4/9/19

Πέθανε σε ηλικία 45 ετών πρώην συνταγματάρχης που συνδέθηκε με το πραξικόπημα στην Τουρκία



Ανακοπή καρδιάς η αιτία θανάτου. Είχε απολυθεί από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος εξαιτίας της επιδεινωμένης υγείας του.
Από ανακοπή καρδιάς πέθανε ο Ουμέρ Γκούνι, πρώην συνταγματάρχης που απολύθηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με κυβερνητικό διάταγμα κατά τη διάρκεια της διετίας που η χώρα είχε κυρηχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο Γκούνι είχε συλληφθεί το 2017 με την κατηγορία της συμμετοχής στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, αν και αφέθηκε ελεύθερος μετά από 8 μήνες κράτησης λόγω προβλημάτων υγείας καθότι η καρδιά του λειτουργούσε στο 20% της κανονικής της λειτουργίας.

«Δεν θα μας αφήσουν να αναπνεύσουμε» είχε πει σε στενούς του φίλους λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του. «Είμαι ανίκανος να εξηγήσω οτιδήποτε στα παιδιά μου».

Η σύζυγός του, η οποία ήταν εμπειρογνώμων των κοινωνικών υπηρεσιών είχε απολυθεί επίσης από το δημόσιο με κυβερνητικό διάταγμα, γεγονός που δημιούργησε στην οικογένεια εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές καταστάσεις.

Περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί από κρατικές θέσεις, με κυβερνητικό διάταγμα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Εκτός από το ότι έχασαν τις εργασίες τους, από τα θύματα των εκκαθαρίσεων έχουν στερηθεί τα διαβατήρια τους και σύμφωνα με αναφορές παλεύουν να βρούν εργασία, καθώς έχουν στιγματιστεί.

Με πληροφορίες από TR724 news και turkishminute.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.