7/10/19

Κούρδοι Συρίας: Άρχισε η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων

  • Αμερικανές και τουρκικές δυνάμεις στην Μανπίτζ της Συρίας (φωτ. αρχείου: EPA / Zoe Garbarino)
Μετά το πράσινο φως που έδωσε η Ουάσινγκτον στην Άγκυρα για επίθεση στη βόρεια Συρία (αν και ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στρατιωτικά), οι Κούρδοι της Συρίας προειδοποιούν ότι τα τουρκικά σχέδια θα οδηγήσουν στην επανεμφάνιση τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, «ακυρώνοντας» προσπάθειες χρόνων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), της συμμαχίας Κούρδων και Αράβων μαχητών.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους και απέσυραν τις δυνάμεις τους από τις περιοχές στα σύνορα με την Τουρκία», αναφέρεται στην ανακοίνωση των SDF.
Την πληροφορία για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τις θέσεις-κλειδί Ρας αλ-Αΐν και Ταλ Αμπιάντ επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζει ότι «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να καθαρίσει τα σύνορά της με τη Συρία από τους μαχητές και να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας».

10 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Διαβασε με τι ωμοτητα τους το ειπε ο εκπροδωπος τυπου..
      " δεν θα σας υπερασπιστουμε οταν επιτεθουν οι Τουρκοι ..."....!!!
      Τωρα οι Κουρδοι ..θα πανε στους Ρωσους...Κι εκει που εκοβαν τον δρομο στο Ιραν..ο δρομος θα συνδεθει ...Μια χαρα...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δημήτρη, οι Κούρδοι, είναι ΜΟΝΟΙ τους. Δε μπορούν να πάνε στους Ρώσους, γιατί οι Ρώσοι δεν έχουν διάθεση να στενοχωρήσουν τους Τούρκους. Σας θυμίζω πως στο Αφρίν, ήταν Ρώσοι και βγήκαν από την πόλη, για να την πάρουν οι Τούρκοι. Από τότε, το όνειρο ανεξάρτητου κράτους Κούρδων στη Συρία, διαλύθηκε και οι ίδιοι άρχισαν να μιλούν για αυτόνομη περιοχή.

      Ιδού και η ανακοίνωση του Κρεμλίνουν για την τωρινή τουρκική επιχείρηση. Με 2 λόγια, "όσο δε αλλάζετε σύνορα, κάντε τους Κούρδους ό,τι θέλετε":

      "«Το Κρεμλίνο γνωρίζει ότι η Τουρκία δεσμεύεται για το δόγμα της εδαφικής και πολιτικής ενότητας της Συρίας. Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι θα παραμείνουν προσκολλημένοι σ’ αυτό το δόγμα, υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε τις κινήσεις της Τουρκίας για την ενίσχυση της ασφάλειάς της, εννοώντας την αντιμετώπιση των τρομοκρατών που ενδεχομένως κρύβονται στο συριακό έδαφος."
      https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/810400_meta-tis-ipa-prasino-fos-kai-apo-rosia-gia-tin-toyrkiki

      Οι Κούρδοι, το ΜΟΝΟ που μπορούν θεωρητικά να κάνουν, είναι να πέσουν στα πόδια του Άσαντ. Αλλά, δυστυχώς, έτσι όπως είναι οι συμμαχίες, ο Άσαντ δε θα κάνει τίποτα, γιατί είναι εξαρτημένος από τους Ρώσους. Κι αφού οι Ρώσοι λένε μπείτε κι ο Άσαντ θα μείνει να κοιτάει. Για να μην πω πως τον συμφέρει και τον Άσαντ να μπουν Σύροι στη θέση των Κούρδων στη Β. Συρία.


      Διαγραφή
  2. Την Τουρκία την υπολογίζουν τόσο πολύ που κάνει ότι θέλει ο Ερτογαν !!!!!
    Μπράβο στον Ερτογαν !!!!!!
    Με άριστα το 10 του βάζω 10 με τόνο !!!!!!!!!!
    Και η Ευρώπη χαλί στρώνει στον Μεγάλο Ερτογαν !!!!!
    Οι δικοί μας ούτε 0 δεν παίρνουν! !
    Γι αυτούς καλά να είναι ο μισθός !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερχεται η σειρά μας πρέπει να οπλιστουμε και να προετοιμαστούμε για να τους αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αναλυτές να μας πουν: πώς θα καταφέρει η Τουρκία στη Συρία χωρίς να τη στηρίζει καμία μεγάλη δύναμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mα καλά, πως το κάνουν αυτό οι αναβαθμισμένοι σύμμαχοί μας οι Αμερικάνοι. Πως επιτρέπει τέτοιαν πανηγυρική διεθνή απίδειξη απιστίας, ο φίλος Πομπέο. Σκοτώνονταν γι΄αυτούς οι καυμένοι οι Κούρδοι και εναντίον Σύρων και Ρώσων. Και τους πουλάνε τώρα στους Τούρκους σφαγείς τους;
    Εκκωφαντικό ξυπνητήρι για πρόθυμα δουλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Αμ. Πεντάγωνο διαφωνεί είναι μία αλλοπρόσαλλη/προδοτική και κατά Αμερκιναούς) απόφαση Τραμπ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Oraculum Μεγάλο λάθος αυτά που λες. Οι Ρώσοι είναι αυτοί που σχεδίασαν αυτή την εξέλιξη με την εισβολή της Τουρκίας, με σκοπό ακριβώς να πετάξουν τους Αμερικανούς έξω από την περιοχή, όπως και πράγματι τα καταφέρνουν, μέχρι αποδείξεως του εναντίου και εάν δεν γίνει κάποιο πραξικόπημα κατά του Τραμπ, που δεν πρέπει καθόλου να το αποκλείουμε.

    Ήταν ο μόνος τρόπος να επαναφέρουν τους Κούρδους στο συριακό κράτος. Κάτι που θα υλοποιηθεί ίσως και τις επόμενες ημέρες, εάν τα πράγματα συνεχίσουν τη σημερινή τους εξέλιξη.

    Εδώ υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας Ισραήλ, που πλήττεται σφοδρά από την εξέλιξη των πραγμάτων, με το Νετανιάχου όμως πολύ αποδυναμωμένο εσωτερικά στο Ισραήλ και το κλίμα Σόρος (ορκισμένο εχθρό του Νετανιάχου) να ευνοεί επανασύνδεση της Δύσης με το Ιράν, άρα και με τη Συρία του Άσαντ.

    Οι Ρώσοι έδωσαν ήδη ένα σκληρό μάθημα στους Κούρδους με το Αφρίν και δεν θα διστάσουν να το επαναλάβουν, μέχρις ότου είτε διαλυθούν ολοκληρωτικά, είτε επανενταχθούν στο συριακό κράτος.

    Όσο για τις σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας, αυτές ήταν ανταγωνιστικές εξαρχής, αλλά από τη στιγμή που φεύγει η αμερικανική παράμετρος από τη συριακή εξίσωση, οι Ρώσοι θα έχουν έναν λόγο λιγότερο να χρειάζονται τους Τούρκους. Και οι Τούρκοι ένα διαπραγματευτικό χαρτί λιγότερο έναντι των Ρώσων.

    Ας δούμε πρώτα αν θα υλοποιηθεί η εξέλιξη της αποχώρησης των Αμερικανών, διότι προσωπικά πιστεύω ότι δύσκολα θα υλοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φυσικοτατη η εξελιξις!Ουδεν,πρασινο φως,απο τους Αμερικανους..Βαφτισαν,το..ψαρι,κρεας!..διοτι,δεν ελεγχουν τις εξελιξεις!Τα διεθνη ΜΜΕ [παπαγαλακια],μαζι με τις ελληνικες ουρες τους,διαβεβαιωναν,οτι οι Αμερικανοι,ΔΕΝ θα επιτρεψουν,Τουρκικη εισβολη.Εξευτελισθησαν,απαντες!Και για να περισωθουν,μας ομιλουν[κατοπιν εορτης],για"πρασινα φωτα"και"πρασινα αλογα"!Ο Τραμπ,συνεπης προς τις προεκλογικες του εξαγγελιες,προσπαθει να απεγκλωβισθει,απο τον "βαλτο" της Συριας,κοντρα στα Σιωνιστικα σχεδια,αναφλεξης στην Μ.Ανατολη!!!Το Αμ.Πενταγωνο,του ειπε ρητως,οτι "ΔΕΝ ειναι σε θεση,να ανταποκριθη,σε εναν ολικο πολεμο,στην Μ.Ανατολη"..Η "συμφωνια της ΑΣΤΑΝΑ,ισχυει και ειναι, σε πληρη εξελιξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.