1/10/19

Εκτέλεση βάσει... ποσόστωσης!



Απόσπασμα από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου το 2006 για την καταδίκη των εγκλημάτων του κομμουνισμού:
Επεξηγηματικό Μνημόνιο
25. "Η κομμουνιστική εξουσία έχει εξαρχής χαρακτηριστεί από τη μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για να επιτύχουν και να διατηρήσουν την εξουσία, τα κομμουνιστικά καθεστώτα πήγαν πιο πέρα από τις ατομικές δολοφονίες και τις τοπικές σφαγές, ενσωματώνοντας το έγκλημα στο σύστημα εξουσίας. Είναι αλήθεια πως αρκετά χρόνια μετά την εγκαθίδρυση του καθεστώτος στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, και μετά από δεκάδες χρόνια στην Σοβιετική Ένωση και την Κίνα, ο τρόμος έχασε λίγο από την αρχική του ισχύ.
 Ωστόσο η «ανάμνηση του τρόμου» έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στις κοινωνίες και η ενδεχόμενη απειλή υποκατέστησε τις πραγματικές ωμότητες. Ακόμα, αν εμφανιζόταν ανάγκη, τα καθεστώτα κατέφευγαν στον τρόμο όπως φαίνεται από την Τσεχοσλαβακία το 1968, την Πολωνία το 1971, 1976 και 1981 ή την Κίνα το 1989. Αυτός ο κανόνας ισχύει για όλα τα ιστορικά και τρέχοντα κομμουνιστικά καθεστώτα ανεξαρτήτως χώρας. 
Για τη συνέχεια MarketNews











5 σχόλια:

  1. Ο Θάνος Τζίμερος ήταν γνωστός για τις νεοφιλελεύθερες θέσεις του όπως αυτές διατυπώθηκαν αρχικά από τον καθηγητή Μίλτον Φρήντμαν. Αυτές τις απάνθρωπες θέσεις τις απορρίπτει ένα σημαντικό μέρος των πολιτών που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία.
    Ο Θάνος Τζίμερος ήδη επεκτείνεται ιδεολογικά στον χώρο του αντικομμουνισμού όπως διαμορφώθηκε μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο δηλαδή στην εποχή του «ψυχρού πολέμου» , τότε που είχαμε την αντιπαράθεση των δυτικών χωρών με την Σοβιετική Ένωση και τα κράτη της τρίτης διεθνούς.
    Τα χρόνια πέρασαν ο τότε κομμουνισμός κατέρρευσε (εδώ και τριάντα χρόνια), να όμως που ο Θάνος Τζίμερος συγκόλλησε πρόσφατα τον απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό με το φάντασμα του αντικομμουνισμού. Όμως ο κομμουνισμός όπως τον γνώρισαν κάποιοι λαοί σήμερα συγκινεί ελάχιστους πολίτες.Συνέπεια αυτού ο αντικομμουνισμός αφήνει αδιάφορη την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, και είναι χρήσιμος μόνο στην ακροδεξιά που τον συντηρεί ως πολιτικό επιχείρημα.
    Ο Θάνος Τζίμερος ως πολιτικός βρυκόλακας ξέθαψε τον μακαρίτη κομμουνισμό για να ενισχύσει την «πολιτική» φαρέτρα του με τα βέλη του αντικομμουνισμού που είναι ίσης αξίας με τα άσφαιρα πυρά.
    Ποια είναι σήμερα η ανταπόκριση του κοινού στα πολιτικά «ιδεώδη» (νεοφιλελευθερισμός και αντικομμουνισμός) του Θάνου Τζίμερου που είναι αρχηγός στην «Δράση»;
    Πόσες ψήφους πήρε η «Δράση» του Τζίμερου στις τελευταίες Ευρωεκλογές , και στις τελευταίες εκλογές για το Ελληνικό κοινοβούλιο;
    Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί πανεύκολα να μάθει σε αριθμούς για την λιλιπούτεια δημοφιλία που απολαμβάνει ο Θάνος Τζίμερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Χρήστος,

      Ασχέτως ποιος υπογράφει το ανωτέρω κείμενο (είτε τον λένε Τζήμερο, είτε Χαράλαμπο είτε Νίκο είτε Τάκη είτε Δήμητρα), θεωρείς πως υπάρχει κάπου λάθος; Μήπως θεωρείς πως ο κομουνισμός είναι «καλό πράγμα»; Μήπως θεωρείς πως ο κομουνισμός αδικείται όταν τον χαρακτηρίζουμε εξίσου φρικιαστικό κι αποτρόπαιο όσο και ο ναζισμός;

      Με λίγα λόγια, το θέμα μας είναι το φαινόμενο «κομουνισμός» ως ντροπή για την Ανθρωπότητα ή ποιος γράφει για αυτό; Μήπως κάποιος σου δείχνει τον ουρανό κι εσύ κοιτάς το δάκτυλο;

      Διαγραφή
    2. Pointman (1/10/19 8.38μμ)
      1)Αναφέρεσαι σε «λάθος» Εγώ δεν αναφέρομαι σε «λάθη». Αναφέρομαι σε πολιτικές θέσεις και τις σχολιάζω αρνητικά
      2)Για τον κομμουνισμό έγραψα κάτι που δεν αμφισβητεί ούτε ο κομμουνιστής ούτε ο ακροδεξιός.Δεν χαρακτήρισα ως «καλό» η κακό πράγμα τον κομμουνισμό.Γιατί εσύ με ρωτάς αν είναι «καλό πράγμα»;
      3)Σήμερα μόνο οι ακροδεξιοί της Ευρώπης επιμένουν να χαρακτηρίζουν τον κομμουνισμό εξίσου φρικιαστικό και αποτρόπαιο όσο ο ναζισμός. Εγώ διαβάζοντας την ιστορία θεωρώ ότι η εξίσωση κομμουνισμού και ναζισμού είναι αδιανόητη, παράλληλα όμως η εξίσωση αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην ακροδεξιά γιατί είναι το κύριο (αν όχι το μόνο) πολιτικό επιχείρημα της.
      4)Το «θέμα σου είναι το φαινόμενο κομμουνισμός» Όμως.
      - Ο κομμουνισμός δεν είναι σήμερα φαινόμενο.
      - Ο κομμουνισμός σήμερα είναι πολιτικό φαινόμενο του παρελθόντος.Σήμερα είναι ουσιαστικά νεκρός (συγκινεί ελάχιστους πολίτες).
      - Σήμερα επικαλούνται τον αντικομμουνισμό οι πολιτικοί βρικόλακες όπως ο Θ.Τζίμερος
      - Ο κομμουνισμός κρίθηκε από την ανθρώπινη κοινωνία , και η επανεξέταση του κομμουνισμού είναι αναίτια.
      - Σήμερα έχουμε ένα πολιτικό φαινόμενο. Την επανεμφάνιση των φασιστικών και των ναζιστικών αρχών.Αυτό το φαινόμενο θεωρώ ότι αποσιωπάται εκ του πονηρού.
      5)Εγώ σχημάτισα πολιτική άποψη μετά από διάβασμα των διάφορων ερμηνειών για τον κομμουνισμό για να έχω σφαιρική γνώση και να είμαι αντικειμενικός κριτής. Έτσι δεν περιμένω να που δείξει κάποιος τον ουρανό, και φυσικά δεν κοιτώ - όπως μου γράφεις- το δάκτυλό μου. Με την σειρά προτείνω εσύ να μη κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου.
      ΥΓ.
      α)Εντολέα- για να μη σχολιάσω τα γραφόμενα του Τζίμερου ή του Χαράλαμπου- δεν αναγνωρίζω
      β)Πολύ ευχαρίστως θα ανταλλάξω εκ νέου μαζί σου πολιτικές απόψεις

      Διαγραφή
  2. Μην ασχολείστε με τον υπάλληλο τους Σόρος, των 1500 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dimitri (1.10/19 7.09 μμ)
    Πώς σχολιάζεις αυτά που έγραψα;
    Πού συμφωνείς και που διαφωνείς;
    Ποιος είναι υπάλληλος αυτού του Σορος;
    Εγώ γνωρίζω ότι κάποιος Σόρος είναι αδίστακτος δισεκατομμυριούχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.