5/9/19

Ματώνει το AKP – Ο Ερντογάν έχασε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη από το κόμμα του



Νέα στοιχεία μετά την κατάρρευση στη δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου.

Την Τετάρτη ενημερωθήκατε για την ελεύθερη πτώση στη δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης έδειξαν, ότι 1 στους 2 Τούρκους δεν εγκρίνει το έργο του Τούρκου προέδρου και της κυβέρνησής του τον τελευταίο χρόνο, με την πτώση να φτάνει μέχρι και τις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Μόνο το 44% εγκρίνει το κυβερνητικό έργο του Ερντογάν, σύμφωνα με τη «Μετροπόλ», όταν πέρυσι τον ίδιο χρόνο το ποσοστό αυτό ανέρχονταν στο 53.1%. Αντίστοιχα όσοι δεν εγκρίνουν ανήλθαν στο 48.5%.

Οι απώλειες έχουν και συνέχεια για τον Ερντογάν. Σύμφωνα με το T24 news το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχασε τον τελευταίο χρόνο γύρω στα 800.000 μέλη!.

Το AKP είχε 10.719.000 μέλη το 2018 και έπεσε στις 9.931.103 το 2019, όπως δείχνουν στοιχεία από την ιστοσελίδα του Ανώτατου Εφετείου. Το AKP, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2002 αιμορραγεί τα τελευταία χρόνια, χάνοντας δήμους-κλειδιά στις εκλογές της 31ης Μαρτίου, ενώ από το κόμμα αποδυναμώθηκε με τις αποχωρήσεις δύο ιδρυτικών του μελών, του Αλί Μπαμπακάν και του Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίοι ετοιμάζονται να ιδρύσουν τους δικούς πολιτικούς σχηματισμούς.

Σημειωτέον, ότι στην πρώτη ψηφοφορία για τον Δήμο της Κωνσταντινούπολης, η οποία ακυρώθηκε έπειτα από αίτημα του Ερντογάν, ο Ιμάμογλου είχε προηγηθεί κατά μόλις 13.000 ψήφους του υποψηφίου του προέδρου, του Μπιναλί Γιλντιρίμ. Σε αυτή του Ιουνίου, ο Τραπεζούντιος πολιτικός τον κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη από 800.000 ψήφους.

Εν κατακλείδι να υπογραμμιστεί, ότι η σύνδεση των δύο όμοιων αριθμητικών μεγεθών γίνεται περισσότερο συνειρμικά και όχι για να αποδοθούν ασφαλή συμπεράσματα.







1 σχόλιο:

  1. Γράφουν μα χαρά οι πανηλίθιοι για πτωση της δημοτικότητας του Ερντογκάν, του ανθρώπου που μας ξελάσπωσε γεωπολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.