1/10/19

Η κατασκευή οπλικού συστήματος με λέιζερ εγκρίθηκε στην Τουρκία


Προορίζεται για να δουλέψει πάνω σε μαχητικά αεροσκάφη.

Με επιτυχία πέρασε τα ειδικά τεστ στην Τουρκία οπλικό σύστημα που χρησιμοποιεί λέιζερ.

Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας, Μουσταφά Βαράνκ, ο οποίος μοιράστηκε βίντεο με την παρουσίαση του νέου όπλου εν δράσει.

Το σύστημα, με 1,25 κιλοβάτ ισχύ μπορεί να κόψει ατσάλινη θωράκιση 3 μιλιμέτερ από τα 500 μέτρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατάρριψη drone.

Ζυγίζει 400 κιλά και δοκιμάστηκε πάνω σε τεθωρακισμένο όχημα τύπου Cobra, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν πάνω σε μαχητικά αεροσκάφη.

Το ARMOL αναπτύχθηκε από το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBITAK) σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας Πληροφοριακής Ασφάλειας (BILGEM), το οποίο είχε αναπτύξει άλλα οπλισκά συστήματα με λέιζερ, οπως το YGLS.

Την ίδια ώρα η Τουρκία παράγει τα δικά της drones (πρόσφατα παραδόθηκαν 6 Bayraktar TB2 στη Γενική Διοίκηση της Στρατοχωροφυλακής). Η Ελλάδα τώρα προσπαθεί να μπει σε αυτόν τον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (πρόσφατα πιστοποιήθηκε το πρώτο ελληνικό drone, OURANOS, σε συνεργασία με το ΑΠΘ), με τους γείτονες να το προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, αναπτύσσοντας οπλικό σύστημα για την καταστροφή τους.


7 σχόλια:

  1. Χαχαχ.

    Ήμαρτον ! Τι κοτσάνες είναι αυτές που αναπαράγονται; 1.25 kw ούτε πιστολάκι για τα μαλλιά να ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι λαθος το νουμερο. Η ισχυς εξοδου για στρατιωτικη χρηση ειναι μινιμουμ απο 10 κιλοβατ...εως και μεγαβατ αναλογα τι κανεις. Το 10 ειναι για μαξιμουμ 1 χιλιομετρο χρηση και μισο χιλιοστο λαμαρινα .. Απ τα 25 -60 ..κατι κανεις σε 5-6 χιλιομετρα..Οι Αμερικανοι εκαναν ενα οπλο με συνδιασμο 5 λεηζερ εμποριου των 5 Κιλοβατ δηλ ..25. Οχι για πολυ μακρυα. Αναμεσα στα πολλα φυσικα ισχυροτερα και αναλογα πολλων παραμετρων και στοχων.Για βαλιστικους πυραυλους θελει μεγαλη ισχυ πολυ.Οπλο λεηζερ αν ξερεις κι εχεις μια ομαδα καλη ..φτιαχνεις σχετικα φτηνα ..ευκολα..και με χρηση εμπορικων λεηζερ δηλ.βιομηχανικων. Πιστευω αυτο εκανε η Ασελσαν..Μη φανταζεστε οποια εξωτικη τεχνολογια.Απλα εκει εχουν θεληση.Εδω ..τακα τακα..δικηγορων . Εχει διαφορα μεγαλη.Αλλο αερας...αλλο πατερας.

      Διαγραφή
  2. Ναι 1,25 kilowatt αλλά τι kilowatt, τούρκικα όχι αστεία. Είναι βέβαιο πως το επόμενο μαχητικό της Ρωσίας της Αμερικής της Κίνας και ίσως και της Ευρώπης θα φέρει αυτή τη γκουμούτσα – υπερόπλο.
    ΥΓ Εδώ αναρτήθηκε το θέμα με τα θωρακισμένα τις μπαρούφες που σερβίρουν οι απέναντι και την αναπαραγωγή που γίνεται εδώ. Είπαμε είναι καλοί στην προπαγάνδα εμείς όμως τι μύγες χάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειχα γράψει παλαιότερα Βαλτε τους φοιτητες του Πολυτεχνείου να κάνουν έρευνα για την άμυνα και μειώστε τη θητεία τους ! Θα δείτε ποσα ντροουνς θα φτιάξουμε.Ει δυνατόν και θητεία σε εργοστάσια του στρατού στην Αθήνα οπως έκανε ο Χιτλερ με τους φυσικούς για να φταίξει ατομικη βόμβα...Το ίδιο κανει ακι το Ιράν και απο ψωροκωσταινα σε 30 χρονια έγινε υπερδύναμη.Ολα τα όπλα αντιγράφονται ... Η επιστήμη μια ειναι...
    ΥΓ : υπάρχει έρευνα φοιτητών για παθητικό ραντάρ εντοπισμού ντροουνς με σηματα της τηλεόρασης ? Για ψάξτε τις πτυχιακές και διδακτορικές εργασίες να δείτε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1,25 κW, όταν μπορείς να το κατευθύνεις σε μέγεθος σημείο, δεν είναι πλάκα. Απλώς, δεν είναι κάτι που να μπορεί να απειλήσει, πέρα από τα UAV που έχουν τα τακτικά στρατεύματα.
      Όσο για τις εργασίες, εν μέρει συμφωνώ, καθώς η εμπλοκή με τέτοια θέματα τις περισσότερες φορές είναι στο πνεύμα του τούρκου. Πολλά λόγια και έργο τα ωραία γραφικά στο powerpoint.

      Διαγραφή
  4. Η ουσια ειναι οτι συνεχως φτιαχνουν και κανουν τεραστιες εξαγωγες πολεμικου υλικου ενω εδω διαβασαμε οτι σκεφτονται να δωσουν τα Ναυπηγεια του Σκαραμαγκα παλι στους Γερμανους που τα εκλεισαν για αρκετα χρονια αφουν αφησαν τα Υ/Β να σκουριαζουν και εθεσαν βετο να μην κατασκευαζεται ουτε βαρκα.
    Επισης αυτα τα καθικια με DNA ναζι απαιτησαν την μεγαλυτερη δεξαμενη του Ναυπηγειου και της Μεσογειου να μην την χρησιμοποιησουμε αλλα να δοθει για ΣΚΡΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αν εισαι αλητης κι εσυ κι η μανα σου ..την δινεις για Σκραπ...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.