25/10/19

Ερντογάν προς ΕΕ: "Άντε να σας δω τώρα με τους μετανάστες"



Ο Ερντογάν με τους Αμερικανούς τα πήρε όλα. Του διαβίβασαν την εξουσία να προελάσει στη Συρία και να εξοντώσει τους Κούρδους. Τα σκαμπανεβάσματα Τραμπ του έστρωσαν κόκκινο χαλί να εισβάλει στη Συρία. Ο Πούτιν, ο οποίος δεν αντέδρασε στην εισβολή, κατά τη συνάντησή τους στο Σότσι, περιόρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μια σειρά ζητήματα, τα οποία έθεσε στον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος και τα αποδέχθηκε.
Αυτά ήταν αρκετά για να περιορίσουν τις τουρκικές στρατηγικές επιδιώξεις, ωστόσο, δεν τις έχουν εξουδετερώσει. Η Άγκυρα σαφώς και θα έχει ρόλο και λόγο στην περιοχή ενώ θα φανεί στη συνέχεια πώς η Μόσχα θα αντιδράσει εάν η κατοχική Τουρκία παραβιάσει τα συμφωνηθέντα, όπως συνηθίζει να κάνει. Μετά τις χωριστές συμφωνίες με ΗΠΑ και Ρωσία, που έχει συνάψει ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας στράφηκε ξανά προς την Ευρώπη χρησιμοποιώντας εν πολλοίς το όπλο του μεταναστευτικού. Χρησιμοποιεί ανθρώπους για να εκβιάσει και να απειλεί.

«Όταν λέμε ότι θα ανοίξουμε τις πόρτες, εξάπτονται (σ.σ. οι Ευρωπαίοι). Μην εξάπτεστε. Όταν έρθει η ώρα, οι πόρτες θα ανοίξουν. Θα ανοίξουν». Ο Ερντογάν, επιχειρεί με κάθε τρόπο να στείλει μηνύματα προς την ΕΕ, για να δείξει πως δεν φοβάται κυρώσεις της και ότι έχει στα χέρια του ένα «ισοδύναμο τετελεσμένο», που είναι η διοχέτευση μεταναστών προς ευρωπαϊκές χώρες. Οι μεταναστευτικές ροές τρομοκρατούν τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

1 σχόλιο:

  1. " Οι μεταναστευτικές ροές τρομοκρατούν τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις" .
    Νά ἡ μορφή τῆς τρομοκρατίας σήμερα.
    Τό ὅτι οἱ μεταναστευτικές ροές παραβιάζουν τά σύνορα τῶν κρατῶν εἶναι ἀπλῶς ἀντίθετο πρός τό διεθνές δίκαιο.
    Τό ὅτι ὅμως οἱ μεταναστευτικές ροές προξενοῦν ἀληθινό καί βάσιμο τρόμο σέ πολίτες καί σέ κυβερνήσεις, καί τό ὅτι καταστρέφουν οἰκονομικῶς ἀθώους πολίτες, καί τό ὅτι ἑτοιμάζουν τό ἔδαφος γιά πολιτικές μεταβολές, ἀκόμη καί βίαιες,
    αὐτά εἶναι τρομοκρατία.
    Καί ὡς Κράτος-Τρομοκράτης, πρέπει νά ἀντιμετωπισθῆ, ἀπό τήν Εὐρώπη πού κυρίως πλήττεται, ἀλλά καί τόν ΟΗΕ,
    ὅποιο κράτος μεταχειρίζεται τίς μεταναστευτικές ροές,
    τίς ὁποῖες ἐπίτηδες στέλνει, ἤ ὀργανώνει γιά νά στείλῃ, ἀπό τό ἔδαφός του καί παρά τίς διεθνεῖς ὑποχρεώσεις του,
    προκειμένου νά ἐκβιάσῃ ἄλλα Κράτη,
    ἤ προκειμένου νά τά ἁλώσῃ διά μέσου τῶν πολλῶν μεταναστῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.