7/10/19

Διπολικό ξέσπασμα από Τραμπ: «Θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας»



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τη μία εγκαταλείπει τους Κούρδους από την άλλα απειλεί τους Τούρκους και στο τέλος υπερασπίζεται το ισλαμικό κράτος.
Οι ΗΠΑ άναψαν το πράσινο φως για επέμβαση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία, αδειάζοντας στεγνά (για μία ακόμα φορά) τους Κούρδους και δημιουργώντας στην ουσία προβληματισμό στην Ελλάδα, για το πόσο θα ανταποκριθεί η αμυντική συμφωνία που εγκαινιάστηκε με την πρόσφατη άφιξη του Πομπέο.

Η στάση των ΗΠΑ δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες αμφιβολίες μετά το tweet του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο σχολίασε τις εξελίξεις, την ώρα που τα τουρκικά στρατεύματα περιμένουν σήμα για να εισέλθουν στη Συρία.

«Όπως έχω πει ξεκάθαρα στο παρελθόν, και απλά για να το επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε το οποίο κατά την σπουδαία και απαράμιλλη σοφία μου, θεωρηθεί εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (το έκανα ξανά στο παρελθόν!).

Πρέπει μαζί με την Ευρώπη και άλλους να έχουν το νου τους στους αιχμαλώτους μαχητές του ISIS και τις οικογένειές τους. Οι ΗΠΑ έκαναν πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένης και της αιχμαλωσίας του 100% του Ισλαμικού Κράτους. Είναι ώρα τώρα και για άλλους στην περιοχή, κάποιοι με μεγάλο πλούτο, να προστατεύσουν τα ίδια τους τα εδάφη. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος από τη μία εγκαταλείπει τους Κούρδους από την άλλα απειλεί τους Τούρκους και στο τέλος υπερασπίζεται έμμεσα το ισλαμικό κράτος...

Αν αυτό δεν είναι διπολικό ξέσπασμα, τότε ποιο είναι;

7 σχόλια:

  1. " ....κατά την σπουδαία και απαράμιλλη σοφία μου..." !
    Μά εἶναι δυνατόν;;;
    Μόνη λογική ἐκδοχή, νά ἔχει στήσει παγίδα στήν Τουρκία, καί νά ἔγραψε τά περί "σπουδαίας και απαράμιλλης σοφίας του" θέλοντας ἁπλῶς νά πῆ, ὅτι μόνος του θά κρίνῃ πότε ἔγινε ἡ ὑπέρβαση ὁρίων, τά ὀποῖα εἴτε ἔχει θέσει στόν Ἐρντογκάν, εἴτε τοῦ τά ἔχει σαφῶς....ὑπονοήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν κατάλαβε τίς επιπτώσεις αυτού πού έκανε, κάποιος του τα εξήγησε και τώρα λέει μαλακίες για να το καλύψει ...
    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oχι.
    Δεν είναι τρελός.
    Τους αφήνει απροστάτευτους ΟΛΟΥΣ.
    Και τους τούρκους και τους Κούρδους και τους βρωπαίους(άρα και εμάς).
    Τους αφήνει να κάνουν ό,τι νομίζουν γιά το συμφέρον τους...
    Με ό,τι αυτό μπορεί να είναι...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα πούμε ότι μας ρίχνει όλους στον Καιάδα;
      Στο χάος;
      Νομίζω,ναι...
      Αποφασίζει να αποστασιοποιηθεί...
      Εξάλλου αυτό ήταν και το αίτημα των αμερικανών ψηφοφόρων.
      Αφήνει την Σ.Αραβία τετ-α-τετ με το Ιράν και στο βάθος το Ισραήλ να μαζεύει ότι περισσεύει...
      Αφήνει εμάς,τo KKE,τo AKEΛ,το ΔΗΚΟ,τον Τσύριζα,την μερα 85,τους ψυχοπονιάρηδες βρωπαίους, τον Ασαντ,την Ρωσία και τους Κούρδους του ΡΚΚ,του YPG,του PYD,του Ταλαμπανί και του Μπαρζανί με τους τούρκους του Ερδογάν των γκρίζων αλεπούδων,του Γκιούλ,του Κεμάλ και του Νταβούτογλου...και τους ISIS...
      Θα'πρεπε να τόχε κάνει από το 1974...Αλλά τότε ήταν πιτσιρικάς...

      Διαγραφή
  4. Οπως λεει ενα παλιό γνωμικό ..το σπίτι δεν χαλάει απο τις υποςχεςεις....
    Πολλώ δε μάλλον που εμεις τοσο στο κυπριακό όσο και στα λοιπά ελληνοτουρκικα εχουμε φλομώσει απο υποςχεςεις και ..βαρύγδουπες (λεκτικές και μονο) καταγγελίες της γειτονος τοσο στον ΟΗΕ όσο και σε αλλα φορα..
    Ετσι και αυτη η (λεκτική μεχρις αποδείξεως του εναντίον)κωλοτουμπα ειναι για να εξουδετερώσει την εσωτερική του αντίδραση που δημιούργησε και μονον,γιατι ας μην κρυβόμαστε η μεχρι τωρα πρακτική του δειχνει οτι το σουλτάνο αφ ενος τον εχει παει στα πούπουλα και...με το μαλακό...,μη τυχόν και τον κακακαρδισει..αλλα αφ έτερου, εκείνο που μετράει στη ουσία ειναι το τι κανει και οχι τι λεει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.