7/10/19

Οι ΗΠΑ αρνούνται να υποστηρίξουν τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

  • (Φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)
Την πρόθεση των ΗΠΑ να μην αναμιχθούν, ούτε να υποστηρίξουν, την επιχείρηση που σχεδιάζει η Τουρκία στη βόρεια Συρία εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, δίνοντας ωστόσο το πράσινο φως. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο, «οι αμερικανικές δυνάμεις, που επικράτησαν και εξάλειψαν το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους, δεν θα βρίσκονται πλέον στην περιοχή όπου θα δράσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις».

Λευκός Οίκος: Η Τουρκία θα καταστεί υπεύθυνη για όλους τους μαχητές του ΙΚ στην περιοχή που έχουν αιχμαλωτιστεί την τελευταία διετία, εάν κυριαρχήσει τη βόρεια Συρία.
Σήμερα, μετά την ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν σχολίασε μέσω Twitter ότι η σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση είναι για να δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας. Όπως έγραψε, έχει στόχο «να εκκαθαριστούν τρομοκρατικά στοιχεία από την περιοχή των συνόρων και να επιστρέψουν Σύροι πρόσφυγες, χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση η συριακή εδαφική ακεραιότητα».
Turkish military preparations on Syrian border area continues with artillery guns positioned to pound targets as the US gave a green light to for fresh military incursion into .
ο Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι προτίθεται να διατάξει ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Άγκυρα, αλλά είναι σύμμαχος των ΗΠΑ. Η Τουρκία φέρεται να είναι ιδιαιτέρως δυσαρεστημένη από την καθυστέρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Ουάσινγκτον για τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας» που θα χωρίζει τα σύνορά της από τα εδάφη των Κούρδων της Συρίας.

4 σχόλια:

  1. Δεν έχουν ξυπνήσει ακόμη στην Αμερική και δεν έχουμε δει αντιδράσεις του αμερικανικού κατεστημένου, που αποκλείεται να συμφωνήσει με αυτή την απόφαση.

    Οι Ρώσοι παίζουν ένα παιχνίδι που κατά τη γνώμη μου δεν θα έχει την κατάληξη που θέλουν. Θέλουν να εξωθηθούν οι Κούρδοι να επανέλθουν στους κόλπους του συριακού κράτους, εκβιαζόμενοι από την τουρκική εισβολή και την εγκατάλειψη των ΗΠΑ.

    Αυτό τελικά κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν θα το αφήσει το κατεστημένο των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδή, μιλάμε για τεράστια νίκη των Κούρδων...οι ΗΠΑ δεν θα στηρίξουν τους Τούρκους στην εισβολή τους.
    Κάτι δηλαδή αντίστοιχο από την ανάποδη στην δική μας περίπτωση όπου αν γίνει εισβολή με χερσαίες δυνάμεις σε νησί του Αιγαίου ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ...και προφανώς θα βοηθήσουν όπως βοήθησαν το '96...
    Που' ναι κρυμμένοι τώρα εκείνοι οι "περιφερόμενοι τελάληδες" (τυγχάνουν και αψέκαστοι) οι οποίοι "έχουν τον τρόπο τους" να αποσπούν - μετά από τρομερό πρέσινγκ - από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συνταρακτικές δηλώσεις περί στριμώγματος της Τουρκίας, που επαίρονται ότι δίνουν γνώση και πληροφόρηση σε διπλωμάτες, διαπραγματευτές, πολιτικούς παράγοντες κ.λ.π ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για άλλη μια φορά απεδείχθη οτι αν εχει το δικό σου νομισμα και τη δικη σου τράπεζα κανεις οτι θες ! Είχε αποδειχθεί και για την Κίνα ... Εμάς που ειμαστε κοσμοπολίτες μας βάλανε στην ΕΕ και δεν μπορούνε να παμε ουτε στην Κύπρο ! Διδάσκει ο Ταγιπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο! Αυτό είναι πολύ τιμητικό για την υπερδύναμη. Αρνείται να βοηθήσει στην σφαγή των μέχρι χθες Κούρδων συμμάχων της από τους τους παλαιότερους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.Θα παρακολουθεί την σφαγή με τα κυάλια...
    Η Προβαλλόμενη έτσι αρχή της άψογης ουδετερότητας στην σύρραξη μεταξύ δύο συμμάχων της υπερδύναμης είναι και αυτή ένα προληπτικό εμβόλιο κατά της μακακίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.