12/10/19

Ταγίπ, κάντο όπως ο Χίτλερ και ο Σαντάμ - Οι καθεύδοντες σε Αθήνα και Λευκωσία να ξυπνήσουν επιτέλους, γιατί οι αφέλειες πληρώνονται ακριβά!!!


Του Σάββα Καλεντερίδη
Η Τουρκία επί δύο και πλέον χρόνια είχε κοινά σύνορα μήκους 400 χλμ με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.
Ήταν τότε που οι τζιχαντιστές, σε μια ανάπαυλα μετά τους αποκεφαλισμούς, την πυρπόληση ζωντανών ανθρώπων που ήταν χειροπόδαρα δεμένοι, και την ρίψη ομοφυλοφίλων από ταράτσες πολυκατοικιών στην οιονεί πρωτεύουσά τους Ράκκα, φιλοξενούνταν σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Άγκυρα, για να κανονίσουν τις δοσοληψίες και το εμπόριο πετρελαίου με την οικογένεια του Ερντογάν.
Ήταν τότε που οι τζιχαντιστές αποκεφάλιζαν ανθρώπους και κάρφωναν τα κεφάλια τους στον περίβολο της κεντρικής πλατείας της Ράκκας, τότε που οι «συνάδελφοί» τους ήταν στην κυριολεξία χέρι-χέρι, σαν κανονικά φιλαράκια, με τους Τούρκους στρατιώτες, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Ήταν τότε που οι τζιχαντιστές είχαν αποκλείσει πανταχόθεν την ηρωική πόλη Κομπάνι και τους λιγοστούς κατοίκους και αγωνιστές, κάνοντας επιθέσεις ακόμα και από το έδαφος της Τουρκίας, με την άδεια των αρχών του κράτους του κυρίου Ερντογάν.
Ήταν τότε, τις 7 Οκτωβρίου 2014, που ο κ. Ερντογάν, δήλωνε από τη γειτονική πόλη Αντέπ ότι «από ώρα σε ώρα το Κομπάνι πέφτει».
Ήταν τότε που το Ισλαμικό Κράτος κατήγαγε παντού και έναντι όλων νίκες, με κίνδυνο να προελάσει ακόμα και εναντίον της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να ελέγξει ολόκληρη τη Συρία με το κράτος της, να αποκτήσει πρόσβαση στη Μεσόγειο και να καταστεί πλέον μια σοβαρότατη απειλή όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.
Όλο εκείνο το διάστημα, η Τουρκία και ο νέος Χίτλερ, που ακούει στο όνομα Ερντογάν, που είχε κοινά «σύνορα» περίπου 400 χλμ με τους πραγματικούς τρομοκράτες, χαμογελούσε κάτω από τα μουστάκια του για τις επιτυχίες του Ι.Κ. αλλά και για την εκδίκηση που έπαιρνε για όλους τους μουσουλμάνους από την «κακή Δύση».
Όλο εκείνο το διάστημα ο νέος Σαντάμ που επίσης ακούει στο όνομα Ερντογάν, δεν επικαλέστηκε στην εγκατάσταση των ισλαμιστών τρομοκρατών κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, για κάνει μια επιχείρηση εισβολής και κατοχής σε μια ξένη χώρα, όπως έκανε στην Αλ Μπαμπ, το Αφρίν, με την άδεια της Ρωσίας και τις δύο φορές, όπως έκανε το 1974 στην Κύπρο, όπου τα στρατεύματα κατοχής παραμένουν μέχρι σήμερα, όπως θα παραμείνουν και στο έδαφος της Συρίας, παρά τις διαβεβαιώσεις του νέου Χίτλερ-Σαντάμ.
Τότε, οι ΗΠΑ και ο διεθνής συνασπισμός εναντίον του Ι.Κ., μένοντας έκθαμβοι από την ηρωική αντίσταση των Κούρδων στο Κομπάνι, διαπίστωσαν ότι ο μόνος στρατός που μπορούσε να νικήσει στο έδαφος τους ισλαμιστές τρομοκράτες, ήταν οι Κούρδοι του YPG.
Τότε παρείχαν στους ηρωικές μαχητές και μαχήτριες του YPG αεροπορική υποστήριξη και υποστήριξη σε όπλα και πυρομαχικά, για να υποστεί το Ι.Κ. την πρώτη στρατηγική του ήττα, για να ακολουθήσουν οι άλλες ήττες στην Ιεράπολη/Μένπετζ, τη Ράκκα, την Ντερ εζ Ζορ και στο τέλος η σχεδόν πλήρης εξουδετέρωση του Ι.Κ.
Για να συνεννοούμαστε.
Αν δεν ήταν οι Κούρδοι του YPG, το Ι.Κ. θα είχε επικρατήσει σε ολόκληρη τη Συρία. Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, ξεκίνησε με αεροπορικές επιθέσεις τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015, δηλαδή ένα χρόνο μετά την στρατηγική ήττα του Ι.Κ. στο Κομπάνι και αφού είχε υποστεί κι άλλες ήττες στο εσωτερικό της Συρίας, ανατολικά του Ευφράτη, χάνοντας το στρατηγικό βάθος, που είχε ανάγκη για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ στην ένθεν του Ευφράτη επικράτεια της Συρίας.
Ο πόλεμος των Κούρδων του YPG ολοκληρώθηκε το 2017, με τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες του συνασπισμού να τους παρέχουν αεροπορική υποστήριξη και υποστήριξη σε όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό.
Όμως όλα αυτά τα χρόνια οι Κούρδοι, που εξάλειψαν μια τεράστια απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης και της Δύσης γενικότερα, έχασαν στα πεδία των μαχών πάνω από ένδεκα χιλιάδες νέες και νέους, δηλαδή το απάνθισμα της νεολαίας τους, ενώ ταυτόχρονα ίδρυσαν και δομές αυτοδιοίκησης. Αυτοί εξασφάλισαν συνθήκες ειρηνικής και ασφαλούς διαβίωσης σε Κούρδους, Άραβες, Ασσύριους και Αρμένιους κατοίκους της περιοχής που είχαν υπό τον έλεγχό τους και δηλώνοντας προς όλους και όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν επιδιώκουν απόσχιση από τη Συρία αλλά την αναγνώριση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, δηλαδή ενός είδους αυτονομία στα πλαίσια μιας ενιαίας Συρίας.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ενώ οι Κούρδοι πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος για την ασφάλεια και την ειρήνη στη Συρία, την Ευρώπη και τη Δύση, ενώ οι Κούρδοι του PYD/YPG εξασφαλίζουν συνθήκες ειρηνικής και ασφαλούς διαβίωσης στην περιοχή που είχαν υπό τον έλεγχό τους, ενώ κανείς στον κόσμο δεν τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες, ενώ όλα αυτά τα χρόνια που είναι αυτοί που έχουν κοινά σύνορα με την Τουρκία και όχι οι εγκληματίες ισλαμιστές τρομοκράτες του Ι.Κ., η Τουρκία από τα τέλη του 2018 αρχίζει να εκβιάζει τις ΗΠΑ. Απαιτεί την εκδίωξη των Κούρδων από την παραμεθόριο περιοχή και την δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας», στην οποία τη θέση των υπό εκδίωξη και εθνοκάθαρση Κούρδων θα πάρουν Άραβες σουνίτες μουσουλμάνοι, με την χρηματοδότηση της Ε.Ε., όπως απαιτεί ανερυθρίαστα αυτή η νεοναζιστική-ισλαμιστική απειλή που ορθώνεται και εξαπλώνεται στην περιοχή, με την ανοχή και την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όπως αποδεικνύεται από χθες με την έναρξη της επιχείρησης εισβολής στη Συρία από τα στρατεύματα της Τουρκίας, που συνεπικουρούνται από συμμορίες τζιχαντιστών που εξοπλίζει και πληρώνει αδρά το τουρκικό κράτος.
Το ιλαροτραγικό της υπόθεσης είναι ότι αυτή η επιχείρηση, που, εκτός των Κούρδων, θα εξοντώσει τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα και ό,τι απέμεινε από τους Ασσυρίους χριστιανούς που γλύτωσαν από το γιαταγάνι της γενοκτονίας της δεύτερης δεκαετίας του 20ού αιώνα, έχει λάβει το όνομα «Πηγή Ειρήνης», κατ’ αντιστοιχία της «Επιχείρησης Ειρήνης» του 1974, που εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε, πέραν της βαρβαρότητας εκείνων των ημερών, καραμπινάτη επιχείρηση εισβολής και κατοχής που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ό,τι επένδυση και να προσπαθεί να της βάλει η Άγκυρα. Η βαρβαρότητα είναι βαρβαρότητα, ό,τι όνομα και να της βάλεις.
Τέλος, για τους καθεύδοντες σε Λευκωσία και Αθήνα, καλό είναι να σταθμίσουν όλα όσα γίνονται εναντίον των Κούρδων από τους συμμάχους τους για χρόνια στα πεδία των μαχών, Αμερικανούς και Ρώσους, να μελετήσουν τις υποσχέσεις, που τους είχαν δοθεί και το πισώπλατο μαχαίρωμα που έφαγαν μέρα μεσημέρι και από τον Τραμπ και από τον Πούτιν.
Συμπέρασμα.
Ενισχύστε και θωρακίστε Κύπρο και Ελλάδα, φυλάξτε τα σύνορα, κάντε σχέδια και ισχυροποιείστε την εθνική άμυνα αντί να μετατρέπετε τα στρατόπεδα σε ξενοδοχεία πραγματικών ή εν δυνάμει συμμάχων των εισβολέων σήμερα στη Β. Συρία, αύριο στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη, γιατί το νεοναζιστικό-ισλαμικό τσουνάμι έρχεται με διάφορους τρόπους και σε μας.
Καιρός να διδαχτούμε από όσα συμβαίνουν δίπλα μας αλλά και μέσα στο σπίτι μας.
Οι αφέλειες πληρώνονται σκληρά.
Δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και το Pontos-news

51 σχόλια:

  1. "Ενισχύστε και θωρακίστε Κύπρο και Ελλάδα, φυλάξτε τα σύνορα, κάντε σχέδια και ισχυροποιείστε την εθνική άμυνα .... γιατί το νεοναζιστικό-ισλαμικό τσουνάμι έρχεται με διάφορους τρόπους και σε μας. Καιρός να διδαχτούμε από όσα συμβαίνουν δίπλα μας αλλά και μέσα στο σπίτι μας. Οι αφέλειες πληρώνονται σκληρά":

    Θά πληρωθοῦν οἱ ἀφέλειες καί οἱ βλακεῖες σκληρά πλέον,
    σέ προσωπικό ἐπίπεδο, θά λήξει ἡ "ἑτεροδικία" τῶν κρατούντων,
    διότι ἀφοῦ ἀλλάζουν πλέον τά ὅρια ἀνοχῆς ὅλων ἀνεξαιρέτως,
    δημιουργεῖται μία δυναμική τέτοια,
    ὥστε κανείς δέν θά γλιτώσῃ
    ἀπό ὅσους τώρα θραύουν τά ὅρια ἀντοχῆς καί ἀνοχῆς τοῦ Λαοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε, κύριε Καλεντερίδη! Τα είπατε όλα!

      Κύριε Καβάσιλα,

      Δε θα πάθουν τίποτα οι κρατούντες, όπως δεν έπαθαν και για τη χρεωκοπία, για τα Ίμια, για τα δομημένα ομόλογα, για το γεγονός πως το κράτος επένδυε τα χρήματα των συνταξιοδοτικών ταμείων αποκλειστικά σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου, κλπ

      Την απάντηση για το γιατί δε θα πληρώσουν τίποτα, την έχει δώσει αναλυτικά ο κ. Σταύρος Καλεντερίδης. Έχουν στήσει το Σύνταγμα και τους νόμους με τέτοιο τρόπο, που να είναι στο απυρόβλητο. Και επιπλέον, ελέγχουν τις κορυφές της δικαιοσύνης. Όλοι έχουν τους "δικούς τους" εισαγγελείς, δικαστές, ώστε να υπάρχει ισορροπία του τρόμου: "Δε θα σε πάω εγώ μέσα, για να μη με πας εσύ μέσα αύριο, που θα είσαι εσύ πάνω".

      Θα πουλήσουν τη δοκιμασμένη συνταγή: "Μας εξαπάτησαν οι Αμερικανοί και πολεμήσαμε ηρωικά έναντι αριθμητικά υπέρτερων και καλύτερα εξοπλισμένων δυνάμεων. Είχαμε και την κρίση".

      Ο λαός έχει πλέον ποτιστεί με τη νοοτροπία του ραγιά, έχει μάθει να καταπίνει τα πάντα, στο όνομα της "δημοκρατίας" και του καθωσπρεπισμού (να γεμίσουμε τη χώρα πρόσφυγες, για να μη μας κατηγορήσει κάποιος ως φασίστες).

      Διαγραφή
    2. Δέν ἐλέγχουν παρά ὁρισμένες θέσεις καί όσους δέν ἔχουν αἴσθηση τοῦ ὅτι πρόκειται γιά "κλωστές" ἐξ Εὐρώπης, πού τάχα μᾶς δένουν.
      Δέν εἶναι τό Σύνταγμα καί οἱ νόμοι πού εἶναι στημένοι μέ συγκεκριμένο τρόπο, ἀλλά οἱ λεγόμενες ἀνεξάρτητες ἀρχές, καί κάποια ἀπό τά πρόσωπα στήν κορυφή, πολύ λίγα, καθώς καί στά ΜΜΕ.
      Αὐτοί εἶναι πού παρεμηνεύουν τούς νόμους καί πού ἀλλοιώνουν τό Σύνταγμα.
      Αὐτοί, στηρίζονται
      στήν γενική προχειρότητα πού διαχέουν τά ΜΜΕ,
      στήν ἄγνοια τοῦ Συντάγματος καί τῶν σκοπῶν τῶν νόμων ἀπό τήν μή χρήση τῆς κοινῆς λογικῆς μας,
      στήν ἐσφαλμένη ἀλλά διαδεδομένη ἀντίληψη ὅτι Σύνταγμα καί νόμοι εἶναι θέματα τῶν "εἰδικῶν",
      καί κυρίως στήν ἔλλειψη συντονισμοῦ καί πολιτικῆς κεφαλαιοποιήσεως τῆς ἀντιστάσεώς μας.

      Διαγραφή
    3. Εξαιρετικά σχόλια έστω και με διαφωνία στις αποχρώσεις.
      Μια παρατήρηση μονάχα στη δικαιολογία "μας εξαπάτησαν οι Αμερικανοί"
      Μια τέτοια δικαιολογία πιάνει επειδή ως λαός είμαστε αφελείς. Εδώ και 100 χρόνια το αγγλοσαξονικό σύστημα ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΟ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΚΙΑ ΣΥΜΜΑΧΌ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ. Κανείς δυτικός δεν θα προτιμήσει να πάει κόντρα στην Τουρκία για χάρη μας. Αντιθέτως όταν οι καταστάσεις ευνοούν την Τουρκία ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΤΟΥΡΚΟΦΑΣΙΤΕΣ να καταπίνουν ακόμα και ολόκληρη την Ελλάδα.

      Με λύπη παρατηρω ότι ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΌΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΈΝΟΙ.
      ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ή ΙΔΕΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕιΞΟΥΝ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΕΝΑΙ Ο ΠΑΤΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΈΧΟΥΝ ΠΑΡΑΣΎΡΕΙ ΤΟ 38% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ. Ενδεικτικό παράδειγμα : ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ - ΕΙΡΩΝΕΎΟΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΗΛΙΘΙΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΕΧΥΝ ΒΡΕΙ ΑΚΛΟΥΘΟΥΣ.

      ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΣ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

      Έπρεπε εδώ και δεκαετίες όσα ειμασταν ισχυροί να δείξουμε στις ΗΠΑ ότι σύμμαχοι χωρίς όρους ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ και αν ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΝΑΤΟ ΘΑ ΤΙΣ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΣΤΕΡΕΩΦΟΝΙΚΑ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
      ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ; ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΑΚΟΑ ΚΑΙ ΜΕ ΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΊΠΙΑ;

      ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΣΥΝΆΨΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΈΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΔΟΞΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΠΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΕΣ. Η ΤΟΥΚΙΑ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ , ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΆ ΚΑΝΕΙΣ ; ΟΧΙ. ΕΝΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΎΜΜΑΧΟ.

      ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΎΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ.

      Διαγραφή
  2. «…Oι ΗΠΑ υπό μια πολύ φιλική διοίκηση θα υποστηρίξουν το Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ θα παράσχουν βοήθεια σε όπλα και ενώ θα δώσουν ηθική υποστήριξη και υπεράσπιση στη διεθνή πίεση – όταν πρόκειται για τη χρήση βίας, το Ισραήλ πρέπει να είναι πρόθυμο και έτοιμο να υπερασπιστεί τον εαυτό του από μόνο του.»

    Διαβάστε με προσοχή το παραπάνω, στο άρθρο της Jerusalem Post. Είναι η επιτομή που καθορίζει τις σχέσεις με τις υπερδυνάμεις διαχρονικά, ή αλλιώς όπως λέει και ο σοφός λαός μας αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς μην περιμένεις να σε ξύσει άλλος.

    Αν σαν λαός δεν καταλάβουμε ότι με τον προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο, δεν θα μας βοηθήσει κανένας να τον αντιμετωπίσουμε και ότι θα πρέπει εμείς να καταβάλουμε το τίμημα για να τον αντιμετωπίσουμε μόνοι μας και να είμαστε πάντα έτοιμοι για την μεγάλη σύγκρουση που έρχεται, τότε δεν αξίζουμε να είμαστε ελεύθεροι, αλλά να είμαστε δούλοι και ραγιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαββα, το προδοτικο πολιτικο συστημα της χωρας, μετα το ξεπουλημα της Μακεδονιας, εχει ηδη αποφασισει το ξεπουλημα της Κυπρου και του Αιγαιου. Το μονο τους προβλημα ειναι, το πως θα το σερβιρουν στον ηλιθιο Ελληνικο λαο. Αρα, δε τους ενδιαφερει τιποτα απο αυτα που αναφερεις και το αποδεικνυουν καθημερινα, με την απουσια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς την προδοσία στρατιωτικών δεν μπορεί να γίνει καμία προδοσία από πολιτικούς. Και το 1974 στρατηγοί και όχι πολιτικοί έκαναν την μεγάλη προδοσία και υπάκουσαν τυφλά και άναδρα στον τότε υπόκοσμο που είχε στα χέρια του τις ΗΠΑ. Δεν μιλάω καν για τους γνωστούς χουντικούς, αλλά για τις γνωστές μεγάλες στρατιωτικές φίρμες που τότε έσφαζαν Έλληνες στρατιώτες στο μέτωπο, και που δεν αναγνώρισαν συντάξεις στους αναπήρους της Κύπρου μέχρι να το κάνει ο Τσοχατζόπουλος.
      Μην τρως την προπαγάνδα ότι για όλα φταίει ο λαός και οι πολιτικοί, φτιάχνει φυτά. Για όλα σε κάθε χώρα και σε κάθε πολίτευμα είναι υπεύθυνοι οι φύλακες.

      Διαγραφή
  4. Μια πρώτη σωστή ενέργεια θα ήταν η αναστολή του ειδικού τελωνειακού καθεστώτος Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΜΕΣΑ. Οτιδήποτε άλλο είναι πολιτική τύπου Chamberlain που απλά θα καθυστερήσει τα γεγονότα που έρχονται έτσι ή αλλιώς. Ακόμα και μεθυσμένοι Λουξεμβούργιοι πρέπει να είδαν πλέον καθαρά ότι οι φιλοδοξίες των απέναντι ξεπερνούν τον άμεσο περίγυρό τους. Φτάνει η τόση ανοησία να είμαστε φανατικότεροι των Τούρκων στο άπιαστο όνειρο μιας δήθεν Ευρωπαϊκής Τουρκίας. Δεν υπάρχει μέλλον της Τουρκίας στην Ευρώπη. Καλή και επίκαιρη η συμφωνία για τεχνική υποστήριξη των mirage. Ελπίζω να συζητήθηκαν περισσότερα απ’ όσα ανακοινώθηκαν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καθείς αν αναλάβει τις ευθύνες του. Πίεση παντού υπέρ αμυντικής θωράκισης, ακούραστη υπεράσπιση του έθνους σε κάθε συζήτηση με τους ηττοπαθείς και τους προσκυνημένους, εξάσκηση στο σημάδι και ότι άλλο μπορούμε ως εφέδροι στρατιωτές, εθελοντική προσφορά στο στρατό και ανάληψη πρωτοβουλιών που θα φέρουν κοντά όσους είναι ξύπνιοι για δημιουργία ισχυρών δικτύων προώθησης των σωστών εθνικών προσεγγίσεων. Είμαστε σε πόλεμο χωρίς ανταλλαγή πυρών και το δεύτερο δεν θα αργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό το άρθρο! ! Από τα λίγα που γράφονται χωρίς υπονοούμενα.
    Όλος ο κόσμος τι έχει να κερδίσει τόσο πολύ από τους Τούρκους που το μόνο που λέγαμε για αυτούς ότι είναι βόδια !!
    Γι το θέμα τώρα των Κούρδων εύχομαι να ξεκινήσει και στο εσωτερικό ένας ξεσηκωμός από τους Κουρδους εκεί και να φέρουν τα πάνω κάτω !!!!
    Και για μιά ακόμη φορά οι μεγάλες δυνάμεις ξεπουλανε τους φίλους τους και συμμάχους χωρίς ντροπή !!!
    Αυτοί που μας κυβερνούν ας θωρακίσουν την χώρα και τον Ελληνισμό μήπως και επιβιώσει ο Έλληνας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ κ. Καλεντερίδη: μην αδιαφορείτε (σαν Ινφογνώμονας!) για την περίπτωση Παναγιώτη-Ραφαήλ! ``να'' και το κράτος, ``να'' και ο πατριωτισμός, αν δεν μπορούμε να σώσουμε ένα βρέφος...ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν σε μια χωρα διαχρονικα δεν τιμωρουνται οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ οι ακρωτηριασμοι θα συνεχιζονται.
    Αυτη τη στιγμη που οι Μογγολοι ειναι εντος κυπριακης ΑΟΖ και επεκτεινονται πλησιον της Καρπαθου,Καστελοριζου, Κρητης αντι να θεσπισθει αμεσα Συμβουλιο Εθνικης Στρατηγικης και να γινουν ενεργειες ουσιαστικες με Στρατιωτικες συμφωνιες-ανταλαγματα με Αιγυπτο, Ισραηλ,Γαλια για αμεση ενισχυση(πχ πλοια Α/Α αμυνας κλπ) τι εχουμε;
    1ο. Εφαρμογη Αντικαπνιστικου
    2ο. Ατερμονες συζυτησεις για ψηφους Αποδημων
    3ο. Απαλειψη του Χ.Ο απο τα απολυτηρια
    4ο. Οτι Παπαρ.α μπορεις να φανταστεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόλεμο τώρα με την Τουρκία! Συνασπισμό με τους Κούρδους και συνεννόηση με όποιους από τους γειτονικούς λαούς Ισραήλ, Αίγυπτο,Λιβύη, Αρμενία, Βουλγαρία, και Κύπρο εννοείται για κοινή δράση απέναντι στους γενοκτονους. Οι Τούρκοι αν τα βάλουν με έναν κάθε φορά θα νικάνε αλλά η ισχύς εν τη ενωσει ημών. Η αεροπορία μας αεροπορία των Κούρδων για να μην προλάβουν οι Αμερικανοί να το υπερηφανευτουν πριν από μας. Τον δολοφόνο και ληστή τον σταματάς μόνο αποφασιστικά και όχι με αναβολες. Όλοι περιμένουν από τους Έλληνες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Εμποδιστε τους με κάθε μέσο στην Λιβύη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο, στο Κουρδιστάν. Δεν γίνεται να περιμένουμε αλλο. Ο υπουργός εξωτερικών μιλάει με τους ομότιμος που προανέφερα για δράση ή περιμένει τις φανφάρες του Τραμπ που θα εκτονωνουν τηνένταση χωρίς να κάνει τιποτα? Σκεφτείτε την ιστορική ευθύνη που θα βαραίνει τις πλάτες όλων μας αν δεν βοηθήσουμε ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΝΕΡΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνω με βρίσκει το όλα ή τίποτα αλλά χρειάζεται και μια προεργασία με τις προαναφερόμενες χώρες όπως και με ορισμένες μεγάλες δυνάμεις.

      Διαγραφή
  10. Θα ήταν σωστός έστω και εν μέρει ο συλλογισμός του τίτλου ..."Οι καθεύδοντες σε Αθήνα και Λευκωσία να ξυπνήσουν επιτέλους, γιατί οι αφέλειες πληρώνονται ακριβά..." αν πραγματικά ήταν αφέλειες. Ωστόσο εδώ έχουμε κατά σύστημα και κατ΄ επανάληψη τα ίδια εγκληματικά λάθη, και επειδή ότι κατά τον ίδιο τρόπο επαναλαμβάνεται δε μπορεί να είναι τυχαίο ούτε και αποτέλεσμα ύπνου για αυτό δεν νομίζω ότι κοιμούνται ούτε ότι είναι αφελείς. Ξύπνιοι είναι και επιτήδειοι και διεκπεραιώνουν εκουσίως την αποστολή τους. Απλά συνέχεια όλο και κάτι κατά περίπτωση προδίδουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σάββα θυμάμαι τον ενθουσιασμό σου για την ένωση των δύο κουρδικών καντονιών του Ιράκ και της Συρίας.
    Σαν case closed...

    Δεν τα είχες φανταστεί όλα αυτά που γίνονται σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ δεν τα είχαν φανταστεί οι συνεργάτες του Τραμπ στο Λευκό Οίκο, θα το είχα φανταστεί εγώ;

      Διαγραφή
  12. Αρθρο και ολα τα σχολια σημερα ειναι εξαιρετικα.
    Αξια θαυμασμου.
    Δεν λενε μονο τι θα κανουμε ολοι στο εξης.Ουτε ο κ.Καλεντεριδης λεει γιαυτο.
    Με εκλησεις δεν γινεται τιποτε οταν τις κανεις στους αρχηγους κι εκτελεστες της χωρας μας ..εδω και 50 χρονια.
    Ειναι καλυτερα να πεθανουμε με την γνωση των πραγματων η με αυτην την γνωση οπλο να βγαλουμε ενα συμπερασμα τελικο για ενεργητικη αντιδραση αμεση ? Οργανωθηκαν οι Κουρδοι διαβολε.Τι θα γινει με μας ?? Θα χτισουμε το κτηριο με τα αρχεια της ?? Για ποιους στο μελλον ?? Δεν προκειται να αλλαξουν στην κυβερνηση ποτε.Ποσο θελει να το καταλαβει κανεις ?? Αν ηταν να αλλαξει κατι δεν θαχε αναγκη πιεσεων.Θα αλλαζε ηδη απο μονο.
    Αν δεν αλλαξει ομως τωρα ολη η χωρα θα καταστραφει 100%.
    Τι περιμενουμε ?? ΠΟΙΟΝ ?? Την τυχη ?? Καζινο ειναι η χωρα μας ?? ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ?? Εχουμε ανεση χρονου ?? Κι αν δεν ελθει η τυχη ??? Πητε τι θα γινει ??
    Ειληκρινα απαντηστε τι ...
    Τι λοιπον ?? Τι λεει η λογικη σας ?? Δωστε περιγραφες...
    Τι θελουμε ?? Να μεινει πισω ??
    Μια λιμνη με δακρυα ??
    Γιατι δεν κλαινε οι Κουρδοι ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευριπίδης Μπίλλης
    Αν και κάθε ΑΝΘΡΩΠΟΣ εύχεται η βάρβαρη εισβολή των τούρκων στη Συρία να είναι ο τάφος της, εξ ίσου βάρβαρη είναι και η αντιμετώπιση από την «πολιτισμένη» ανθρωπότητα της βάρβαρης εισβολής των τούρκων. Που θα εκδιώξει από τις ίσως για χιλιετίες εστίες τους κούρδους κατοίκους.

    Δημεύοντας τα σπίτια τους και το βιός τους και δολοφονώντας άνδρες γυναίκες και παιδιά.

    Για ποιον υπεύθυνο να μιλήσει κανείς πρώτα για την ανθρώπινη αυτή τουρκική ζούγκλα.
    Για τον Τραμπ που λέει ένα σωρό βλακείες αφού παρέδωσε απάνθρωπα τους Κούρδους ως βορά στους τούρκους;
    Για το Πούτιν που υποστηρίζει τον νέο Χίτλερ Ερντογάν ή για το γελοίο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ; Με τον Γενικό του Γραμματέα που οι δηλώσεις του θυμίζουν τον «ημέτερο» Πρόεδρο της κατεχόμενης πατρίδας μας;
    Άστε την νεοναζιστική γερμανία που θα επιβάλει στην ΕΕ βλακώδεις μόνον δηλώσεις έχοντας υπόψη της μόνον το εργοστάσιο της VW που ιδρύει στην τουρκία.
    Χειρότερος από όλους όμως ο Τράμπ, που ανεξάρτητα του τι επιδιώκει, δέχθηκε και φέρει την ευθύνη για την απομάκρυνση από τις εστίες τους εκατοντάδων χιλιάδων Κούρδων. Για ζώνη δήθεν ασφαλείας των τούρκων σε ξένη χώρα και όχι στη δική τους. Και για τα άπειρα θύματα της εισβολής των τούρκων με κατάργηση κάθε διεθνούς δικαίου.
    Στόχος του προφανώς του φασίστα Ερντογάν, όχι η ασφάλεια του αλλά η εξόντωση των κούρδων της Συρίας. Που ο αιμοσταγής σουλτάνος θέλει να τους εξοντώσει ή να του κάνει άτομα χωρίς πατρίδα.
    Με όλους να παρακολουθούν απαθείς και να προβαίνουν για τη ψυχούλα τους μόνον σε «ωραίες» δηλώσεις του αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Dear Savva,

    Our government should hire you, a dozen career diplomats and send you the Washington to lobby a change of policy towards Turkey.
    The ultimate goal; to have the US declare the status of the Aegean falls under international law. Since the 80's, thanks to our Jewish allies, Turkey has convinced the US that resources should be shared equally.
    We have to stop writting Savva. I have contacts in DC to help us. Can we mobilize our own government to act?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να μας βάλουν οι αμερικάνοι να ανακυρήξουμε ΑΟΖ, να τελειώνει η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, καλό είναι να βγούμε από την παιδική χαρά και να μάθουμε ότι εδώ και χρόνια οι ΗΠΑ μας έχουν πει ότι ή θα δώσουμε μέρος των κοιτασμάτων μας σε Τουρκία, ή θα χάσουμε νησιά, ή να βρούμε μια λύση που θα έχει και τα δύο αυτά μέσα. Οι ΗΠΑ μας απαγορεύουν μέχρι στιγμής να ανακυρήξουμε ΑΟΖ και αυτά μην περιμένεις να τα ακούσεις από αναλυτές οι οποίοι έχου άδεια να βγαίνουν σε μεγάλα ΜΜΕ. Άκου τον Καρυώτη όμως στον 984, επιτέλους το είπε.

      Διαγραφή
  16. Αυτές είναι δηλώσεις ...

    Dozens of IDF reservists have called on Israel to provide military and humanitarian support to the Kurds in Syria following Turkey’s attack in the north of the war-torn country.

    “We, as Israelis and Jews, must not stand by when we see another nation abandoned by its allies and left defenseless,” read an online petition started by Maj. (res.) Yair Fink. “We remember very well the blood of our people, what happens when the nations of the world abandon the fate of a people.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγε στους Ισραηλινους..και θλιψη για μας ..που ουτε την ιδια μας την πατριδα δεν φυλαγουμε ..οχι τους Κουρδους.Κι οχι μονο..την ξεπουλανε κιολας αδιαφοροι.Και με την ανοχη και την ..εγκριση μας !! Με τις γελοιες φοβιες μας..και αρκετη ..ανανδρεια !!! Μας ξεφτιλιζουν Κουρδοι και Ισραηλινοι δειχνοντας αξιες μεγαλες...Κανεις δεν ανεχεται απ τους δυο να πουλανε την πατριδα τους και μαλιστα μια ολιγομελης δρακα παλιανθρωπων ..των ιδιων επι 50 χρονια.Αντιμετωπιζουν αφοβα πανοπλους εξωτερικους εχθρους κι οχι 1000 αοπλους εσωτερικους . Κι ουτε τους νοιαζει αν δεν πανε στο μπαρ..η στην ταβερνα...η αν κινδυνευσει οτι εχουν.Διοτι δεν ειναι αναξιοπρεπεις.
      Ας συνελθουμε γιατι και ρομπες θα γινουμε κι αλλο..και χαμενοι θα παμε..

      Διαγραφή
  17. Μου κάνει εντύπωση αυτός ο ηρωϊκός λαός που νίκησε τον πανίσχυρο ΙSIS υποχωρεί άτακτα μπροστά στους Τούρκους. Αν δεν μπορεί να αντισταθεί μην περιμένει να τον σώσουν άλλοι. Ο Ελληνικός λαός το 1821 ξεκληρίστηκε είχε περίπου 700,000 θύματα αλλά στο τέλος νίκησε, δεν ξέρω τι φταίει με τους Κούρδους, βαρέθηκα να τους ακούω να παραπονούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Νίτσο,

      Συγκρίνεται ο ISIS με την Τουρκία, που έχει το 2ο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ; O ISIS είχε περίπου τα ίδια όπλα με τους Κούρδους. Οι Τούρκοι έχουν αυτοκινούμενο πυροβολικό, UAV τα οποία έχουν θερμικές κάμερες και ικανότητα πτήσης όλο το 24ωρο, με αποτέλεσμα να μη μπορεί ούτε να κρύψει τις κινήσεις του τη νύχτα ο Κούρδος, άρματα, επιθετικά ελικόπτερα, F16, χιλιάδες κομμάντος. O ISIS τι από όλα αυτά είχε;

      Σε αντίθεση με την Ελλάδα που κοιμάται μια ζωή τον ύπνο του δικαίου και μόνο η μαζική χρήση UAV από τους Τούρκους, έχει τεράστια πλεονεκτήματα: 1) αναγνώριση στόχου, 2) παρακολούθηση κινήσεων όλο το 24ωρο, 3) μετάδοση συντεταγμένων θέσεων Κούρδων από ασφάλεια σε πυροβολικό-αεροπορία-κομμάντος και προσβολή τους με ασφάλεια, 3) προσβολή κουρδικών θέσεων απευθείας από οπλισμένα UAV.

      Τι να κάνει ο Κούρδος; Να γίνει αόρατος;

      Διαγραφή
    2. Μην ψαρώνεται με τα τούρκικα UAV (ΣμηΕΑ είναι η σωστή Ελληνική λέξη). Η Ελληνική απάντηση ετοιμάζεται. Υπάρχουν πολλά Ελληνικά μυαλά που ασχολούνται με το θέμα. Να έχετε λίγο υπομονή, λίγο να ασχοληθεί το κράτος με μικρή χρηματοδότηση των ερευνητικών προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη και θα τρίβεται τα μάτια σας.

      Διαγραφή
  18. Μην περιμένετε να κάνουν τίποτα τα κόμματα και οι πολιτικοί είναι ήσυχοι ότι κοιμόμαστε

    Το θέμα είναι τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε εμείς;

    Τι να κάνουμε έτσι ώστε να μην τους παίρνει να συνεχίζουν να προδίδουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Σάββα Καλεντερίδη:
    «Οικουμενικός Πατριάρχης: "Προσευχόμαστε οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να επιτύχουν τον σκοπό τους"» https://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio/19705-oikoumenikos-proseuxomaste-oi-tourkikes-enoples-dunameis-na-epituxoun-ton-skopo-tous?fbclid=IwAR3a_Jeal5w9Rin-zHhPz7vFQEBPD7oEE27fFJYJUpX0h78D74Pd9yS0jEA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια έλεγε και για την εισβολή στό Αφρίν ... σταθερός στις επιλογές του

      Διαγραφή
    2. Κυκλοφορεί από καλοπροαίρετους φίλους μια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον Ερντογαν, με την οποια εύχεται επιτυχία στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία.
      1. Πρόκειται για μια επιστολή που εστάλη τον Ιανουάριο 2018 με αφορμή την επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας", που είχε ως, διακυρηγμένο τουλάχιστον, στόχο τον ISIS.
      2. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι εμπερίστατο. Βρισκεται αιχμάλωτο του τουρκικού εθνικισμού εδώ και πολλές δεκαετίες.
      3. Όσοι και όσες πιστεύουμε στον ρόλο του ως πρώτου μεταξύ των πρεσβυγενών πατριαρχείων και κατ' επέκταση στον οικουμενικό του χαρακτήρα, παρακολουθούμε δε την προσεκτική πορεία του σε σχέση με κρίσιμα (και για τη χώρα μας) γεωπολιτικά ζητήματα, στεκόμαστε με κατανόηση απέναντι σε κινήσεις που απορρέουν από το καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκεται. Κινήσεις, που σε τελική ανάλυση του επιτρέπουν να παίξει τον ρόλο του.
      4. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην επιστολή του 2018 είναι πολύ προσεκτικά διατυπωμένες.
      5. Ο πόλεμος κατα του Πατριαρχείου μαίνεται από ρωσόφιλες και πουτινοφιλες δυνάμεις στη χώρα εκκλησιαστικές και μη.

      Orestis Kalogirou


      Διαγραφή
    3. Βασίλη Κερμενιώτη
      Δεν πα να παίξεις αλλού!
      Τι ακριβώς μου αφιερώνεις;

      Διαγραφή
    4. Αν μήν αυτοκοροιδευμάστε "Πρόκειται για μια επιστολή που εστάλη τον Ιανουάριο 2018 με αφορμή την επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας", που είχε ως, διακυρηγμένο τουλάχιστον, στόχο τον ISIS"

      Η Τουρκία πολέμησε κατά του ΙΣΙΣ στόν "κλάδο Ελιάς"??? Τότε γιατί εχει προσαρτησει το Αφρίν (βλ κλάδος ελιας) και έχει κάνει εκεί τις δημόσιες υπηρεσίες όλες Τουρκικές?
      Το άλλο με τον Τοτό-Ερντογάν το άκουσες που πήγε Β. Συρία για να μας σώσεις από τρομοκράτες...
      Εντάξει δέν είμαστε και κάφροι-ραγιάδες να ακούμε τέτοιες ανοησίες κ. Andpik...πού ούτε εσύ δεν είναι δέν πιστεύεις ...

      Διαγραφή
    5. Όποιος ξεφτιλισμένος κατηγορεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη, δεν έχει χώρο εδώ μέσα
      Το ξεκαθαρίζω.

      Διαγραφή
  20. Κυκλοφορησε μια φημη οτι Ιρανοι πολιτοφυλακες αρχισαν απο νοτο να χτυπανε Κουρδους.
    Δεν ειναι αξιοπιστες πληροφοριες..Αν γινεται αυτο..ο θεος να φυλαξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε "Andpik", αν «το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι "εμπερίστατο" και βρίσκεται "αιχμάλωτο" του τουρκικού εθνικισμού εδώ και πολλές δεκαετίες», τότε να φύγει από την Τουρκία και να ζητήσει τη μεταφορά του στο Άγιο Όρος!
    Ειδικά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, φάνηκε καθαρά ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παίζει το παιχνίδι των Αμερικανών. Για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, έναντι των Ρώσων, έφτασε στο ανήκουστο σημείο να προκαλέσει σχίσμα μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, εισπηδώντας σε ξένη εκκλησιαστική δικαιοδοσία και παρέχοντας αυτοκεφαλία σε σχισματικούς και αυτοχειροτόνητους κληρικούς της Ουκρανίας!
    Αύριο το πρωί συνέρχεται, σε μία κρισιμότατη συνεδρίαση, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αν ταχθεί με το μέρος του Βαρθολομαίου τότε επισημοποιείται μέγα Σχίσμα στην Ορθοδοξία! (αφού όλες οι υπόλοιπες 13 αυτοκέφαλες εκκλησίες αντιτίθενται στις ενέργειες του Πατριάρχη)
    Επιτέλους, ας πάψουμε να τον δικαιολογούμε με γελοίες δικαιολογίες!
    Ας βγάλουμε τη "μαρμελάδα" από τα μάτια μας και ας καταλάβουμε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι εχθρός και του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κερμενιώτη δεν είσαι ευπρόσδεκτος εδώ.
      Να πας να σχολιάζεις σε τουρκόφιλα ιστολόγια.

      Διαγραφή
    2. κ. Καλεντερίδη, σας χαίρομαι, ως Πόντιος Ρωμαίος (για όσους καταλαβαίνουν τί πάει να πεί αυτό)...όποιος πιάνει το Πατριαρχείο της Ρωμησύνης στο στόμα του, είναι με τους δοσίλογους, αρχής γενομένης τον Φαρμακίδη και τους Βαυαρούς...

      Διαγραφή
    3. Εάν το Οικουμενικό Πατριαρχείο «φύγει από την Τουρκία», δηλαδή από την Κωνσταντινούπολη μάλλον θα πάψει να είναι «Οικουμενικό». Αυτό επιδιώκουν και οι Τούρκοι εξ αρχής, και έχουν ιστορικά χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να το πετύχουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα...Το στηρίζει η Χάρη για να βρίσκεται εκεί! Δεν μπορεί να υποστηρίξει την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό κανένας καλύτερα...

      Διαγραφή
  22. Κύριε Σάββα Καλεντερίδη, εγώ δεν σε έβρισα.
    «Τουρκόφιλος» είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αλλά εσύ δεν το έχεις καταλάβει ακόμη, μολονότι είσαι τόσο καλός πολιτικός αναλυτής.
    Εντάξει, δεν πρόκειται να ξανασχολιάσω στο ιστολόγιό σου. Κλείνω λοιπόν αφιερώνοντάς σου και κάτι ακόμα:
    « Σκόπια: Δεν κρύβει τη χαρά της η σχισματική εκκλησία! "Το Οικ. Πατριαρχείο θα αναγνωρίσει Αυτοκέφαλο με το όνομα "Μακεδονία"» https://www.thepressroom.gr/diethni/skopia-den-krybei-ti-hara-tis-i-shismatiki-ekklisia-oik-patriarheio-tha-anagnorisei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η Τουρκια μακραν ειναι το μειζον προβλημα της Ελληνικης εξωτερικης πολιτικης.Αποστημα κανονικο. Το ιδιο ακριβως προβλημα ειχαν για αιωνες οι Αρχαιοι Ελληνες με τους Περσες.Οι νικηφοροι πολεμοι που διεξηγαγαν κατα καιρους ΔΕΝ ηταν αρκετοι για την εξαλειψη του μεγιστου (για Ελληνες ιδιως) κινδυνου.Η Ασιατικη δουλεια καραδοκουσε και παραμονευε!!!Η Ελλας αντιμετωπισε το προβλημα δραστικα και καταλυτικα ΜΟΝΟ με την εκστρατεια του Μ.Αλεξανδρου.Με την εξαλειψη καταστροφη και διαλυση στα εξ ων συνετεθη του Περσικου Κρατους!!!...... Σημερα ουσιαστικα αντιμετωπιζουμε μια απο τα ιδια.Η Ελλαδα δεν μπορει να ζησει με ενα τετοιο γειτονα διπλα της.Η Τουρκια για μας ειναι καρφος εν οφθαλμω!!! Η Ευρωπη ενω θα μπορουσε δεν ειναι ετοιμη να ολοκληρωσει καποιο δικαιο αμυντικο ομοσπονδιακο σχεδιο με μας μεσα. Αυτο ειναι κατι περισσοτερο απο σαφες.Εχουμε ουσιαστικα δυο επιλογες. Η να απορροφηθουμε απο την Τουρκια οπως παλια η να την διαλυσουμε!!!Γιαυτο αυτονοητα πιστευω οτι ο μονος δρομος ειναι η επιθεση!Και οτι προκυψει. Δεν εχει κανενα νοημα να υπαρχει ενα τετοιο ψοφοδεες, αρρωστο εως μυελου οστων, Βυζαντινο μορφωμα οπως ειναι σημερα η Ελλαδα! ! Η Ελλαδα των Ρωμιων και των Ραγιαδων και οχι των Ελληνων! Μια επιθεση στην Τουρκια ισως να μπορεσει να μας ξυπνησει! Και να μας ισιωσει!! Αν οχι και γινει το αντιθετο δεν θα εχει και πολλη μεγαλη σημασια!!!!Γιατι τι προσφερει σημερα η Ελλας στο παγκοσμιο γιγνεσθαι?????? Απο ΤΙΠΟΤΑ εως μειον ΤΙΠΟΤΑ!!!!! Δεν θα χασει και η Βενετια βελονι νομιζω!!! Ευκαιρια ειναι επισης ολες οι υποκρυπτομενες ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ατζεντες να βγουν στην επιφανεια! ! Αν καποιοι εργαζονται για την ΝΤΠ η για την παντοκρατορια του Χριστιανισμου η του Κομμουνισμου η του Φασισμου ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ!!! Θα αποκαλυφθουν οσοι δεν προτασσουν την πατριδα στις οποιες προτεραιοτητες τους!!! Αν υφισταται ΕΛΛΑΣ αν μη τι αλλο θα ξεκαθαρισει η ηρα απο το σταρι!ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ στοχος η διαλυση του σαπιου και καταραμενου γειτονικου μας κρατους!!! Και ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ απροκαλυπτο ΚΟΥΡΣΕΜΑ των οποιων πλουτοπαραγωγικων πορων τους που ειναι η γη των πατεραδων μας!!!!!! Αυτοι θα ειναι για μας οι θησαυροι του ΔΑΡΕΙΟΥ της ΠΕΡΣΕΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΟΥΣΩΝ!!! Εχουμε και εμεις οπως φαινεται αναριθμητους ιδιοτελεις και απληστους στρατιωτες και πολιτες να αποκαταστησουμε!!!!!!!! Ποτε χρονικα ολα αυτα????????ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!Μπορουμε να το κανουμε και μονοι μας και σε συνεργασια με τους εχθρους της χωρας αυτης.Που ειναι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ! Εξωτερικοι (ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΣΥΡΙΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΚΟΥΡΔΟΙ, ΙΡΑΝΟΙ και ΡΩΣΟΙ) και ιδιως εσωτερικοι(Αλεβηδες, Κρυπτοχριστιανοι, Ποντιοι, Λαζοι, Κουρδοι, κλπ, κλπ) !! Ουκ ολιγοι!!!!! Ενας καλος συντονισμος χρειαζεται!!!!!!!! Γιαυτο προτεινω επιθεση!!!!!Η αναλογια πληθυσμου και δυνατοτητων ειναι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ για τα διαχρονικα δεδομενα.Θυμηθειτε μονο με ποσους ανδρες και τι μεσα πολεμουσαν οι οπλαρχηγοι το '21.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σύντομα στο Πατριαρχείο μπορουμε να έχουμε Ρώσους και Αμερικανους ιεράρχες ενωμένους να βαπτίζουν εκατομμύρια απίστων. Υπάρχουν και παρα πολλέςκαλές εξελίξεις ανάμεσα στο δράμα της περιοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κυριοι,υπαρχει και εντελως διαφορετικη,αντιληψις των πραγματων..Οι δυο συνιστωσες,των Η.Π.Α.,οι W.A.S.P.[AγγλοΣαξωνες} και Σιωνιστες,για ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ λογους,οι μεν κοι οι δε,συνεπλευσαν και απεφασισαν την ΔΙΑΛΥΣΗ της Συνθηκης-Συμφωνιας,των ΑγγλοΓαλλων,ΣΑΙΚΣ-ΠΙΚΩ!,ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ την περιοχη..Αυτο, το Σχεδιο,το"συνελαβαν Μεθυσμενοι",απο την ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ που ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ,μετα την Καταρρευση, του "Αντιπαλου Δεους",της Σοβιετικης Αυτοκρατοριας,το 1989-90.Οι ΑγγλοΣαξωνες,ειχαν σκοπο την ΕΝΕΡΓΕΙΑ και τον "δρομο του Μεταξιου"ενω οι Σιωνιστες,την "Παντι Τροπω",ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του Ισραηλ.Αυτο,θα επιτυγχανετο,με την δημιουργια "2 Νεων Κρατων",πανω στα Ερειπια της ανωτερω Συνθηκης!Ενα Μεγαλο ΣΟΥΝΙΣΤΑΝ! και ενα Μεγαλο ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!Προυποθεση,Επιτυχιας,η ΕΞΟΝΤΩΣΗ των "3 ισχυρων,ΑΡΑΒΩΝ,Εθνικιστων Ηγετων,"παιδιων του ΝΑΣΕΡ" και του ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΜΠΑΑΘΙΣΜΟΥ!!!ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ..Χ ο υ σ ε ι ν - Γ κ α ν τ α φ ι - Α σ α ν τ [Πατερας και Υιος].ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ πηγαινε κατ'Ευχην,εως..την Συρια!Εκει,ΕΤΕΘΗ η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ,απο τις ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ,Δυναμεις!!!ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΕΣ,Πολεμησαν Λυσσαλεα,το Ισλ.Κρατος και το ΝΙΚΗΣΑΝ..Με ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του ΑΣΑΝΤ!ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ-ΠΕΡΣΕΣ-ΙΡΑΚΙΝΕΣ σιιτικες πολιτοφυλακες-ΡΩΣΟΙ,στο πλαι, του Στρατου του ΑΣΑΝΤ.Οι Τουρκοι,ΜΕΤΕΙΧΑΝ στο Αγγλο-Σιωνιστικο Σχεδιο{Εξοπλισμος-Περιθαλψις]μαζι με ΚΑΤΑΡ-Σ.ΑΡΑΒΙΑ & ΣΙΑ[Χρηματοδοτηση]ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ κλπ"συμμαχους".ΟΜΩΣ, μετα το Πραξικοπημα-Αποπειρα,ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ Εξοντωσης,ο Ερντογαν,που ειδοποιηθηκε απο τον ΠΟΥΤΙΝ,ΕΣΤΡΑΦΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ!Μετα την Καταστροφη του ΙΣΙΣ-ΣΟΥΝΙΣΤΑΝ,ΤΟΥΣ εμεινε το ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!Οι ΚΟΥΡΔΟΙ,κανοντας ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ,συνεταχθησαν,αναφανδον υπερ του ΑγγλοΣιωνιστικου σχεδιου,απο την αρχη,με την ΑΣΒΕΣΤΗ ΛΑΧΤΑΡΑ,του ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!Δυστυχως για αυτους,δεν περιμεναν,τον εσωτερικο ΠΟΛΕΜΟ,που ΞΕΣΠΑΣΕ στις Η.Π.Α.Δεν το αντεληφθησαν,ουτε με το,ΧΟΝΔΡΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ,της ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ,ΜΠΑΡΖΑΝΙ,Για Ανεξαρτητο Κρατος!!! Το ΜΟΝΟ Κρατος, που στηριξε Επισημως,ηταν ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!!! Με, τις ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ,ανα χειρας,η μοιρα τους..ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ.. Οι ΧΩΡΕΣ, που ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ,Θα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΠΕΡΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΡΑΚ-ΣΥΡΙΑ,Ειπαν,ΟΧΙ στην Δημιουργια,ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!!! Η "ΣΥΜΦΩΝΙΑ Της Α Σ Τ Α Ν Α",Ειναι σε ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα κανει μεγαλα λαθη η μωροφιλοδοξια του Ερτογαν.Μοιραια γιαυτους.
    Ηδη χθες βραδυ βομβαρδισαν Αμερικανικη βαση στο Κομπανι...και Γαλλικη διπλα...!
    Λεγεται οτι υπαρχουν τραυματιες Γαλλοι..και κυκλοφορει φημη και νεκρου Αμερικανου..Υπαρχουν φωτο απο τις φλογες των βασεων.Αλλες φημες λενε οτι σηκωθηκαν σμερικανικα μαχητικα...Αγνωστο τι γινεται τελικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανενα,Λαθος απο Ερντογαν!Βαδιζει,στα Σιγουρα,ΠΙΣΤΟΣ[μεχρι,στιγμης],στην Συμφωνια Της ΑΣΤΑΝΑ!!! Αναφερομαι,Αναλυτικα,Ανωτερω...

      Διαγραφή
  27. "Ενισχύστε και θωρακίστε Κύπρο και Ελλάδα, φυλάξτε τα σύνορα, κάντε σχέδια και ισχυροποιείστε την εθνική άμυνα αντί να μετατρέπετε τα στρατόπεδα σε ξενοδοχεία ... συμμάχων των εισβολέων σήμερα στη Β. Συρία, αύριο στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη, ... ισλαμικό τσουνάμι έρχεται με διάφορους τρόπους και σε μας."

    1)Η νέα δεξιά κυβέρνηση μας έπρεπε να πάρει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα ενίσχυσης της άμυνας της χώρας, είχε και την υποχρέωση να κλείσει ερμητικά τα σύνορα της χώρας στην λαθρομετανάστευση. Δεν έκανε τίποτα.

    Γιατί όμως υπάρχει αυτή η απίστευτη αναβλητικότητα, στο να παρθούν άμεσα και σοβαρά μέτρα, από την κυβέρνηση?

    Μήπως όλα βαίνουν καλώς και υπάρχει χρόνος για χάσιμο και λένε το:
    'Ες αύριον τα σπουδαία.'
    (φράση του Αρχία, άρχοντα της Θήβας, ενδεικτικό της αναβλητικότητάς που του στοίχισε, το ίδιο βράδυ, τη ζωή του. Από τον «Πελοπίδα»)

    Ή συνεχίζουν, συγκεκαλυμμένα βέβαια, την ίδια πολιτική με το Σύριζα οπότε ισχύει:
    'Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει.'

    2)Παρατηρούμε ήδη στην ευρύτερη περιοχή μας, μετακινήσεις πληθυσμών, παραβιάσεις και αμφισβητήσεις συνόρων, εμφυλίους και κατακτητικούς πολέμους, τρομοκρατία.
    Η Ελλάδα βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο.
    Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε, άμεσα, αμυντικές προετοιμασίες ανάλογες ή και ακόμα μεγαλύτερες από αυτές που έκανε ο Ι. Μεταξάς, τα χρόνια που προηγήθηκαν του Β' Παγκοσμίου πολέμου.
    Ηγέτες όμως, για την σωτηρία της χώρας μας, έχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.