18/9/09

ΜΑΘΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Αυστραλία- Έμπειροι πρώην πολιτικοί, πρέσβεις στις ΗΠΑ και την ΕΕ.


Η απόφαση του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας κ. Κέβιν Ραντ να διορίσει δύο πρώην πολιτικούς του αντιπάλους σηματοδοτεί την επιθυμία του για επιρροή στο ευρύτερο πολιτικό φάσμα.Κατά τη σχετική ανακοίνωση των διορισμών ο κ. Ραντ δήλωσε ότι η επιλογή ατόμων με τόση πολιτική πείρα θα στείλει ένα μήνυμα στις ΗΠΑ και την ΕΕ ως προς τη σημασία που δίνει η Αυστραλία στις σχέσεις της με αυτές.


Δυο έμπειροι Αυστραλοί πολιτικοί ο Κίμ Μπίζλι, πρώην αρχηγός του Εργατικού Κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία και ο Μπρένταν Νέλσον, πρώην αρχηγός του Φιλελεύθερου Κόμματος που είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση, διορίστηκαν από την κυβέρνηση Ραντ, πρεσβευτές της Αυστραλίας στις ΗΠΑ και την ΕΕ αντίστοιχα.

Ο κ.Νέλσον αναλαμβάνει και την εκπροσώπηση της χώρας στο ΝΑΤΟ καθώς και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κιμ Μπίζλι ήταν αρχηγός των Εργατικών ως το 2006, όταν έχασε τη θέση του από τον νυν Πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Κέβιν Ραντ, ενώ ο Μπρένταν Νέλσον ήταν μέχρι πέρυσι αρχηγός των Φιλελευθέρων, αλλά εκτοπίστηκε από το σημερινό αρχηγό των Φιλελευθέρων Μάλκολμ Τέρνμπολ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Δι Οστρέιλιαν" (The Australian), η απόφαση του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας κ. Κέβιν Ραντ να διορίσει δύο πρώην πολιτικούς του αντιπάλους σηματοδοτεί την επιθυμία του για επιρροή στο ευρύτερο πολιτικό φάσμα.
Κατά τη σχετική ανακοίνωση των διορισμών ο κ. Ραντ δήλωσε ότι η επιλογή ατόμων με τόση πολιτική πείρα θα στείλει ένα μήνυμα στις ΗΠΑ και την ΕΕ ως προς τη σημασία που δίνει η Αυστραλία στις σχέσεις της με αυτές.

Ο κ. Μπίζλι έχει ασχοληθεί επί χρόνια με την αμερικανική πολιτική τόσο ως πολιτικός όσο και ως ακαδημαϊκός και θεωρείται μάλλον ο πιο γνωστός και σεβαστός Αυστραλός πολιτικός στους κυβερνητικούς κύκλους των ΗΠΑ.

Ο διορισμός του κ. Νέλσον σηματοδοτεί - σύμφωνα με τον κ. Ραντ - την επιθυμία της Αυστραλίας για αύξηση της συνεργασίας της με την ΕΕ και για περισσότερη επιρροή στο ΝΑΤΟ - δεδομένης και της δέσμευσης της Αυστραλίας στο Αφγανιστάν.

Ο κ. Νέλσον είχε διατελέσει υπουργός 'Αμυνας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης Χάουαρντ.-
ΕΞΠΡΕΣΣ

*Ας βγάλουμε τα διδάγματα μας

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.