19/9/09

Αρμενία. Διαδήλωση κατά των "παραχωρήσεων" της κυβέρνησης προκειμένου να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Τουρκία.

Δεν είμαστε κατά του ανοίγματος των συνόρων και της ομαλοποίησης των σχέσεων με την Τουρκία, αλλά όχι εις βάρος της αξιοπρέπειας και των συμφερόντων της Αρμενίας", δήλωσε ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Κόμματος της Αρμενίας, Στεπάν Ντεμερτσιάν.

Αρμενία. Διαδήλωση κατά των "παραχωρήσεων" της κυβέρνησης προκειμένου να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Τουρκία.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Γερεβάν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις "υπερβολικές παραχωρήσεις" της αρμενικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την εγκαθίδρυση διμερών σχέσεων με την Τουρκία.
"Δεν είμαστε κατά του ανοίγματος των συνόρων και της ομαλοποίησης των σχέσεων με την Τουρκία, αλλά όχι εις βάρος της αξιοπρέπειας και των συμφερόντων της Αρμενίας", δήλωσε ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Κόμματος της Αρμενίας, Στεπάν Ντεμερτσιάν.

Περίπου 5.000 άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της αρμενικής πρωτεύουσας εξέφρασαν την ανησυχία τους κυρίως εξαιτίας της σύστασης μιας κοινής επιτροπής, η οποία είναι επιφορτισμένη να εξετάσει "την ιστορική διάσταση" των διαφωνιών ανάμεσα στην Αρμενία και την Τουρκία.

Η σύσταση της επιτροπής αυτής, η οποία προβλέπεται στα πρωτόκολλλα συμφωνίας για την εγκαθίδρυση διμερών σχέσεων, θέτει εν αμφιβόλω τη γενοκτονία των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, υποστήριξαν.

Τον περασμένο μήνα, η 'Αγκυρα και το Γερεβάν ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής για την εγκαθίδρυση διμερών σχέσεων και το άνοιγμα των συνόρων τους, μία σημαντική χειρονομία που αποσκοπεί στην συμφιλίωση των δύο γειτονικών χωρών έπειτα από πολλές δεκαετίες αμοιβαίας δυσπιστίας και κατηγοριών.

ΕΞΠΡΕΣΣ

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο οι Αρμένιοι.
    Ξεχάστηκαν όλα; Και εγώ που νόμιζα ότι εμείς οι Έλληνες είχαμε το αποκλειστικό προνόμιο του να έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.
    Να σας ευχηθώ, φίλοι Αρμένιοι ότι και σε όσους άλλους λαούς δεν έχουν μνήμη:
    Και σε άλλα με υγεία!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.