11/10/19

Ασύμμετρες απειλές: Οι πιθανές συνέπειες της τουρκικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία


«Μαχαιριά στην πλάτη των Κούρδων» η στάση των ΗΠΑ
Για άλλη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ εξέπληξε τη διεθνή κοινή γνώμη με την απόφασή του να αποσύρει τους λιγοστούς Αμερικανούς στρατιώτες από τη βορειοανατολική Συρία και να αφήσει ελεύθερες τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να εισβάλουν στην περιοχή, προκειμένου να δημιουργήσουν μια «ασφαλή ζώνη», όπως την αποκαλεί ο Ερντογάν.
Αμέσως, στην Ουάσιγκτον, Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί προειδοποίησαν ότι η τουρκική επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε «σφαγή των Κούρδων της Συρίας» και να στείλει ένα ανησυχητικό μήνυμα προς τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμη και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, συνήθης υποστηρικτής του Τραμπ, χαρακτήρισε την απόφαση «παρορμητική», «κοντόφθαλμη» και «ανεύθυνη».

Για τη συνέχεια Pontiki

1 σχόλιο:

  1. Οι Κούρδοι της Συρίας είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν μέχρι τέλους διαμήνυσε ο εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών, Νούρι Μαχμούτ μιλώντας στον ΣΚΑΙ από το πολεμικό μέτωπο.

    Ο Κούρδος μαχητής μάλιστα υποστήριξε στο ΣΚΑΙ πως στο έδαφος της Συρίας δεν έχει “πατήσει ακόμη πόδι” ο τουρκικός τακτικός στρατός, αλλά μισθοφόροι που προέρχονται από την Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

    Ακόμη χαρακτηρίζει ακατανόητη την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τον αμερικανικό στρατό από την Συρία, ενώ κατηγορεί ευθέως τον Ταγίπ Ερντογάν πως χρησιμοποιεί τον στρατό της Τουρκίας για να φέρει και πάλι το πολιτικό Ισλάμ στην περιοχή.

    Τελικα τι ρολο παιζουν οι ΝΑΤΟικες χωρες (Αμερικη - Τουρκια) συνεργαζομενες με τρομοκρατες???? Δεν Θα πρεπει η Αμερικη και το ΝΑΤΟ να επιβαλλουν κυρωσεις σε διαφορα επιπεδα (και στην Αμερικη)???????? Θα μας τρελλανουν αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.