11/10/19

Ποιες επιλογές έχει ο Ερντογάν για την εισβολή στη Συρία

Η δύσκολη άσκηση της ικανοποίησης της εσωτερικής κοινής γνώμης και τα «απροσδιόριστα» όρια που έχει θέσει ο Τραμπ, ώστε να μην προχωρήσει σε κυρώσεις που θα χτυπήσουν την οικονομία. Ποια είναι τα στρατιωτικά δεδομένα.
Με την τουρκική επίθεση κατά των κουρδικών δυνάμεων να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει αντικρουόμενα συμφέροντα και απαιτήσεις.

Ο κ. Ερντογάν πρέπει να ικανοποιήσει τα εκατομμύρια των Τούρκων που περίμεναν με ανυπομονησία μια επιχείρηση κατά των ανταρτών Κούρδων της Συρίας. Αλλά πρέπει επίσης να ελιχθεί ανάμεσα στα ανάμεικτα μηνύματα που στέλνει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος, έχοντας διατάξει τους Αμερικανούς στρατιώτες να φύγουν από τη μέση μιας τουρκικής επιχείρησης, στη συνέχεια έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter πως θα «εξολοθρεύσει» την Τουρκία οικονομικά αν «ξεφύγει από τα όρια».
O Soli Ozel, ειδήμονας σε θέματα διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος έπρεπε να δείξει ότι μπορούσε να ορθώσει το ανάστημά του στις απειλές του κ. Τραμπ, χωρίς να το παρακάνει. «Το να μείνε σε επίπεδο ρητορικής είναι εν τάξει, όμως το να μπλέξει σε έναν καυγά με τον Αμερικανό πρόεδρο είναι κάτι που δεν νομίζω πως το επιθυμεί», είπε. «Δεν θέλει να έχει μια σοβαρή αντιπαράθεση όπου θα οδηγήσει τον Τραμπ να λάβει μέτρα. Έχουμε πικρές μνήμες από το περυσινό καλοκαίρι όταν ο κ. Τραμπ τουιτάρισε κάτι και έστειλε τη λίρα στο 7,2 (έναντι του δολαρίου).»

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.