τίποτα.
Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα συνθήματα που αναγκάζονται οι στρατιώτες να φωνάζουν είναι: “Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία“, “Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία“, “Που θ’ ανάψουμε κεριά, μέσα στην Αγιά Σόφιά“.
Με κάθε ευκαιρία ορισμένα στελέχη προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας το ανιστόρητο σύνθημα “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική“, με τις διοικήσεις των Μονάδων να κάνουν τα στραβά μάτια.
Η Κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την ανοχή που δείχνει, σε όλες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες που δίνουν τη δυνατότητα σε χρυσαυγίτες και άλλους ακροδεξιούς να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των νέων που υπηρετούν τη θητεία τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα η αναφώνηση αλυτρωτικών και αντιδραστικών συνθημάτων στα στρατόπεδα;»

Αποστολάκης: Δεν ακούστηκαν συνθήματα για τη Μακεδονία

Στην απάντησή του ο ΥΕΘΑ αναφέρει:
«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Αναφώνηση αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, ότι δεν επιβεβαιώνεται η αναφώνηση τέτοιου είδους συνθημάτων.
Τέλος επισημαίνεται ότι σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών εφαρμόζονται οι διατάξεις των υφιστάμενων θεσμικών κειμένων των Ενόπλων Δυνάμεων».
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Πηγή

15 σχόλια:

  1. Ενός κακού (1η φορά αριστερά) μύρια έπονται (Μακεδονία, Κύπρος, Αιγαίο, …)
    ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΚΗ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλύεται τό πολίτευμα τῆς Δημοκρατίας. Δέν ἐῤωτήθηκε ὁ Ἑλληνικός Λαός ποτέ γι' αὐτά τά χάλια:
    Ποῦ εἶδαν Μακεδονία ἐκτός τῆς Ἐλλάδος οἱ ἐπερωτῶντες; Στίς φαντασιώσεις τοῦ Τίτο ἤ στά σχέδια τῶν ΗΠΑ;
    Δέν ἔχει τίποτα τό ἀνιστόρητο ἡ φράση:"Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", τα ἀντίθετα εἶναι κατασκευασμένα μυθεύματα προπαγάνδας, πρώην κουμουνιστικῆς καί τώρα Ἀμερικανο-γερμανικῆς.

    Ἀλλά οὔτε καί ὁ Ἀποστολάκης εἶπε ὅτι εἶναι "ἀντιδραστικό σύνθημα" τό "Μακεδονία ξακουστή", ἤ τό "Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", ὑπεξέφυγε ὅμως τήν ἐρώτηση -προσωρινά; θά φανῆ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το «Μακεδονία ξακουστή» εἶναι φυσικός-λαϊκός Ἐθνικός Ὕμνος τῆς Ἐλλάδας:

    Το «Μακεδονία ξακουστή» εἶναι φυσικός-λαϊκός Ἐθνικός Ὕμνος τῆς Ἐλλάδας μας, ὕμνος στήν ὁλοκληρωμένη ἀπελευθέρωσή μας,
    δίπλα στόν ἐπίσημο-τυπικό (λόγιο) Ἐθνικό Ὕμνο τόν « Ὕμνο πρός την Ἐλευθερία», τοῦ Διονυσίου Σολωμοῦ,
    και δίπλα στον ἄλλο φυσικό-λαϊκό Ἐθνικό Ὕμνο, ὕμνο γιά τήν απελευθέρωση τῆς Κρήτης, το «Πότε θα κάνῃ ξαστεριά».

    [ΥΓ. Ὅποιος Ἔλληνας δεν τά σέβεται αὐτά, στερεῖται σοβαρότητας και ἱστορικῆς αὐτοσυνειδησίας, και πρέπει νά πάῃ σπίτι του και νά ἰδιωτεύσῃ, νά μιλᾶ δε για πολιτικά θέματα, μόνο στούς τυχόν ἀργόσχολους στό τοπικό καφενεῖο].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατω η χουντα της κυβερνησης -ΜΚΟ του Σορος.
    Ζητω η Μακεδονια. Ο αγωνας τωρα ξεκιναει και θα καταληξει στο Γουδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α) Μακεδονία Ξακουστή
    Καπετάν Γαρέφης
    Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουν 2014
    ΕΓΓΡΑΦΗ 2,2 ΧΙΛ.
    Μακεδονία γη Ελληνική! Macedonia Hellenic land! Ο παραδοσιακός «Μακεδονικός χορός» είναι ένα από τα Ελληνικά παραδοσιακά άσματα που η ρίζα τους ξεκινάει από τους Ακρίτες υπερασπιστές του Βυζαντίου. Ο στίχος του είναι γραμμένος σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, η μουσική του στηρίζεται στη Δωρική κλίμακα των Αρχαίων Ελληνικών τρόπων όπου και είναι γραμμένο, ο δε ρυθμός του είναι 2 τετάρτων και χορεύεται σε ρυθμό χασάπικο.Το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» είναι διασκευή του Μακεδονικού χορού σε στρατιωτικό εμβατήριο που γράφτηκε μετά τους Βαλκανικούς πολέμους. Ορχήστρα: ''Λαικός Χειμώνας''. Η Μακεδονία ΕΙΝΑΙ Ελλάδα!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=Of7tEgowIKo

    Β) Unofficial Anthem of Makedonia (Greece) - ''Μακεδονία ξακουστή (Famous Makedonia)''
    25.754 προβολές
    Drakreyo
    Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρ 2017
    ●▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ENGLISH۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
    Famous Macedonia (Greek: Μακεδονία ξακουστή, Makedonía xakustí) is a military march, often regarded as the unofficial anthem of the Greek region of Macedonia, and used by the Hellenic Army since the Balkan Wars.

    It is associated with the Makedhonomáhi (Macedonian fighters and/or fighters for Macedonia) in "Macedonian Struggle" and can be heard on parades and national anniversaries.

    Until the recent introduction of 24-hour programming, it also marked the end of radio programs on the local Macedonian channel ("Radio-Makedonia 102FM"), played before the Greek national anthem.

    According to Greek Army's website it is a military march (εμβατήριο) based on the traditional "Macedonian Dance" (Μακεδονικός Χορός) which is related with Akrites of Byzantium.

    It is written in Dorian scale, in iambic 15-syllable (ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος). The beat is 2/4 and it can be danced as a chassapiko (χασάπικο). It can be performed in conjunction with the Makedonia dance. In addition, the text refers to Alexander the Great, who is the progenitor of the Greek Macedonians.
    ●▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩Ελληνικά۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
    Η Μακεδονία ξακουστή είναι τίτλος πατριωτικού τραγουδιού για τη Μακεδονία που ακούγεται σε εορτές και εθνικές επετείους και καθιερώθηκε ως ύμνος της Μακεδονίας.

    Ο παραδοσιακός «Μακεδονικός χορός» είναι ένα από τα Ελληνικά παραδοσιακά άσματα που η ρίζα τους ξεκινάει από τους Ακρίτες υπερασπιστές του Βυζαντίου. Ο στίχος του είναι γραμμένος σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, ο δε ρυθμός του είναι 2 τετάρτων και χορεύεται σε ρυθμό χασάπικο.

    Η Μακεδονία Ξακουστή γράφτηκε μετά τους Βαλκανικούς πολέμους και τραγουδιέται σε εθνικές επετείους κυρίως στην Βόρειο Ελλάδα συνήθως πριν τον εθνικό μας ύμνο. Για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, με το πέρασμα του χρόνου τροποποιήθηκαν κάποιοι στίχοι. Έτσι, η φράση που έδιωξες τους Βούλγαρους αντικαταστάθηκε από την που έδιωξες τους βάρβαρους. Υπάρχει επίσης και μια σκωπτική παραλλαγή των στίχων, όχι ιδιαίτερα γνωστή, που θυμίζει τραγούδια που έσωσε η Δόμνα Σαμίου.

    https://www.youtube.com/watch?v=7tsrSfxxYXY

    Γ) Παραδοσιακός χορός Μακεδονία Ξακουστή
    https://www.youtube.com/watch?v=FFZCffBepUg (1992)

    Δ) Μουσική Γ' Σώματος Στρατού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, Λιστόν, Κέρκυρα, 21 Μαϊου 2015
    https://www.youtube.com/watch?v=1qUduo3wZac

    Ε) Β΄ΜΚ. Ψηλά ο πράσινος μπερές, ψηλά και η Μακεδονία μας!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=FYeOgHF50W4

    ΣΤ) Μακεδονία Ξακ.-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ-Λευκάδια
    https://www.youtube.com/watch?v=7ALp0T5YPss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακεδονία Ξακουστή Σχολή Ευελπίδων (Χορωδία ΣΣΕ)
    https://www.youtube.com/watch?v=mdTcNnwLNEQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακεδονία ξακουστή
    https://www.youtube.com/watch?v=TI4EpIHd5BI
    Costas de Verano Δημοσιεύτηκε στις 27 Νοε 2010

    Μακεδονία ξακουστή σε κράτημα τεριρέμ
    https://www.youtube.com/watch?v=nDQtumw-qYk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γράφετε:
    "Ο ΥΠΑΜ Αποστολάκης δηλώνει ότι θα τιμωρείται όποιος στρατιωτικός λέει το "Μακεδονία Ξακουστή" "

    Παρακαλώ βοηθήστε με• διάβασα 3 φορές το άρθρο, μίλησα με συναδέλφους μου που υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία, ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΥΕΘΑ απαγόρευσε το εν λόγω εμβατήριο;
    Εάν κάνω λάθος υποδείξτε μου πως απορρέει από το άρθρο σας ο τίτλος του;
    Άλλως, πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη.
    Καλή σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
    https://www.youtube.com/watch?v=BLtKY8ztw4Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην ερώτηση το εμβατήριο παρουσιάζεται ως αλυτρωτικό / αντιδραστικό.

    Στην απάντηση λέει ο ΥΕΘΑ ότι δεν ακούστηκαν τα αλυτρωτικά / αντιδραστικά συνθήματα. Άρα τα δέχεται ως τέτοια.

    Και συνεχίζει λέγοντας ότι σε περίπτωση παράβασης (δηλαδή εφόσον ακουστούν) θα υπάρχουν οι προβλεπόμενες συνέπειες.


    Αγαπητέ, παρακαλώ ρωτήστε στην υπηρεσία αν τα υφιστάμενα θεσμικά κείμενα που αφορούν τις παραβατικές συμπεριφορές έχουν αλλάξει και πλέον η παράβαση τιμωρείτε με Κονσερβοκούτι ή Παιδομάζωμα για τα παιδιά των Πατριωτών - Ελλήνων - Φιλελλήνων και όσων τιμούμε τους Πατεράδες και Παππούδες Μας που έχυσαν Αίμα για την Μακεδόνια και την Ελλάδα και όσους τιμούμε τις Μανάδες και Γιαγιάδες Μας που γέννησαν Έλληνες.

    Καλή Σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Ρ" το άρθρο γράφει:
    "ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ"
    ("υπάρχει έντονη φημολογία για κατάργηση συνθημάτων και εμβατηρίων στις Ένοπλες Δυνάμεις" )
    "Ρ" εσύ μου γράφεις:
    "Στην ερώτηση το εμβατήριο παρουσιάζεται ως αλυτρωτικό / αντιδραστικό.

    Στην απάντηση λέει ο ΥΕΘΑ ότι δεν ακούστηκαν τα αλυτρωτικά / αντιδραστικά συνθήματα. Άρα τα δέχεται ως τέτοια."
    Δηλαδή γράφεις όχι αυτά που λέει το άρθρο αλλά αυτά που ΕΣΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
    Σε παρακαλώ ιδιαίτερα υπέδειξέ μου ακριβώς τα λόγια του ΥΠΑΜ που αντιστοιχούν στα δικά σου λόγια που βάζεις στο στόμα του ΥΠΑΜ.
    Είμαι πραγματικά έτοιμος να αναθεωρήσω εφόσον κατανοήσω πως δικαιολογείται ο τίτλος του άρθρου ("ο ΥΕΘΑ δηλώνει ότι θα τιμωρείται όποιος...).
    Από την άλλη τέτοιες άγιες ημέρες δεν θα ρίξω νερό στο μύλο της καλλιέργειας διχαστικού λόγου (κονσερβοκούτια, παιδομάζωμα κτλ).
    Ωστόσο θα σου πω κάτι από την καρδιά μου: αυτοί που με συγγραφή και ανάρτηση τέτοιων άρθρων ξεσηκώνουν ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ το λαό που δεν γνωρίζει πως λειτουργούν οι διακρατικές σχέσεις, που δεν γνωρίζει την ελληνική υψηλή στρατηγική, που δεν γνωρίζει τη δουλειά ή επιστήμη της διπλωματίας, που δεν γνωρίζει ότι ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ κτλ κτλ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ.
    Εδώ ειρηνικά τελειώνει η συζήτησή μας.
    Καλή Σαρακοστή και καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά το ΚΚΕ δεν ... άντεξε.
    Κατά τη γνωστή λαϊκή ρήση: 'είπε η ... να κρυφθεί και η χαρά δεν την αφήνει.'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τωρα απου εμαθα οτι εχουμε Ελληνικη υψιλη στρατιγηκη θα φαω τη λαγανα μου ησυχος.
    ( Το αρχικο γραμμα στο Ελληνικη γραφεται με κεφαλαιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υψηλη Πυλη..ισως εχουμε παλι...στρατηγικη δεν εχει η " καμμενη"....γουνα......εδω δεν ξερουν γραφη πολλοι.Ποιο συγγραμμα γραφτηκε για στρατηγικη και απο ποια ...μεγαλοφυια ?? Στα ..σουβλατζιδικα...??? Ποιο ειναι το....πονημα ? Ποιος ο ...μεγαλος αντρας που το εγραψε ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.