13/10/19

Κι όμως κ. Δένδια ο Ερντογάν ασκεί πολιτική με κανονιοφόρους και η Ελλάδα είναι μόνο λόγια


Του Κώστα Βενιζέλου

Η δήλωση Δένδια πως έχει τελειώσει η εποχή των κανονιοφόρων, θέλει προφανώς να αναδείξει τις ξεπερασμένες πρακτικές που υιοθετεί η κατοχική Τουρκία. Το πώς θα χαρακτηριστεί η από θαλάσσης περικύκλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι το μείζον σήμερα.

Εκείνο που προέχει είναι πώς θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η τουρκική επιθετικότητα. Γιατί όταν, για παράδειγμα, δηλώνει ο Έλληνας υπουργός πως η Τουρκία προσπαθεί να προκαλέσει «υπεραντίδραση» της Ελλάδος, αλλά δεν θα τα καταφέρει, πρέπει να φθάσει και στο διά ταύτα. Να διατυπώσει θέση που θα αφορά τη διαχείριση αντιμετώπισης της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής. Εκτός κι εάν έχει διαμορφωθεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιμετώπισης και παραμένει κρυφός. Μακάρι να ισχύει αυτό, αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει πυξίδα προσανατολισμού για τα επόμενα βήματα.

Η εντύπωση που υπάρχει είναι πως η Αθήνα δεν θέλει να ασχοληθεί με την τουρκική συμπεριφορά, πέραν των φραστικών διακηρύξεων, κενού περιεχομένου, καθώς έτσι θεωρούν πως δεν θα τους αγγίξουν τα τουρκικά βέλη. Ακούγεται από τους νυν κυβερνώντες της Ελλάδος πως είμαστε δύο χωριστά κράτη με διαφορετικά συμφέροντα. Υπάρχουν, όμως, και ζητήματα που όσο και να θέλουν δεν μπορούν να αποφύγουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.