11/10/19

Τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί στην επιχείρηση "Πηγή Αίματος"

Τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε μάχες που έγιναν στη Β. Συρία, στο πλαίσιο της επιχείρησης "Πηγή Αίματος*", όπως ανακοίνωσε επίσημα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Οι τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση με όλμους του YPG από την περιοχή Σέχμπα, που βρίσκεται κοντά στο Αφρίν, σε στρατόπεδο του τουρκικού στρατού κατοχής στην περιοχή της Αλ Μπαμπ, στην οποία επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί. Η επίθεση αυτή έγινε εκτός ορίων της προαναφερθείσας επιχείρησης και αποτελεί κίνηση αντιπερισπασμού των Κούρδων.
Ο τέταρτος νεκρός έπεσε από πυρά στην περιοχή που εξελίσσεται η επιχείρηση "Πηγή Αίματος".
Σημειώνεται ότι οι τουρκικές αρχές δεν δίνουν τις απώλειες από τις ομάδες του λεγόμενου Εθνικού Συριακού Στρατού, που αποτελούν τις εμπροσθοφυλακές και έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες. 
*Στην επιχείρηση δόθηκε προσχηματικά η κωδική ονομασία "Πηγή Ειρήνης", όμως εμείς θα χρησιμοποιούμε την ονομασία που της αξίζει: "Πηγή Αίματος".

3 σχόλια:

  1. Να τα τινάξουν (κυριολεκτικά) και άλλοι πολλοί σύντομα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ανωτέρω δημοσιευθείσες Οι ανωτέρω δημοσιευθείσες απώλειες αφορούν στελέχη του ΤΑΚΤΙΚΟΥ Τουρκικού στρατού. Οι απώλειες των μουζαχεντίν που επιστρατεύθηκαν / μισθώθηκαν και χρησιμοποιούνται σαν αναλώσιμη και μικρής αξίας εμπροσθοφυλακή για να τραβήξουν το ζόρι, δεν έχουν ανακοινωθεί και ούτε πρόκειται.

    Κρίνοντας από το γεγονός πως όλες οι μέχρι αυτή τη στιγμή απώλειες του τακτικού Τουρκικού στρατού αφορούν καταδρομείς, κάνω την - όχι και τόσο αυθαίρετη - εικασία, κάποιοι από αυτούς τους καταδρομείς να τραυματίστηκαν ή να φονεύτηκαν στις προπαρασκευαστικές ενέργειες & αναγνωρίσεις πριν την εκδήλωση της κύριας επιχείρησης και απλώς τώρα ανακοινώνονται και επισήμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστή η ιδέα σας της "μετονομασίας" της όλης επιχείρησης, της εισβολής δηλαδή σε μια ξένη χώρα των Τούρκων σε "πηγή αίματος", του περιγράφει απόλυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.