19/10/19

Τελικά όντως «τρώει ξύλο» απ’ όλους ο Ερντογάν;

Τελικά όντως «τρώει ξύλο» απ’ όλους ο Ερντογάν;Φωτ.: EPA / STR)

Σάββας Καλεντερίδης

Σανίδα σωτηρίας για τον Ερντογάν, παρόλο που η Άγκυρα πανηγυρίζει, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμφωνία δεκατριών σημείων μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας, την οποία αποδέχτηκαν και οι Κούρδοι αλλά και οι Ρώσοι, για τη Συρία. Με τη συμφωνία προβλέπεται η κατάπαυση του πυρός για πέντε ημέρες και η απόσυρση των κουρδικών στρατευμάτων από τις περιοχές που κατέχουν οι Τούρκοι και ισλαμιστές τρομοκράτες σύμμαχοί τους.
Ο λόγος που… διασώζεται ο Τούρκος πρόεδρος είναι γιατί τα στρατεύματα της Συρίας μαζί με τους Κούρδους ήταν σε θέση να εκκαθαρίσουν εύκολα τις περιοχές που κατέλαβε η Τουρκία.
Όσον αφορά το επιχειρησιακό σκέλος, ο τουρκικός στρατός μαζί με τις ορδές των ισλαμιστών τρομοκρατών και των εγκληματιών πλιατσικολόγων έχει καταλάβει την πόλη Γκίρε Σπι (Τελ Αμπιάντ) και πολιορκούσε με σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυρά πυροβολικού την πόλη Σερεκάνιγιε (Ρας αλ Αΐν), η οποία ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κρατηθεί. Οι Τούρκοι έδειχναν διατεθειμένοι να την ισοπεδώσουν, στην κυριολεξία, για να εκδικηθούν τους Κούρδους, τους Σύρους, τους Ρώσους και τους Αμερικανούς που δεν της επέτρεψαν να καταλάβουν την Ιεράπολη/Μένπετζ, το Κομπάνι και το Κάμισλο, για να δημιουργήσουν τη διακηρυγμένη με απύθμενο θράσος από τον Ερντογάν «Ζώνη Γενοκτονίας» και όχι ασφαλείας, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Έτσι, το σχέδιο της Τουρκίας για την προσάρτηση εδαφών της Συρίας, τουλάχιστον στο βαθμό που είχε σχεδιαστεί και διακηρυχθεί από τον ίδιον τον Ερντογάν, δεν υλοποιούνταν.
Επίσης σε επιχειρησιακό επίπεδο, σημαντική εξέλιξη θα πρέπει να θεωρείται η αναχαίτηση τουρκικού F-16 που πετούσε στον εναέριο χώρο της Συρίας, με σκοπό το βομβαρδισμό του στρατηγείου των Κούρδων, στην Ιεράπολη/Μένπετζ, από αεροσκάφη Su-35 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, γεγονός που δείχνει ότι η Ρωσία ενεπλάκη ενεργά στον πόλεμο, έστω και ως δύναμη αποτροπής.
Πάλι σε επιχειρησιακό επίπεδο, σημαντική εξέλιξη ήταν η προώθηση δυνάμεων του στρατού της Συρίας και τμημάτων της στρατονομίας του ρωσικού στρατού, στην πόλη και τα σύνορα της περιφέρειας Ιεράπολης/Μένπετζ, στο Κομπάνι, την Αΐν Ισά και σε σημεία ελέγχου επί του οδικού άξονα Χαλεπιού-Κάμισλο, του οποίου ο έλεγχος ήταν ένας από τους στρατηγικούς στόχους που είχε θέσει η Τουρκία.
Αφού σημειώσουμε ότι από όλη την περιοχή που προαναφέραμε έχουν αποχωρήσει τα τμήματα των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, με εξαίρεση ορισμένες ομάδες λίγων ανδρών που παρέμειναν σε κάποια σημεία, να συνοψίσουμε και να πούμε ότι η επιχείρηση για την Τουρκία δεν εξελισσόταν καλά, ή τουλάχιστον όπως είχε σχεδιαστεί και παρουσιαστεί από τον ίδιον τον Ερντογάν.
Πάμε τώρα σε πολιτικό και γεωπολιτικό επίπεδο.
Η κατάσταση στη Συρία ανετράπη μετά την απόφαση Τραμπ να αποσύρει στρατεύματα σε πρώτη φάση από δύο σημεία των συνόρων Συρίας-Τουρκίας, για να μην συγκρουστούν Αμερικανοί στρατιώτες με τον τουρκικό στρατό, δεδομένης της βούλησης του Ερντογάν να κάνει την επιχείρηση έστω και χωρίς την άδεια των ΗΠΑ.
Σημειωτέον ότι ο Ερντογάν εξ αντικειμένου ενθαρρύνθηκε από τη Ρωσία να εισβάλει, μετά τις δηλώσεις με τις οποίες ανώτατοι Ρώσοι αξιωματούχοι έδειχναν «κατανόηση» στους φόβους της Τουρκίας, που καθιστούσαν επιβεβλημένη τη δημιουργία της «Ζώνης Γενοκτονίας» στη ΒΑ Συρία. Η κατάσταση άλλαξε άρδην όταν σε δεύτερη φάση ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να ανακοινώσει ότι αποσύρει όλα τα στρατεύματά του από τη Συρία.
Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς γιατί ο Τραμπ έλαβε αυτήν την απόφαση τη συγκεκριμένη στιγμή. Όμως η απόφασή του αυτή υποχρέωσε τους Κούρδους, που ήταν πλέον απολύτως εκτεθειμένοι στην τουρκική απειλή, να ζητήσουν τη βοήθεια της Ρωσίας, η οποία, σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου του Πούτιν, μεσολάβησε στην επίτευξη συμφωνίας των Κούρδων με την κυβέρνηση της Δαμασκού, με εγγυητή την ίδια τη Ρωσία.
Τα βασικά σημεία της συμφωνίας ήταν ότι οι Κούρδοι δέχονταν την ασφάλεια των συνόρων στην περιοχή που ελέγχουν να αναλάβει ο στρατός της Συρίας, ο διοικητικός έλεγχος των πόλεων και των χωριών να παραμείνει στην υφιστάμενη αυτοδιοίκηση, και τα φράγματα και οι πετρελαιοπηγές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης. Όσον αφορά τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, αυτές θα παρέμεναν ως έχουν, αποτελώντας το 5ο Σώμα Στρατού της Συρίας.
Αυτά έχουν αναφερθεί στον κουρδικό Τύπο, αν και δεν έχουν επαληθευθεί από την κυβέρνηση της Συρίας.
Πάντως, σε επιχειρησιακό επίπεδο, Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας και στρατός της Συρίας επιχειρούσαν μαζί σε πολλά μέτωπα εναντίον των ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, αλλά και εναντίον των τμημάτων του τουρκικού στρατού που είχαν εισβάλει στο έδαφος της Συρίας.
Όσον αφορά τη Ρωσία, είχε στείλει στο έδαφος τμήματα στρατονομίας για να αποτρέψουν μια απευθείας σύγκρουση του στρατού της Συρίας με τον τουρκικό, ενώ όπως προαναφέραμε, η ρωσική πολεμική αεροπορία απέτρεπε τη δράση της αντίστοιχης τουρκικής στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Τα παραπάνω τι σημαίνουν;
Ότι ο Πούτιν, μετά τη συμφωνία Κούρδων-Άσαντ, θα αναλάμβανε να γεφυρώσει τις διαφορές Άσαντ-Ερντογάν και Κούρδων-Ερντογάν, ένα όχι και τόσο εύκολο έργο. Όσον αφορά το μέτωπο ΗΠΑ-Τουρκίας, η κατάσταση ήταν τραγική, αφού εκτός από την προσβλητική επιστολή Τραμπ, που σύμφωνα με το CNN Türk οι αρμόδιοι Τούρκοι την διάβασαν και την πέταξαν στα σκουπίδια, εκτός από τις κυρώσεις που αφορούσαν τρεις υπουργούς της κυβέρνησης Ερντογάν και χαριστικά όχι τον ίδιο, οι… αρμόδιες αμερικανικές Αρχές ξανάνοιξαν το φάκελο της τράπεζας HalkBank, η οποία παραβίασε τα αμερικανικό εμπάργκο που είχε επιβληθεί στο Ιράν, βοηθώντας την τέλεση λαθρεμπορίου χρυσού αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την πολιτική κάλυψη του ίδιου του Ερντογάν και υπουργών της κυβέρνησής του.
Σημειωτέον ότι ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός Οικονομίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι για τις ΗΠΑ μετά το άνοιγμα και πάλι τις υπόθεσης.
Συμπερασματικά, η Τουρκία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεχόταν «πυρά» από ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ και από όλον τον πολιτισμένο κόσμο, ενώ εδραιωνόταν η εικόνα για μια κυβέρνηση και μια χώρα που διαπράττει εγκλήματα πολέμου, και αν δεν την εμπόδιζαν οι μεγάλες δυνάμεις ήταν έτοιμη και αποφασισμένη να διαπράξει την εθνοκάθαρση των Κούρδων και των άλλων λαών που κατοικούν στη σχεδιασμένη «Ζώνη Γενοκτονίας», σε συνέχεια των γενοκτονιών που διέπραξε πριν από έναν αιώνα εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Τέλος, αν πιστέψουμε ότι ο Πούτιν το εννοούσε όταν δήλωνε πρόσφατα σε αραβικά ΜΜΕ ότι πρέπει να εγκαταλείψουν το έδαφος της Συρίας όλα τα ξένα στρατεύματα που βρίσκονται εκεί παράνομα, δηλαδή χωρίς την άδεια της κυβέρνησης της Δαμασκού, θα πρέπει να περιμένουμε το πότε και πώς θα αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από τη ΒΑ Συρία, το Ιντλίμπ, το Αφρίν και τη Αλ Μπαμπ.
Μακάρι κάποια μεγάλη δύναμη να πει και να πράξει το ίδιο κάποια στιγμή και για τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο.

21 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να υπογραμμίσω πως στις πρόσφατες μάχες απέναντι στους τούρκους ήταν μόνο Κούρδοι και κανείς άλλος. Οι Ρώσοι απλά δεν επέτρεψαν στην τουρκική αεροπορία να κάνει το γνωστό της έργο του πολυβολισμού παιδιών γυναικών και γερόντων στα μετόπισθεν. Χρησιμοποιήθηκε όμως στο μέτωπο κανονικά. Για μένα είναι ένας θαυμαστός αγώνας επειδή είναι απελπισμένος. Αντικειμενικά δεν έχουν οι άνθρωποι τα μέσα. Δεν μπορούσαν να μην δεχτούν την κατάπαυση του πυρός αλλά την ίδια ώρα δεν μπορούν να δεχτούν και τους όρους όπως είναι διατυπωμένοι. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη από ποιον μπορούν να στηριχτούν αυτοί οι άνθρωποι. Τους ανήκει ο θαυμασμός όλων μας για όσα κατόρθωσαν αυτές τις 9 μέρες και έχουν όλα τα δικαιώματα να ονομάζονται ανεξάρτητο και περήφανο έθνος. Σ’ εμάς μένει ο σκεπτικισμός με τα τόσα μέσα που διαθέτουμε ακόμα διακρίνω ένα φόβο να έχει μπει μέσα σ’ ορισμένων τα κεφάλια. Εννιά μέρες άμυνας μόνο με καλασνίκοφ και ίσως κανένα αντιαρματικό, με αυτό το εδαφικό αποτέλεσμα. Δηλαδή αν είχαν την αεροπορία μας τα άρματα και το πυροβολικό μας τον αριθμό των στρατιωτών που μπορούμε να κινητοποιήσουμε που θα έφταναν;-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν είσαι καλά ενημερωμένος. Όλος ο πλανήτης ξέρει τις γενοκτονίες και τα εγκλήματα της Τουρκίας από το παρελθόν. Γιατί να μην τα επαναλάβει τώρα ? Κανένας Κούρδος δεν θα έριχνε στο ψαχνό αν δεν ήταν οι πολιτικοί του εκπρόσωποι στη φυλακή και αν δεν τους κυνηγούσε τόσα χρόνια η Τουρκία και ας ήταν Τούρκοι πολίτες.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχουν καταγγελίες για τηλεφώνημα του Φιντάν που δίνει οδηγίες ότι για να δικαιολογηθεί η εισβολή έπρεπε να στηθεί το σκηνικό με τις ρουκέτες. Επίσης, οι Κούρδοι λένε ότι οι σκοτωμένοι άμμαχοι από ρουκέτες ήταν και αυτοί Κούρδοι. Ποιόν να πιστέψουμε;
      Η αλήθεια είναι ότι τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί αλλά και οι Έλληνες και άλλοι, όλοι μαζί εμποδίζουν τους Κούρδους να καταλάβουν όλη την Τουρκία. Χωρίς όλο τον πλανήτη στο πλευρό της η Τουρκία θα είχε καταστραφεί από τους Κούρδους.

      Διαγραφή
    3. @ Ali Al-Yunani

      Βρε καλώς τον. Ναι πασάκα μου, οι Τούρκοι δεν στοχοποιούν αμαχους. Τα ξέρουμε αυτά. Και τις άλλες στην Κύπρο δεν τις βίασε κανείς, ούτε εκτελέστηκαν αιχμάλωτοι με χαριστική βολή στο κεφάλι.

      https://www.youtube.com/watch?v=7ry9954sAQE

      https://www.mixanitouxronou.gr/quot-oi-toyrkoi-mas-richnoyn-vomves-napalm/

      Όλοι κακοί είναι, μόνο ο πρόεδρος σου είναι ο καλός και όλοι οι άλλοι οι κακοί δεν τον καταλαβαίνουμε. Μέχρι και οι... Πιγκουίνες οι άπιστες δεν φοράνε μαντίλα και ο πρόεδρος σου διακόπτει γι' αυτό το λόγο διπλωματικές σχέσεις με τους Πιγκουίνους. Δεν τον καταλαβαίνει κανείς...αχ βάι βάι.

      ΥΓ: https://www.youtube.com/watch?v=kV0JScDBfp4

      Διαγραφή
  2. Αρχισε να δρα ..ο απροβλεπτος παραγων "Χ"..
    Τουσκ δηλωση ΕΕ :" Αυτο δεν ειναι καταπαυση του πυρος συμφωνια..Ειναι αιτημα ..συνθηκολογισης ανευ ορων των Κουρδων."
    Η Τουρκικη αεροπορια συνεχιζει τους βομβαρδισμους.
    Νεκρος τουρκος στρατιωτης στα συνορα Τουρκιας - Ιραν.
    Τι πολεμο κερδισαν οι Τουρκοι ??
    Θα σταματουσαν οι Τουρκοι ποτε ?? Αυτοι περιμενουν αν δεν δημιουργουν οι ιδιοι αφορμες για..να περασουν 5 μερες να συνεχισουν. Ολοι ...κερδισαν εκτος των Κουρδων ?? Για τοσο χαζους τους εχουν ολοι ?? Δεν νομιζω ...ναναι Ελλαδα εκει ..οταν ηδη εχουν παρει τα οπλα...Αν εχουν νομενκλατουρα οπως η δικη μας ..χαθηκαν..( με σερβιετες) Αλλα εκει εχουν παρει τα οπλα αυτοι..Δεν βγαλαν τα ...διεθνη δικαια για μαγκια και φρου φρου..να τελειωνουμε να παμε το βραδυ για φαι και ποτο.
    Θα φανει βεβαια που πανε...
    Αλλα τα σχεδια των θιγκ - μπετονια....δεν πανε τοσο ρολοι...παιζει και το "Χ"...και το Ψ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοι λενε οτι ο Πουτιν ειναι σπουδαιος πολιτικος.
    Εδω τωρα θα δειξει τι ειναι κι ως που. Εχει μια μοναδικη ευκαιρια.Να ριξει στο καναβατσο την Αμερικη για 100 χρονια...ηθικα και παγκοσμια.!! Αυτο θα το εισπραξει σε δυναμη και χρημα πολυ. Ολοι θα τρεχουν
    να του μιλανε με σεβασμο σαν πατερουλη..κι ολοι θα του δινουν δουλειες βουνα σαν αξιοπιστο τυπο.Τον μονο στην γη.θαχει κλεψει το ηθικο πλεονεκτημα ολων.Θα τους κλεισει τα μαγαζια. Στο χερι του ειναι να ζυγισει.
    Αν τον παιρνει στον νου τοσο.
    Θα φανει...Το μεγαλυτερο κεφαλαιο σε χωρες και επιχειρησεις...ειναι οχι τα λεφτα...αλλα η φημη και η πελατεια..Δυσκολα την φτιαχνεις.Ευκολα την χανεις σε μια μερα..Αν δεν ειχε την φημη που εχτισε με χρονο πολυ η Κοκα Κολα..οσα λεφτα και να επενδυε..τριχες θα πουλουσε.
    Τωρα θα δειξει τι ψαρια πιανει.Στον Ασαντ ..ταπιασε.Τωρα εχει αλλη ευκαιρια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ.
      Καλα,ολα αυτα τα περιμενεις απο τον Πουτιν ;. Εδω ξεχασε οτι ειναι χριστιανος και εξοπλιζει τους απιστους.Το πολυ για κανενα μανεκεν και βουτια στον παγο με τις καμερες διπλα.Στο τελος ο σουλτανος θα τον κανει σαν τον Τραμπ-ακουλα να παραμιλαει.

      Διαγραφή
    2. Κ.Ναια απο που βγαλατε οτι περιμενω ?
      Ειπα Αν θελει ..Αν μπορει...Αν τον " παιρνει"...Ειπα επισης πως ολοι λενε ...λενε..οτι ειναι μεγαλος κι αν ειναι ...ιδου η Ροδος...κλπ
      Δηλαδη ουτε μια υποθεση εργασιας δεν μπορω να κανω παρατηρωντας γεγονοτα ?? Τι αλλο δηλ. να ελεγα για ναμαι σαφης ?? Βεβαιοτητες που εσεις εχετε αγνωστο γιατι ?? Εσεις μαλλον εχετε τετοιες αφοριστικες. Εγω αμφιβολιες εξεφρασα. Ποθεν λοιπον το λετε ?

      Διαγραφή
    3. Μην μου βαζετε ταμπελες.Ματαιοπονειτε...δεν καταχωρουμαι πουθενα ..κι ουτε ποτε θα δεχτω καταχωρηση απο κανεναν..στον αιωνα τον απαντα..Δεν το ανεχομαι οκ ?? Δεν ειμαι σαμβουαρ χαρτι σε κανεναν..ουτε υπακουω κανεναν. Μονο κρινω..κι αναλογα καθε στιγμη. Επισης δεν ξεχνω ποτε τιποτε. Σας καλυψα καπως ?

      Διαγραφή
  4. Ο Ερντογάν μπορεί να ισχυριστεί ότι κέρδισε. Άσχετα αν δεν πήρε όσα ήθελε, έχει πάρει έδαφος και έβαλε τους Κούρδους κάτω από την ομπρέλα του Άσαντ.
    Οι Κούρδοι δεν είχαν τα μέσα. Δεν είχαν οπλισμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι αν αποκτήσουν, ο Ερντογάν θα χάσει και η Τουρκία θα χάσουν.
    Επίσης ο Trump τους έβαλε να ¨σηκώσουν¨ και τα ναρκοπέδια που είχαν φτιάξει στα σύνορα για να έχει εύκολο έργο ο Ερντογάν. Μιλάμε για προδοσία σε πολλά επίπεδα.
    Ο Trump εάν δεν είναι ηλίθιος, κάτι άλλο συμβαίνει.
    Θα κλείσω λέγοντας ότι οι Κούρδοι πολέμησαν, αλλά δεν είχαν τα μέσα. Τον οπλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Πούτιν ηγείται μιας χώρας με GDP μικρότερο της Ιταλίας και με 2500$ κατά κεφαλή εισόδημα.
    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε μια υποτιθέμενη κούρσα εξοπλισμών, θα σκάσει όλη η Ρωσία σαν μπαλόνι παιδικό που το πάτησε νταλίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψευδες..Εχει 12.000$ . Η Κινα εχει 9.000$.
      Εχει χρεος 17%. Η Αμερικη 108-110%.
      Σε χρημα ολο το χρεος της Αμερικης ειναι 22.5 τρις...το 1/3 του πσγκοσμιου χρεους..Κουρσα εξωπλισμων δεν υπαρχει ακομη..Κουρσα υποχωρισης παντου αμερικανικης ισως..
      Τα μπαλονια αερα ειναι.στα 22.5 τρις..Η Ρωσια ηδη εχει οπλα πρωτοφανη..Η Κινα τις νταλικες τις εχει για μεταφορες της βιομηχανισς των παντων που εχει...κι εχει περασει τις αλλες νταλικες σε ολα..
      Τωρα τι θα σκασει με Ρωσια αυταρκη σε Α υλες και σιτηρα..και την Κινα πρωτη σε ολα τα αλλα..θα φανει..

      Διαγραφή
    2. Ψευδες ειναι και το ΑΕΠ.
      Ειναι 4 και κατι τρις.Της Ιταλιας ειναι 2 3 τρις και της Γερμανιας 4.8 τρις...της Κινας 24 τρις ..και των ΗΠΑ 19 τρις...

      Διαγραφή
    3. Μάλλον η βελόνα είναι η Ρωσία και το μπαλόνι είναι οι ΗΠΑ.
      Η Ρωσία μπορεί να σκάσει σαν καρπούζι μόνο με εσωτερική ισλαμική τρομοκρατία. Αυτό με φοβίζει, όπως και οι στενές της σχέσεις με το Ισλάμ και ο ιθανός εξισλαμισμός της. Στα όπλα είναι πολύ περισσότερο μπροστά από όλους στον πλανήτη.
      Να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα εκχριστιανισμού της Ευρασίας για να σωθούν και οι Ρώσοι, και εμείς και οι πάντες.

      Διαγραφή
  6. Οι Τουρκοι ειχαν ομως..Κερδισαν ?? Το Βιετναμ σε σχεση με την υπερδυναμη τι ειχε ? ΟΚ εδιναν οι Ρωσοι..Κινεζοι κατι.Αλλα συγκριτικα ..χαος.Λεμε τωρα...Αν ηταν παντα πριν να γινεται ζυγισμα..θαχε ψωφισει ο γαιδαρος παγκοσμια.Γινεται ομως ?? Στο Αφγανισταν 20 ετη μετα..δες...Τουφεκια ..σαγιοναρες..απ την μια....διαστημοπλοια απ την αλλη...Τι επαθε η ζυγαρια ?? Τιναξε τα ελατηρια...
    Ας κανουν οτι θελουν. Εμεις εδω χανομαστε και δεν το πιστευει κανεις.Ελα μωρε..λεει. Αλλα θαρθει ο ...μωρος...εν τω μεσω της νυχτος...δωδεκα κι ενα..Μετα θα αρχισουν τα .." ελα Θεε μου"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή η εκεχειρία μου θυμίζει την εκεχειρία του 1974 στην Κύπρο στη διάρκεια της οποίας η Τουρκία συνέχισε να μεταφέρει στρατό ώστε να ξεκινήσει τον Αττίλα 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ....!Πρόσεχε το σκάσιμο του μπαλονιού , μην σε πάρουν τα σκάγια ...και δεν θα μπορείς να εκστομίζεις τέτοιες μεγαλοστομίες.Πάμε παρά κάτω.

    Ο κόσμος έγινε ευάλωτος,ή μάλλον ξανάγινε ευάλωτος προς στιγμήν και κάποιος που είχε τα φόντα από καιρό... αντιπαρατέθηκε στην απερχόμενη πια υπερδύναμη και τα πήρε όλα.
    Κατόπιν τούτου,για τα δόντια της Αρκούδας και τα νύχια της, είναι πολύ μικροί όλοι τους συλλήβδην σ΄αυτήν την περίοδο της ιστορίας και ειδικά στην περιοχή μας και σ΄αυτήν της Μ. Ανατολής.
    Όποιος ανθίσταται χωρίς αιτία και νόημα σχεδόν εξαφανίζεται,παραμένει μόνον αν υπάρχει σκοπιμότητα,αυτό τουλάχιστον άφησε ως τώρα να κατανοήσουμε ο Πούτιν και η περί αυτόν νομενκλατούρα.
    ...Όταν μάλιστα φτάνει στο σημείο, τα υποβρύχια κουβάδες της Κίνας,κατά την άποψη των Δυτικών, να τα καθιστά αξιόμαχα -απειλητικά ,απελευθερώνοντας τεράστιες κινέζικές δυνάμεις,χωρίς φόβο αφενός,αλλά και ο ίδιος ο Σι Τζίπινγκ να αποκαλεί τον Πούτιν τον πιο εγκάρδιο και σημαντικό φίλο αφετέρου,πάει να πει ότι ο κόσμος πλέον ή θα γονατίσει σ΄αυτόν, που τόλμησαν οι δυτικοί να ταπεινώσουν βάναυσα την Πατρίδα του,ή θα ελπίζει σε κάτι καλλίτερο ως τα τώρα.
    Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην μέση Ανατολή πλέον είναι παιχνίδι στις βουλές και τα σχέδια των Ρώσων,τα περισσότερα λόγια τα θεωρώ παρωχημένες κουβέντες,για να υπογραμμίζονται τα βαθύτερα εγώ του καθενός μας,όχι ότι δεν πρέπει να αναλύουμε τα καθέκαστα, για το τι μέλλει γενέσθαι,προς θεού.
    Και μια και το θίγω , καλό θα κάνουν οι διάφοροι "σπουδαίοι"των Αθηνών,να μην Βλάπτουν την Πατρίδα μας, γιατί από δω και μπρος δεν σώνονται, ούτε τα θρησκευτικά παρελκόμενα -εμπλεκόμενα....,που βρήκαν τον χρόνο και το κουράγιο οι άθλιοι, να ξιφουλκήσουν, εναντίον τίνος?μάλλον εναντίον της ίδιας τους υπόστασης,αυτά επί του παρόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Αλεξανδρου..δεν πηρε τα παντα η Ρωσια.Μην υπερβαλουμε. Δεν ειναι και σιγουρο οτι τα θελει ολα..Ανεβαινει ραγδαια ναι...Αλλο αυτο.Ομως ανεβαινει και η Κινα...και λιγο λιγοτερο και οι Ινδιες.Αλλα οι αλλοι πευτουν ραγδαια. Αυτο ναι.Αυτοι οι τρεις εως και τεσσερις ειναι ο μισος πλανητης. Ζορικα.τα καθεκαστα για ολους.Αν η κοτα αρχισε να χανει φτερα....δεν την βλεπω καλα..Καπου εδω θα πεταχτει μια ..δεκα..πενηντα επιστημονικα αναπαντεχα...Ανεβαινει πνευματικα ο μισος πλανητης πια...Μαζες επιστημονων ...Θα χαθει η μπαλλα απο στιγμη σε στιγμη.. Αλλο εχω τρια εκατομμ. Επιστημονες κι αλλο 600 εκατομμ...Δεν γερνει μονο το πλοιο...παει κατα διαβολου...

      Διαγραφή
  9. Και δεν βαλαμε κατι εξοχως σοβαροτατο αν οχι το πρωτο.
    Τον βαθμο διαφθορας της νεολαιας ..τα κοκκινα μαγουλα..κι οχι τα μπαρ..παραλιες..τρια πουλια..καφε..πορειες..κοντσιτες..λεσβιες..αντιηλιακα ..αναρχικους ντελ γκατσο..τρωμε τα λεφτα του μπαμπα..διαβαζουμε καθε καλοκαιρι λιγο..δυο μερες..κλπ...κλπ...Κι αν αρχισει η διαφθορα που πεταει τα μεδουλια ολα στον δρομο..ο ηδονισμος της τρελας θα παρει χρονια και χρονια να φτασει μια κρισιμη μαζα - λογω και μεγαλων αριθμων. .τοση οση να αρχισει μια πληρης καταρρευση των κοινωνιων στην παρακμη..Εν τω μεταξυ οι αλλοι θαναι ολοι γαιυ...αν ζουν...και με καραμουζα μονο να σφηριξει θα τρεχουν στα Ιμαλαια τρεμοντας σαν φυλα...Ουτε καν οπλα δεν χρειαζονται στις καφετεριες των βουνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ρωσία και εν προκειμένω ο Πούτιν,δρα-συνδυάζει και πολιτεύεται ,κατά τέτοιο τρόπο,σαν να είναι σχεδόν όλο το κινέζικό δυναμικό, στην πολιτική του φαρέτρα ,το οποίο και εκμεταλλεύεται τα μέγιστα,σε αγαστή συνεργασία και σύμπνοια με τους Κινέζους πολιτικούς βέβαια, χωρίς επιλήψιμες κατεργαριές, γιατί τότε τα΄χασε όλα κι αν όχι τώρα, οπωσδήποτε σε βάθος χρόνου.
    ...Και τι δεν έδωσε σε σύγχρονα όπλα στους Κινέζους,καθιστώντας τους αξιόμαχους και σε πολλά σημεία να προηγούνται των Αμερικανών.
    Όμως και τι δεν πήρε σε ρευστό και σε τεχνολογική εξέλιξη απ΄τους Κινέζους,τα πάντα.(π.χ. g-5, g-6 κλπ).((σκεπτόμενοι... σφαιρικά-universalmente)).
    Αυτοί πλέον ανεβαίνουν μαζί,κι απ΄ότι δείχνουν τα πράγματα η επιστήμη των Μαθηματικών, δεν θα επιτρέψει στην πολιτική,το ελάχιστο, να σκοτωθούν μεταξύ τους....και όχι μόνο.
    Ο κόσμος δεν θα χρειάζεται τον απατεώνα τον ηλίθιο για να φύγει μπροστά όπως έδειχναν τα μέχρι τώρα πράγματα και μας τραγουδούσαν οι ποιητές, γιατί η επιστήμη των Μαθηματικών, εξάρτηση των οποίων είναι η Κβαντική,θα αντικαταστήσουν τον μέχρι σήμερα διπολισμό των συγκυριών και των ευκαιριών που ξεκίνησαν οι φανταστικοί Έλληνες,και καταχράστηκαν οι Αγγλοσάξονες,με τα γνωστά αδιέξοδα του κόσμου.
    Αισιοδοξώ,γιατί είμαι Έλληνας,γιατί είμαι απόγονος του Πυθαγόρα και τον τιμώ με βαθύ σεβασμό,καθώς επίσης και το Ηράκλειτο , που απέδειξε σ΄όλους μας, πόσο παρωχημένος είναι ο μέχρι τώρα διπολισμός του χάους,τρομάρα τους και τρομάρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.