17/10/19

To κοινό λάθος Τραμπ και Ομπάμα στη Συρία

Η προδοσία των Κούρδων μαχητών από τον Τραμπ είναι εφάμιλλη με το «φιάσκο» του Ομπάμα το 2013. Η ανάδυση του ISIS, το Ιράν και ο ρόλος της Ρωσίας. Η γεωπολιτική σημασία της τεράστιας στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ.

Ήταν Απρίλιος του 2017 και η υφήλιος είχε συγκλονιστεί από μια χημική επίθεση στην πόλη Χαν Σεϊχούν στη βορειοδυτική Συρία. Ο Ντόναλντ Τραμπ, συγκινημένος από τις εικόνες των νεκρών παιδιών, διακήρυξε ότι παρά την αντίθεσή του στην αμερικανική εμπλοκή στους πολέμους της Μέσης Ανατολής, είναι ένα ευέλικτο άτομο.
«Αυτές οι ειδεχθείς ενέργειες από το καθεστώς Άσσαντ δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές», ανέφερε. «Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό των συμμάχων μας από όλο τον κόσμο και καταδικάζουν αυτή την φρικιαστική πράξη».
Εντός ολίγων ημερών, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση σε συριακή στρατιωτική βάση. Ο Μπασάρ αλ-Άσσαντ, ο Σύρος ηγέτης που θεωρήθηκε υπεύθυνος, ήταν ένα «τέρας», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.
To ίδιο τέρας είναι τώρα ο βασικός ωφελούμενος μιας άλλης επίδειξης ευελιξίας από τον κ. Τραμπ. Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος κατέφυγε στο ένστικτό του. Χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν, αποφάσισε να αποσύρει τη μικρή αμερικανική δύναμη στη Συρία, ανάβοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» στην Τουρκία να ξεκινήσει επίθεση στους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ.

για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. Φαιδρο,Αρθρο,"παραιτημενο"απο την Αληθεια!Στρεβλωνει τα Γεγονοτα,για να καταληξει,εκει που θελει..Συνιστω,να Διαβασθη,ΤΟ, σε 3,συνεχειες Αρθρο,του ΤΙΕΡΥ ΜΕΙΣΑΝ και να ΣΥΓΚΡΙΝΗ! FINANCIAL TIMES..Προτεινω,να Γελασετε για να μην Θυμωσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.