23/4/09

Λίμπερμαν: «Καταστροφή για το Ισραήλ η αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία»

Η αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία είναι μια συνταγή για την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Η αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία θα οδηγήσει στην καταστροφή του κράτους του Ισραήλ, εξαιτίας της ρήτρας που προβλέπει την επιστροφή εκατομμυρίων Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο προσωπικό του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών ο υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ma'ariv.
Η ειρηνευτική πρωτοβουλία αποτελεί «μια επικίνδυνη και δοκιμασμένη φόρμουλα για την καταστροφή του Ισραήλ», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γιγκάλ Πάλμορ δήλωσε από την πλευρά του οι δηλώσεις περιλαμβάνονται σε εσωτερική συζήτηση και μεταφέρθηκαν απομονωμένες από το πλαίσιό τους.

«Ο Λίμπερμαν είπε ότι η αραβική διεκδίκηση για την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στο Ισραήλ αποτελεί κίνδυνο για την ύπαρξη του Ισραήλ...Αυτό που είναι επικίνδυνο για το Ισραήλ δεν είναι αυτή καθαυτή η ειρηνευτική πρωτοβουλία, αλλά η συγκεκριμένη ρύθμιση», είπε.

Η αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία παρουσιάσθηκε πρώτα από τη Σαουδική Αραβία κατά τη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου το 2002 στη Βηρυτό, οπότε και υιοθετήθηκε. Το σχέδιο εγκρίθηκε και πάλι κατά τη διάρκεια της αραβικής συνόδου κορυφής στο Ριάντ το 2007, και πρόσφερε τη συνολική εξομάλυνση των σχέσεων των αραβικών χωρών με το Ισραήλ, με αντάλλαγμα την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τα κατεχόμενα εδάφη και τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους εκεί.

Έκτοτε κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Ισραήλ έχουν χαιρετίσει ως «ιστορική» την αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία, αλλά έχουν απορρίψει τη ρύθμιση που προβλέπει δίκαιη λύση για το πρόβλημα των παλαιστινίων προσφύγων, κατ' εφαρμογήν της απόφασης 194 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 1948.

Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν έχει πάρει θέση, από την ανάληψη των καθηκόντων της τον Μάρτιο, για την αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία.

Η απόφαση 194 προβλέπει ότι θα πρέπει να επιτραπεί στους πρόσφυγες του αραβο-ισραηλινού πολέμου του 1948 να επιστρέψουν στις εστίες τους και ότι θα πρέπει να καταβληθεί αποζημίωση σε όσους επιλέξουν να μην επιστρέψουν.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε «τελείως ξεπερασμένη» την απόφαση 194, διότι προβλέπει επίσης τη διεθνοποίηση της Ιερουσαλήμ και της Βηθλεέμ.

Ο Γιγκάλ Πάλμορ διευκρίνισε ότι η σαουδαραβική πρωτοβουλία ζητεί «την πλήρη επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων και των απογόνων τους στο Ισραήλ, γεγονός που θα καθιστούσε το Ισραήλ παλαιστινιακό κράτος».

«Αυτό φυσικά δεν συζητείται και αυτό εννοούσε ο υπουργός. Αυτό είπε», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος.

Από το 1948, ο αριθμός των καταγεγραμμένων προσφύγων που ζουν σε καταυλισμούς του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη, αλλά και σε γειτονικές αραβικές χώρες, ανέρχεται πλέον σε 4,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τη Ma'ariv, έχει ήδη δημιουργηθεί ένα χάσμα ανάμεσα στον Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Ισραέλ Μπεϊτένου, και τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος επιθυμεί την προώθηση της αραβικής ειρηνευτικής πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αναμένεται μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον Λίμπερμαν και την αμερικανική κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα για το θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ίδιος ο Ντετανιάχου δήλωσε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τον απεσταλμένο του Μπαράκ Ομπάμα στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ την περασμένη εβδομάδα, ότι δεν θα απορρίψει εκ προοιμίου την αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. Οτιδηποτε περιεχει τις λεξεις Ειρηνη, ειρηνευτικη, κλπ ειναι καταστροφικο για τους αιμοχαρεις και γενοκτονους Ισρααλητες.
    Δεν ειναι αναγκη να μας το πει ο Ρωσσοεβραιος μαφιοζος που τον κολλησε σαν ΥΠΕΞ του, το "Εβραϊκο Κρατος".
    Ειναι τοις πασοι γνωστο οτι αυτοι ανεκαθεν ηταν εναντιον της Ειρηνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to κρατος του ναζιστικού Ισραήλ πρέπει να καταργηθεί..Να γίνει ένα κράτος Παλαιστινίων και Εβραίων ΌΠΟΥ ΈΝΑς ΠΟΛΊΤΗς ΝΑ ΈΧΕΙ ΜΊΑ ΨΉΦΟ .Αντίθετα σήμερα στο άπαρντχάιντ του Ισραήλ Οι άραβες δεν έχουν ψήφο ενώ είναι οι μισοί περίπου και τους έχουνε χειρότερα από τους μαύρους στη Νότιο Αφρική τα παλιά τα χρόνια.οΛΟς Ο ΠΛΑΝΉΤΗς ΚΙΝΔΥΝΕΎΕΙ από αυτό το κράτος.Εδώ είμαστε να δούμε να επιτίθονται αεροπορικώς στο Ιράν και να σκοτώνουν 1000-2000 Παλαιστίνιους όπως και κάθε προηγούμενη Ισραηλινή κυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 18% περίπου των 5,6 εκατομμυρίων Ισραηλινών πολιτών είναι Αραβες και η συντριπτική πλειονότητα αυτών μουσουλμάνοι (στο Ισραήλ ζουν επίσης 160.000 χριστιανοί). Πρόκειται για 820.000 ανθρώπους που ζουν εντός των προ του 1967 συνόρων του εβραϊκού κράτους. Σύμφωνα με το νόμο, οι Ισραηλινοί Αραβες απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους Εβραίους, συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού (το Ισραήλ είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου ακόμα και οι γυναίκες των Αράβων έχουν δικαίωμα ψήφου).

    Τα αραβικά κόμματα στην Κνεσέτ εξέλεξαν το 1999 δέκα βουλευτές και συγκέντρωσαν το 8% των ψήφων. Επίσης, Αραβες έχουν υπηρετήσει σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις κατά τη διάρκεια των 50 ετών του κράτους του Ισραήλ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αμπντέλ Ραχμάν Ζουάμπι που το Μάρτιο του 1999 εξελέγη μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας. Τέλος, τα αραβικά, όπως και τα εβραϊκά, είναι επίσημη γλώσσα του Ισραήλ.
    ΠΗΓΗ in.gr

    Επίσης ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα είναι Άραβας Μουσουλμάνος.
    Κύριε Καλεντερίδη, λυπάμαι διότι θεωρούσα το Ιστολόγιό σας από πλευράς ποιότητας, αντάξιο της προσωπικότητάς σας, καθόσον σας θεωρώ έναν ΖΩΝΤΑΝΟ ΗΡΩΑ!
    Διαπιστώνω ότι επιτρέπετε τη δημοσίευση υβριστικών σχολίων όπως "Ισρααλήτες" και απόψεων ανυπόστατων που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
    Επιπρόσθετα εξηγείστε μου,αν είναι δυνατόν, τις αναφορές σας περί Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφορικά με την ανέβρεση "ιχνών" των αναγνωστών σας,διότι είχα την εντύπωση ότι το Βήμα αυτό αποτελεί λίκνο ελευθέρως σκεπτομένων ανθρώπων.
    Αδυνατώ να καταλάβω πως συνέλληνες δεν αντιλαμβάνονται, ότι ο καλλίτερος τρόπος για υποστηρίζουν τις απόψεις τους είναι με επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε φίλε
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, όσον αφορά το ιστολόγιο και το πρόσωπό μου.
    Σε σχέση με την παρατήρησή σου, ότι επιτρέπω υβριστικά σχόλια, θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι πολύ δύσκολος ο χειρισμός των σχολίων και η λογοκρισία τους.
    Ίσως να έχουν γίνει λάθη, όμως σ' αυτό το ιστολόγιο υπάρχουν και σχόλια μειωτικά και υβριστικά προς το πρόσωπό μου, τα οποία τα ανήρτησα. Δεν μπορείς να κόβεις ό,τι δεν σου αρέσει.
    Όσον αφορά το Ισραήλ, όπως μπορείς να δεις στις χθεσινές και προχθεσινές αναρτήσεις, υπάρχουν οι θέσεις του Ισραήλ, χωρίς καμία παρέμβαση από πλευράς μας. Αυτό το ιστολόγιο, όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν, θα υπηρετεί την αλήθεια και τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Αν κάποιες φορές αδικούμε κάποιους, εννοώ λαούς, φυλές ή και κράτη, αυτό δεν γινεται σκόπιμα.
    Όσον αφορά τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ναι επικαλούμαι την παρέμβασή της για εκείνους που δρουν προβοκατόρικα στο διαδίκτυο, παίρνοντας γραμμή από πρεσβείες και ξένες υπηρεσίες, για να εξυπηρετήσουν ξένα συμφέροντα, τα οποία μάλιστα είναι εναντίον των συμφερόντων του Ελληνισμού.
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ. ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΓΙ' ΑΥΤΟ.
    Όποιος θέλει να εκφράσει απόψεις φιλοϊσραηλινές ή απόψεις που υποκαθιστούν την αλήθεια, το ιστολόγιο είναι στη διάθεσή του και φυσικά οι απόψεις του ανοικτές σε κριτική.
    Έτσι απλά είναι τα πράγματα.
    Και μια που άνοιξε η συζήτηση, έχω να σου πω ότι ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός γενικότερα, είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο για την ίδια τη χώρα μας και όχι για τα συμφέροντα του Ισραήλ.
    Είναι υπόθεση όλων μας να στιλιτεύσουμε τέτοια φαινόμενα και της ίδιας της πολιτείας να τα ελέγξει.
    Και η πολιτεία (ένα εργαλείο της είναι η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος), πρέπει να εντοπίζει και όλους εκείνους που δρουν ρατσιστικά και αντισημιτικά στο διαδίκτυο. Για να προστατεύσυομε την ίδια τη χώρα και την κοινωνία, αλλά και εκείνους που υφίστανται τη ρατσιστική συμπεριφορά. Γιατί λοιπόν ή για ποιο ακριβώς λόγο διαφωνείς με την επίκληση;

    Θα με ενδιέφερε να ακούσω την άποψή σου.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε φίλε
    μόλις αναρτήσαμε ένα άρθρο μεταφρασμένο από τα αγγλικά, που δίνει απάντηση στο ερώτημά σου, γιατί κάλεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να επέμβει.
    Οι κάτοικοι αυτής της χώρας, είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιζόμαστε με αυταπάρνηση τα συμφέροντά της.
    Αν είχαμε τα μάτια μας ανοιχτά, δεν θα χάναμε τη μισή Κύπρο και δεν θα κινδύνευε το Αιγαίο.
    Σε διαβεβαιώ καί γι' αυτό.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο αγαπητός φίλος παραπάνω έχει δίκιο τελικά για κάποια πράγματα πχ ότι το ποσοστό των Παλαιστινίων του Ισραήλ είναι 20 τοις εκατό και ότι παίρνουν μέρος στις εκλογές όπως λέει και αυτό το άρθροhttp://electronicintifada.net/v2/article10440.shtml
    Από την άλλη τελικά δεν είναι μόνο το καθεστώς του άπαρντχάιντ που έχει εφαρμόσει πάνω σε όλους τους Παλαιστίνιους το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ αλλά και ακόμα το συνδυάζει αυτό με στρατιωτική κατοχή και αποικιοκρατία με ένα μοναδικό τρόπο.Ο πυρήνας του Ισραηλινού απαρτχάιντ έχει να κάνει με την νομοθεσία αποκλεισμού στα πεδία της εθνικότητας της ιδιότητας του πολίτη και της ιδιοκτησίας της γης [αυτά είναι μετάφραση από το παραπάνω άρθρο]
    Ενας ακόμη ενδιαφέρον σύνδεσμος ειναι και ο http://apartheidweek.org/
    ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗς να συμμετάσχουμε στο μπουκοταζ που γίνεται από τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο ενάντια στα Ισραηλινά προιόντα αλλά και σε αυτά που έχουν βραβευτεί οι εταιρείες οι αμερικάνικες δηλαδή από το Ισραηλινό κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.